REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olimpinės žaidynės jau praūžė, olimpiečiai grįžo namo, o graikai baiminasi depresijos, ištiksiančios po olimpiados. Tačiau žiniasklaida vis dar gyvena olimpinėmis nuotaikomis, prisimindama įdomiausias akimirkas ir sportininkų pasiekimus.

REKLAMA
REKLAMA

Nemažai užsienio spaudoje dėmesio sulaukė pradžioje sensacingai pasirodę Lietuvos krepšininkai. Skaudūs jų lemiami pralaimėjimai taip pat virto sensacija.

REKLAMA

Laikas ieškoti pamainos

Oficialus Permės “Ural Great” ekipos tinklapis skelbia, kad olimpinėse žaidynėse Lietuva užėmė jai neįprastą ketvirtąją vietą. Komentuodamas lietuvių pasirodymą, Permės “Ural Great” treneris ir Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Valdemaras Chomičius teigė, kad, nors ir keista, jie yra patenkinti.

“Iki pusfinalio žaidėme puikiai, tačiau pritrūko jėgų. Labai gaila praleistos galimybės. Rungtynėse su italais mus pavedė nervai, labai jau norėjosi prasimušti į finalą. Vaikinai į aikštę išėjo mirti arba laimėti. Tokia nuotaika jiems iškrėtė žiaurų pokštą, komanda liovėsi vykdyti gynybos užduotis. Gaila, aišku. Turėjome šansą pakliūti į finalą, tačiau juo nepasinaudojome.”

REKLAMA
REKLAMA

V. Chomičius džiaugėsi visą laiką juos palaikiusiais Lietuvos aistruoliais. “Dabar reikia pradėti ruoštis olimpiadai Pekine. Mūsų lyderiams apie 30 metų - reikia ieškoti jų vertos pamainos”, - ateities planais dalijosi treneris.

Lietuva - Ispanijos žiniasklaidos favoritė

Ketvirtfinalio ir pusfinalio kovos prikaustė viso pasaulio žurnalistų dėmesį. Ispanų žurnalistai negailėjo pagiriamųjų žodžių Vitorijos “Tau Ceramica” žaidėjui Arvydui Macijauskui, vadindami jį didžiąja Lietuvos ekipos žvaigžde bei nepamiršdami paminėti svarbiausių jo įmestų tritaškių. Prieš susitikimą su italais Lietuva buvo gretinama su JAV. Patekusi į pusfinalį Lietuva įrodė, kad žaidimo lygiu yra šalia JAV, pretendentės į aukso medalius, skelbia ispanų dienraštis “Marca”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Italijos pergalė prieš Lietuvą buvo staigmena: “Tai buvo tas vakaras, ta komanda, ta akimirka. Italija - žaidynių finalistė. Argentinos priešininkė dėl aukso. Lietuva nugalėta. Jei jai pavyktų įveikti JAV paguodos finale, ji pakartotų Barselonos 1992 m., Atlantos 1996 m, Sidnėjaus 2000 m. laimėjimą - bronzą”, - rašo “Marca”.

Oficialiame Ispanijos ACB lygos tinklapyje teigiama, kad pirmą kartą visoje istorijoje bronzos medaliai atiteko Jungtinėms Valstijoms, kurios nugalėjo Lietuvą įspūdingose varžybose ir per kurias baltai su Arvydu Macijausku įmetė 21 tritaškį.

REKLAMA

JAV: geriau nei nieko

“Tai, be abejo, nebuvo finalas, kurio jie tikėjosi. Bet Jungtinėms Valstijoms bronza yra geriau nei nieko”, - rašoma oficialiame NBA tinklapyje. JAV rinktinės treneris Larry Brownas teigia, kad pusfinalio susitikimas su Lietuva jam buvo pats sunkiausias gyvenime: “Ir žaidėjai turbūt pasakytų tą patį. Aš didžiuojuosi mūsų vaikinais”.

Tačiau patys vaikinai nebuvo tokie patenkinti. “Aš nemanau, kad kas nors atvykęs į olimpiadą ir gavęs bronzą būna patenkintas, - tikino Richardas Jeffersonas. - Tai iš tiesų geriau, bet vis tiek esame nusivylę, kad neiškovojome aukso.”

REKLAMA

Žvelgdamas į ateitį trenerio asistentas Greggas Popovičius vylėsi, kad kitose žaidynėse dauguma iš žaidėjų vėl norės atstovauti savo šaliai. Tą užtikrino ir Allenas Iversonas, nors Timas Duncanas entuziazmu netryško.

Kodėl Jasikevičius ne NBA?

Tikrą sensaciją pateikė pirmasis Lietuvos rinktinės susitikimas su JAV. NBA tinklapio komentatorius Randy Kim svarsto, kodėl vienas geriausių pasaulio gynėjų Šarūnas Jasikevičius nežaidžia geriausioje pasaulio lygoje. Čia negailima komplimentų. Žurnalisto nuomone, vienas pagrindinių Š. Jasikevičiaus triumfo Atėnuose tikslų bus padėti savo gimtajai Lietuvai - dėl krepšinio pamišusiai šaliai, turinčiai apie 3,5 milijono gyventojų, kurie šią sporto šaką įvardija kaip savo nacionalinį sportą, - iškovoti aukso medalius. Autorius priduria, kad pats Š. Jasikevičius mano, jog kelias į auksą vis dėlto veda per susitikimą su JAV. Šiandien galima pasakyti tik tiek, kad jis buvo beveik teisus - per susitikimą su JAV kelias vedė į bronzą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, tos pačios NBA tinklapyje vykstančioje apklausoje, kurį tarptautinį olimpietį norėtumėte matyti NBA, kone pusė iš daugiau nei 100 tūkstančių balsavusiųjų įvardija Šarūną Jasikevičių. Kitos kandidatūros - Luisas Scola (Argentina), Larry Ayuso (Puerto Rikas), Gianluca Basile (Italija), Dejanas Bodiroga (Serbija ir Juodkalnija), Philipas Jonesas (Naujoji Zelandija), Lazaros Papadopoulos (Graikija).

Kalbant apie apklausas, oficialiame FIBA tinklapyje lankytojų klausiama, kuris krepšininkas yra geriausias visoje olimpinėje istorijoje? Pirmauja Arvydas Sabonis, surinkęs beveik pusę balsų ir daugiau nei dvigubai lenkiantis Michaelą Jordaną. Kiti kandidatai - Draženas Petrovičius, Jose Ortizas, Kresimiras Cosičius, Magicas Johnsonas, Oscaras Schmitas, Sergejus Belovas.

REKLAMA

Pralaimėti Lietuvai?!

Šmaikščiai į JAV rinktinės pasirodymus atsiliepė “The Miami Herald” komentatorius, Pulitzerio premijos laureatas Dave’as Barry, kaip teigiama pačiame dienraštyje, rašantis apie viską - nuo tarptautinės ekonomikos iki viešųjų tualetų temų. Jis koneveikia Puerto Rikui pralaimėjusius Amerikos krepšininkus ir jų žaidimą. “Tai kvaila, nes Puerto Rikas praktiškai yra 51-oji valstija. Tai tas pats, kas pralaimėti Niu Džersiui.”

Komentatoriaus tonas kyla: “Bet tada JAV vyrai pralošė Lietuvai. Lietuvai! Aš turiu omeny, aš tikras, kad tai puiki šalis ir taip toliau, bet joje yra kiek? 50 gyventojų? Lažinuosi, kad Lietuvos BVP yra mažesnis nei suma, kurią JAV vyrų krepšinio komanda per savaitę išleidžia sportbačiams. Tai pažeminimas, žmonės! Mes Amerika! Galingiausia tauta Žemėje! Visas pasaulis, šiaip ar taip, mūsų nekenčia! Mažų mažiausiai mes turėtume galėti parodyti atletinius sugebėjimus ir išspausti iš Lietuvos sultis. Klausykite: jei mes leisime Lietuvai mus sutriuškinti krepšinio varžybose, tai tik laiko klausimas, kol tai padarys Prancūzija. Ir jei tai nutiks, mums praktiškai liks tik viena išeitis - panaudoti atominį ginklą”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų