REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį (02.05) Vilniaus Rotušėje paskelbti geriausi 2003 metų lietuvių kompozitorių kūriniai, apdovanoti kūrinių autoriai. Geriausius kūrinius penkiose kategorijose rinko 9 vertinimo komisijos nariai, komisija klausėsi ir vertino iš viso 67 naujus 2003 metais viešai atliktus kūrinius.

REKLAMA
REKLAMA

Sceninių kūrinių kategorijoje laureatu tapo Bronius Kutavičius už sceninį diptiką “Ignis et fides” ž muzikinį tautos epą, siekiantį mūsų istorijos pradžių pradžias, aprėpiantį ir apmaudžiausius, ir garbingiausius jos momentus.

REKLAMA

Efektinga, virtuoziška Zitos Bružaitės kompozicija “Fading Dance”, kurioje elegantiškai jungiami akademinės koncertinės muzikos ir džiazo bruožai, laimėjo kūrinių dideliems ansambliams nominacijoje.

Kamerinių kūrinių nominacijos laureatės Ramintos Šerkšnytės styginių kvartetas “Rytų elegija” vertintojus sužavėjo kompozicine meistryste, techniniu išradingumu sukuriant įspūdingus muzikinius vaizdus, giliu emociniu poveikiu.

REKLAMA
REKLAMA

Elektroakustinių kūrinių nominacijoje laimėjo Mariaus Baranausko kompozicija “Nunc”. Jaunojo kompozitoriaus puikiai valdoma elektronika skamba organiškai ir gyvybingai, tarsi žmogiškas kalbėjimas.

Šiuo metu itin aktyviai ir sėkmingai besireiškiantis kompozitorius Vidmantas Bartulis sulaukė įvertinimo ne tik orkestrinių kūrinių nominacijoje už oratoriją “Nelaimėlis Jobas” simfoniniam orkestrui, chorui bei solistams, bet ir atskiru vertinimo komisijos sprendimu buvo paskelbtas Metų kompozitoriumi.

Pirmą kartą premijos buvo teikiamos ir muzikologams bei muzikos kritikams: už fundamentalius lietuvių muzikos tyrimus, knygą “Lietuvos muzikos istorija. I knyga. Tautinio atgimimo metai 1883-1918” buvo apdovanota muzikologė Danutė Marija Palionytė. Už aktualią ir kūrybingą kritiką 2003 metais premiją gavo muzikologas Edmundas Gedgaudas, už dėmesį lietuvių muzikai ir jos kūrėjams - Lietuvos radijo programos “Klasika” muzikos redaktorė Beata Leščinska.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išrinktų kūrinių autoriams bei muzikologams buvo įteikti diplomai ir piniginės premijos, kurias įsteigė AB "Achema", AB “Lietuvos geležinkeliai”, Sauliaus Karoso labdaros ir paramos fondas, Vytauto Landsbergio fondas ir Lietuvos kompozitorių sąjunga.

Muzikos informacijos ir leidybos centro inf. (www.mic.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų