REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos dujų milžinė "Gazprom" atnaujins gamtinių dujų tiekimą į Baltarusiją dar 5-6 dienoms. Pasak bendrovės "Transnafta", Baltarusija pasirašė papildomą sandorį įsigyti maždaug 360 mln. kubinių metrų Rusijos dujų, praneša naujienų agentūra RBC.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Rusija sumažino dujų tiekimą 30 proc., o po to jį visiškai nutraukė. "Gazprom" griežtai rekomendavo, kad Baltarusija pasirašytų papildomus sandorius su nepriklausomomis dujų tiekėjomis ("Itera" ir "Transnafta") ir pateiktų juos "Gazprom".

REKLAMA

Baltarusijos kompanija "Beltransgaz" nepratęsė sandorių su "Itera" dėl Rusijos gamtinių dujų tiekimo. Pasak "Iteros" pareigūnų, vasario 5 dieną bendrovė išsiuntė laišką "Beltransgaz", siūlydama pratęsti dujų sandorį, tačiau atsakymo iš Baltarusijos negavo. Iki vasario 8 dienos Baltarusija gavo visus sandoryje numatytus 500 mln. kubinių metrų dujų.

Pasak "Iteros", sandoris galėtų būti pratęstas per ateinančias 5-6 dienas, kurių metu "Transnafta" tiektų dujas Baltarusijai.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau "Itera" buvo pasiruošusi pratęsti dujų tiekimo sandorius su Baltarusija, tačiau teigė neturinti pakankamai dujų Baltarusijai, ir galbūt ši turės jų pirkti iš kitų nepriklausomų dujų gavėjų, pavyzdžiui, "Novatek".

Tokiu atveju Baltarusija turėtų daugiau mokėti už dujas. Šiuo metu ji moka 46,7 JAV dolerio už 1 tūkst. kubinių metrų dujų. 2004 metų sausio 1 dieną "Gazprom" visiškai nutraukė dujų tiekimą Baltarusijai (10,2 mlrd. kubinių metrų per metus) dėl įvairių neišspręstų problemų su "Beltransgaz".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų