REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virginijos ir Kazimiero Mizgirių gintaro galerijoje-muziejuje pristatoma Beatos Sietinšienės paroda “Tvarsčiai kūnui”. Beata Sietinšienė - viena įdomiausių šiuo metu kuriančių jaunosios juvelyrų kartos atstovių, aktyviai besireiškianti parodose.

REKLAMA
REKLAMA

Įgijusi metalo meno bakalauro laipsnį VDA Telšių fakultete, šiuo metu ji tęsia studijas VDA Dizaino katedroje Vilniuje. Šios autorės kūrybinėje biografijoje - dalyvavimas daugiau nei 20 grupinių parodų, menininkė jau yra suformavusi savitą meninį braižą, leidžiantį išskirti B. Sietinšienę iš kitų autorių.

REKLAMA

Beatos kūriniai visada pasižymi netradiciniu mąstymu, neįprastu medžiagų panaudojimu bei savotišku griežtumu ir santūrumu. Papuošalai konceptualūs ir santūrūs, juos sunku vadinti papuošalais (šis teiginys jau tampa privalomas, rašant apie juvelyriką). Autorė turi savo “firminių ženklų”: svarbiausi iš jų - grandinėlės, suvarstymai, o emocine prasme - reiklumas sau, bekompromisis kuo išraiškingesnio rezultato siekimas minimaliomis priemonėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Paroda “Tvarsčiai kūnui” skirta nagrinėti papuošalo kaip apsaugos ir papuošalo bei kūno santykio temas. Autorė prisiliečia prie šiuo metu populiarios medicininės estetikos, balansuodama tarp su medicina susijusių asociacijų ir juvelyrikos. Demonstruojami papuošalai yra daugiafunkciški; juos galima įvairiausiais būdais taikyti prie kūno.

Tačiau menininkės siūloma interpretacija - papuošalai kaip tvarsčiai - leidžia įžiūrėti juose gydančią galią. Papuošalai su gintaru taip pat apjuosia ranką - grandinėlės išmoningai sunarstytos, savo lankstumu, ažūriškumu ir vingrumu sudaro kontrastą matiniam statiškam gintaro gabalui, kurį reikia laikyti delne, kad jis gydytų kūną savo prisilietimu. Parodoje demonstruojami juvelyriniai objektai , fotografijos, iliustruojančios jų medicininio panaudojimo galimybes, bei videojuosta, “atgaivinanti” statiškus objektus ir praplečianti požiūrio lauką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

B. Sietinšienės kūriniai - konceptualūs, įdomūs ir netradiciniai. Autorę pagrįstai galima priskirti prie “lietuvių juvelyrikos vilčių”, tą akivaizdžiai rodo ir paroda “Tvarsčiai kūnui”.

Parodos kuratorė - menotyrininkė Jurgita Ludavičienė.

Parodos atidarymas - vasario 13 d. 17 val. Mizgirių gintaro galerijoje-muziejuje Šv. Mykolo g. 8, Vilnius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų