REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune sulaikyti šeši automobilių vagystėmis ir išpirkos už juos reikalavimu įtariami asmenys.

REKLAMA
REKLAMA

32 metų R. Z., 24 metų D.S., to paties amžiaus R. R., 20 metų D. K, 42 metų A. K. ir to paties amžiaus N. K. antradienį sulaikyti ir dviem paroms uždaryti į areštinę, pranešė Kauno vyriausiasis policijos komisariatas (VPK).

REKLAMA

Visi įtariamieji niekur nedirba, yra teisti už įvairius nusikaltimus, tarp jų ir už automobilių vagystes.

Kauno VPK Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnų duomenimis, šios išaiškintos grupuotės nariai yra pavogę kelias dešimtis automobilių.

Paprastai įtariamieji vogdavo "Volkswagen", "Audi", "Nissan", "Mercedes Benz" automobilius, pagamintus prieš 10-12 metų, registruotus kituose miestuose.

Kratų metu pas minėtus asmenis buvo rastas maišelis su įrankiais automobilių spynelėms prasukti, dvi radijo stotys "Motorola", kuriomis, kaip spėja pareigūnai, buvo naudojamasi vagiant automobilius. Taip pat rasta automobilių magnetolų, kolonėlių, stiprintuvų, žūklės įrankių, kurie galėjo būti iš vogtų automobilių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pareigūnų, šie vagys veikdavo gana įžūliai, nes dažniausiai mašinas vogdavo dieną miesto centre arba Aleksoto turgavietės prieigose.

Vogtus automobilius jie slėpdavo Aleksoto rajone iš gyventojų nuomojamuose garažuose.

Nepavykus gauti išpirkos iš pavogto automobilio savininko, vagys mašiną ardydavo ir parduodavo dalimis. Geresnius automobilius, suklastoję kėbulo ir kitus identifikacinius duomenis, išveždavo į Rusiją.

Turima duomenų, jog sulaikytieji palaikė glaudžius ryšius su kitų nusikalstamų grupuočių nariais, tarpininkavusiais dėl automobilių išpirkų.

Tolesnį tyrimą atlieka Kauno VPK.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų