REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Jurijus Veklenko (nuotr. asm. archyvo)

Visuomet savimi pasitikintis, spinduliuojantis ramybe, tačiau šiek tiek kuklus ir drovus – toks šių metų Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko. Būtent šį vakarą jis kartu su kitais 40 konkurso dalyvių žengs oranžiniu renginio atidarymo kilimu, kur atiduos savo duoklę gerbėjams ir žurnalistams.

15

Visuomet savimi pasitikintis, spinduliuojantis ramybe, tačiau šiek tiek kuklus ir drovus – toks šių metų Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko. Būtent šį vakarą jis kartu su kitais 40 konkurso dalyvių žengs oranžiniu renginio atidarymo kilimu, kur atiduos savo duoklę gerbėjams ir žurnalistams.

REKLAMA

Sekmadienio rytą Jurijus taip pat nepamiršo atlikti ir savo pilietinės pareigos – jis kartu su Lietuvos delegacijos nariais bei spaudos darbuotojais lankėsi Tel Avivo centre esančioje Lietuvos ambasadoje.

Čia jį šiltai sutiko ambasadorius Edminas Bagdonas, o jam Jurijus įteikė ir simbolinę dovaną – eurovizinius marškinėlius.

tv3.lt kalbintas Jurijus sakė, kad laukia vakare prasidėsiančio renginio, tačiau dėl jo nei kiek nesijaudina.

„Visiškai nesijaudinu ir nesuprantu, kodėl turėčiau. Aš tokių dalykų nesureikšminu, mano vertybės yra kitur, todėl man visiškai vienodai“, – drąsiai kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausus, kaip Jurijus atrodys žengdamas kilimu, jis nusijuokė: „Gražiai! Nesu kostiumų mėgėjas, bet čia bus toks laisvalaikio kostiumas“, – pridūrė atlikėjas.

REKLAMA

Ir nors vienų šalių atstovai ant kilimo šoka ar dainuoja savo eurovizines dainas, Jurijus jau sakė, kad yra apsisprendęs, kaip patraukti dėmesį į save.

„Aš tiesiog gražiai atrodysiu ir šypsosiuosi, nes tai yra būtent tai, ko visi ir nori iš einančių raudonuoju kilimu“, – sakė J. Veklenko.

Užsienio žiniasklaidos dėmesys Jurijų persekioja dar nuo nacionalinės atrankos pergalės Lietuvoje, tad nieko keisto, kad čia dirbantys užsienio žurnalistai taip pat nori pakalbinti atlikėją iš Lietuvos.

Tiesa, Jurijus juokėsi, kad užsienio žurnalistams trūksta kiek kūrybiškumo, nes jų visų klausimai yra labai panašūs: „Jie dažnai klausia, ką reiškia mano daina. Matau, kad stovi kokie trys, keturi žurnalistai vienoje eilėje, paskui vienas kitą, girdi, ką atsakau jų kolegoms, bet vis tiek klausia to paties“, – šyptelėjo dainininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Jurijus, besiruošdamas savo pasirodymui „Eurovizijos“ scenoje, stengiasi saugoti savo balsą, todėl aktyviai nekeliauja.

„Periodiškai ir profilaktiškai vartoju vaistus, kurie, tikiuosi, apsaugos nuo problemų su balsu“, – sakė jis.

Visgi nors ir yra laisvų dienų iki Jurijaus pasirodymo, jis stengiasi išlikti ramus ir koncentruotis į darbus, o ne į keliones.

„Planuojame iki pusfinalio kasdien po valandą parepetuoti su mano pritariančiosiomis vokalistėmis, o pirmąjį pusfinalį stebėsime mūsų viešbučio kavinėje. Čia yra didelis ekranas, todėl reikės tik kiek anksčiau ateiti, kad užsiimtume geras vietas“, – teigė jis.

Oranžinio kilimo ceremonija

Primename, kad šiandien 19 valandą prasidės „Eurovizijos“ atidarymas – oranžinio kilimo renginys. Juo žengs 41 šalies atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, šiemet ceremonija gerokai skiriasi nuo tos, kuri vyko praėjusiais metais Lisabonoje, Portugalijoje. Pernai žvaigždės žengė mėlynuoju kilimu, kuris buvo nutiestas Težo upės pakrantėje, šalia Meno, architektūros ir technologijų muziejaus. Ten vėliau jų laukė iškiliminga šventė.

Konkurso šeimininkės teises pernai Izraeliui iškovojo atlikėja Netta Brazilai su daina „Toy“.

Po „Eurovizijos“ finalo kritikos nugalėtojai negailėjo ir garsi juvelyrė Jurga Lago. „Vien tai, kad esi agresyvi stora boba ir nemoki dainuoti, paverčia tave nugalėtoja dainų konkurse“, – sakė ji.

Dar prieš finalą praėjusių metų nugalėtojas portugalas Salvadoras Sobralis taip pat viešai pasibaisėjo Izraelio atstovės daina, tačiau šeštadienį jam teko perlipti per save ir apdovanojimą įteikti būtent jai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų