REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sunku patikėti, kad spalvingasis ir kontrastingasis Izraelio miestas Tel Avivas įkurtas vos kiek daugiau nei prieš šimtą metų, 1909-aisiais.

Sunku patikėti, kad spalvingasis ir kontrastingasis Izraelio miestas Tel Avivas įkurtas vos kiek daugiau nei prieš šimtą metų, 1909-aisiais.

REKLAMA

Tel Avivas – svarbiausias Izraelio ekonomikos centras. Būtent čia yra įsikūrusios įvairios tarptautinės kompanijos, o mieste sėkmingai vystoma maisto, tekstilės, chemijos bei kita pramonė.

Daugelis, apsilankę Tel Avive, sako, kad tai yra rojus žemėje. Malonus ir šiltas oras, šalia Viduržemio jūra, nušviesta gelsvo smėlio paplūdimiais. Tiesa, Tel Avivas garsėja ir kaip vakarėlių mėgėjų sostinė – čia barai veikia kiaurą parą, o juose linksminasi ne tik atvykėliai, bet ir patys vietiniai.

Visgi ne ką populiaresnis yra Tel Avivo „Carmel“ turgus – čia nosį riečia patys įvairiausi prieskonių kvapai, šviežios daržovės ir vaisiai, o smaližius vilioja baklava ir chalva. Noromis ar nenoromis čia pamatysite, kaip bendrauja vietiniai, ką valgo, kaip prekiauja ir apskritai, kuo gyvena. „Carmel“ turgus yra pats didžiausias turgus Tel Avive.

REKLAMA
REKLAMA

Čia populiariausi švieži vaisiai ir daržovės – pavyzdžiui, indelį šviežių braškių jūs galite įsigyti vos kiek daugiau nei už 1,20 euro. Kilogramas obuolių, tiesa, kiek brangesnis – sumokėsite apie 2 eurus.

REKLAMA

Turguje taip pat galite įsigyti ir šviežiai spaustų granatų, apelsinų ar kitų vaisių sulčių. Stiklinė jų jums kainuos vos 1,50 euro.

Čia taip pat apstu pačių įvairiausių riešutų – kilogramas jų kainuos apie 10 eurų.

Be to, turguje galėsite pasimėgauti ir pačiais įvairiausiais tradiciniais Izraelio virtuvės patiekalais – porcija falafelių kainuos apie 5 eurus, kebabas – apie 7-10 eurų. Taip pat vertėtų paragauti ir šviežios baklavos ar chalvos – už indelį deserto sumokėsite 3-4 eurus.

Vietiniai prekeiviai taip pat siūlo įsigyti ir įvairiausių drabužių, apsaugų nuo svilinančios saulės, ar aksesuarų. Čia itin madingos ir populiarios apyrankės iš raudonų siūlų bei aksesuarai su „turkiška akimi“.

Ir nors turguje lankėmės viduryje darbo dienos, lankytojų čia tikrai netrūko – norint praeiti toliau, teko brautis pro susidomėjusių vietinių bei turistų minią.

Pasidairykite galerijoje!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų