REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Avialinijų įkūrėjas ir buvęs "Formulė 1" žvaigždė Niki Lauda (Nikis Lauda) skelbia bendradarbiausiantis su "Air Berlin".

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad "Air Berlin" perims 24 proc. N. Laudos užsakomųjų reisų kompanijos NIKI akcijų. Pagrindinis abiejų bendrovių tikslas - užkariauti Austrijos ir Rytų Europos rinkas. Balandį kompanijos orlaivių flotilę papildys dar du "Airbus" lėktuvai.

REKLAMA

Praėjusių metų lapkričio pabaigoje N. Laudos įmonė pradėjo rengti užsakomuosius reisus į daugelį Viduržemio jūros bei Atlanto vandenyno regiono vietų. Prieš tai jis nupirko kontrolinį nedidelių avialinijų "Aero Lloyd-Austria" akcijų paketą.

N. Lauda sako, kad avialinijos rengs vieną ar du skrydžius per savaitę į Fuerteventurą, Lanzarotą, Gran Kanariją, Maderą, Maljorką ir Egiptą. Jis taip pat veda derybas su "Sky Europe", kuri skraidina iš Bratislavos oro uosto.

2000 m. N. Lauda neteko anksčiau valdytos finansinių sunkumų turėjusios oro bendrovės "Lauda Air", kurią jis įkūrė prieš du dešimtmečius. 100 proc. "Lauda Air" akcijų vėliau įsigijo "Austrian Airlines".

54 metų N. Lauda turi piloto teises ir planuoja pats paskraidyti savo lėktuvais.

dpa-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų