REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio juvelyrikos parodų kalendoriuje jau trečius metus iš eilės galime rasti Vilniuje vykstančią III Tarptautinę Baltijos juvelyrikos parodą „Amber Trip“. Šiemet paroda vyks kovo 10-13 dienomis viešbučio „Reval Hotel Lietuva“ konferencijų centre (Konstitucijos pr. 20).

REKLAMA
REKLAMA

Norą dalyvauti parodoje pareiškė rekordinis dalyvių skaičius (apie 120) iš Lietuvos, Lenkijos, Rusijos, Latvijos, Turkijos, Ukrainos, Italijos, Ispanijos, Australijos, Graikijos. Galime paminėti dalyvius iš Lietuvos: Astijaus Jasaičio gintaro dirbinių įmonė „Napoleonas“, „Crystal Creation“, garsaus išeivijos verslininko Juozo Kazicko dukters Jūratės Kazickaitės UAB „Jūratės akmenėliai“, „Beata amber“, „Auksinis velniukas“, iš Lenkijos „Perpol“, „Marcello“, „Zloty Skorpion“, iš Turkijos „Ital Gold“, iš Ukrainos „Kijevskij juvelirnyj zavod“ ir daugelis kitų.

REKLAMA

Gintaras – Lietuvos auksas, todėl savaime aišku, kad parodoje jo dirbiniams bus skiriamas didžiausias dėmesys. Tačiau III Tarptautinėje Baltijos juvelyrikos parodoje „Amber Trip“ rasime ir vis daugiau aukso, sidabro dirbinių, juvelyrams skirtos įrangos bei įrankių, pusfabrikačių, perlų, brangakmenių ir pusbrangių akmenų. Parodos svečiai galės susipažinti su naujausiomis gintaro ir juvelyrikos tendencijomis apskritai, užmegzti naujų asmeninių ir verslo pažinčių, nusipirkti ar užsisakyti jiems patikusius eksponatus.

REKLAMA
REKLAMA

Parodos įkūrėjo ir organizatoriaus Giedriaus Guntoriaus nuomone, parodą šiemet aplankys daugiau nei 10 tūkstančių lankytojų iš Lietuvos ir viso pasaulio: Latvijos, Estijos, Rusijos, Lenkijos, Turkijos, Japonijos, Vokietijos, Graikijos, Ispanijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Čekijos, Italijos, Prancūzijos, Indijos ir kitų pasaulio šalių.

– Gal galėtumėte trumpai papasakoti apie šį projektą, iš kur atsirado ši idėja?

– Pats esu labai stipriai susijęs su juvelyrikos ir parodų verslu. Daugiau kaip dešimt metų dalyvauju įvairiose tarptautinėse juvelyrikos parodose visame pasaulyje.Visada puoselėjau mintį suorganizuoti kažką panašaus Lietuvoje. Bet viskam ateina savas laikas, o jis atėjo 2004 metais. Sukviečiau rimtą komandą, be kurios šis projektas būtų pasmerktas žlugti. Taip mes garsiai įžengėme į tarptautinį juvelyrikos parodų kalendorių. Gerai žinant dalyvių ir pirkėjų norus, buvo lengviau siekti užsibrėžto tikslo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kaip reagavo Lietuvos gintaro ir juvelyrikos atstovai į šį projektą?

– Šiemet paroda vyks jau trečią kartą. Sunkiausia buvo surengti pirmąją parodą. Buvo nemažai skeptikų. Aš juos puikiai supratau, nes mažoje Lietuvos rinkoje nebūtų tikslinga organizuoti tokią juvelyrikos parodą. Todėl ir organizuojame ne Lietuvos juvelyrikos parodą, o Baltijos tarptautinę juvelyrikos parodą, į kurią atvyksta atstovai iš visų šalių aplink Baltijos jūrą – tai Lenkijos, Latvijos, Rusijos (Kaliningrado sritis), Estijos ir Skandinavijos šalys. Paroda sulaukia juvelyrikos verslo atstovų, atvykstančių ir iš tolimesnių šalių, kurie ieško savo gaminamai produkcijai vietos Baltijos regione. Šiam tikslui įgyvendinti leidžiame specializuotą juvelyrikos žurnalą „Baltic Jewellery News“, padedantį suvienyti juvelyrus Baltijos regione.

REKLAMA

Kai Lietuvos gamintojai pamatė mūsų darbą, skeptikų beveik nebeliko. Lietuvos gamintojai yra pagrindinis šios parodos ramstis. Labai dėkingas visiems, kurie patikėjo šia idėja.

Džiugina parodos dalyvių skaičius: pirmoje parodoje dalyvavo 50, antroje – 100, trečioje – daugiau kaip 100 dalyvių. Toks parodos augimas optimistiškai nuteikia ir ketvirtajai parodai.

– Kuo dar tikitės nustebinti savo publiką?

– Praeitais metais pirmą kartą suorganizavome renginį „Amber Trip Fashion Show“, tai buvo mums naujas iššūkis. Renginys pavyko. Apie „Amber Trip Fashion Show“ rašė ne tik pagrindiniai Lietuvos dienraščiai, bet ir užsienio spauda. Sulaukę tokio didelio atgarsio šiais metais rengiame dar didesnį šou, kuriame bus pristatytos 7 garsių dizainerių kolekcijos (Julija Žilėnienė, Daiva Urbonavičiūtė ir studija „Ūla“, Jurga Arminaitė ir Eglė Čėjauskaitė, Vilija Poškienė, galerija-studija „Arza“, Marytė Gurevičienė, Darijus Gerlikas), o pats renginys vyks nestandartinėje erdvėje „Reval Hotel Lietuva“ garaže.

REKLAMA

„Amber Trip Fashion Show“ vyks „Reval Hotel Lietuva“ esančiame garaže kovo 11 d. 19 val.

Kaip ir ankstesnėse parodose, renginio metu vyks seminarai, bus skaitomos paskaitos aktualiomis juvelyrikos temomis. Paskaitas skaitys Lietuvos prabavimo rūmų atstovas (tema: „Juvelyrinio verslo vystymo sąlygos Lietuvoje“), Wieslawas Gierlowskis (Lenkija), GIA (Rusija), Wolfgangas Weitschatas (Vokietija) ir kiti.

Pagrindinis šios parodos organizatorių tikslas – padaryti Vilnių Baltijos regiono juvelyrikos meno sostine. Turint omenyje gerą Lietuvos sostinės geografinę padėtį ir neblėstantį organizatorių entuziazmą, neabejojame, kad tai pavyks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų