REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo valdyba pirmadienį nuspręs, ar pritarti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos rekomendacijai pradėti prezidento Rolando Pakso apkaltos procesą kovo 5 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Tai žurnalistams penktadienį pranešė Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

Šią savaitę Seimo Etikos ir procedūrų komisija išaiškino, kad prezidento apkaltos procesas gali prasidėti nelaukiant Konstitucinio Teismo išvadų ir pirmasis posėdis turėtų įvykti ne vėliau kaip kovo 5 dieną.

REKLAMA

Etikos ir procedūrų komisijos sprendimai yra rekomendacinio pobūdžio.

Seimo statute teigiama, jog parlamentaras "nustato apkaltos proceso pradžią ne vėliau kaip po 15 dienų nuo nutarimo pradėti apkaltos procesą priėmimo ir numato posėdžių tvarkaraštį".

A.Paulauskas žurnalistams patvirtino, jog kovo 5 dieną rengiamame posėdyje numatoma nustatyti apkaltos proceso tvarkaraštį ir pakviesti jam pirmininkauti Aukščiausiojo Teismo teisėją.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo statutas numato, jog apkaltos proceso posėdžiams pirmininkauja AT pirmininkas ar kitas šio teismo teisėjas.

Seimo pirmininkas tikisi, jog pirmadienį AT pirmininkas Vytautas Greičius pateiks kandidatus į posėdžių pirmininkus.

Paklaustas apie apkaltos proceso vilkinimo galimybes, A.Paulauskas pažymėjo, jog "apkaltos proceso vilkinimas priklausys nuo pirmininkaujančio".

"Norint vilkinti, visada yra galimybė tai daryti", - sakė A.Paulauskas.

Anksčiau A.Paulauskas prognozavo, jog apkaltos procesas gali trukti iki kovo pabaigos arba balandžio pradžios priklausomai nuo to, kaip greitai savo išvadas pateiks Konstitucinis Teismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimas paprašė Konstitucinio Teismo įvertinti, ar prezidentas savo veiksmais šiurkščiai pažeidė Konstituciją, kaip teigiama Apkaltos komisijos išvadoje.

Apkaltos proceso pabaigoje Seimas turės balsuoti dėl prezidento nušalinimo. Jeigu tam pritars ne mažiau kaip 85 parlamentarai, prezidentas neteks posto.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų