REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Filmo akimirka (nuotr. Organizatorių)

Kiek laiko galėtumėte išgyventi ekstremaliose sąlygose laukinėje gamtoje - džiunglėse, dykumoje, Antarktidos šaltyje ar plačiame vandenyne, be maisto ir vandens, o dar ir sužeisti?

3

Kiek laiko galėtumėte išgyventi ekstremaliose sąlygose laukinėje gamtoje - džiunglėse, dykumoje, Antarktidos šaltyje ar plačiame vandenyne, be maisto ir vandens, o dar ir sužeisti?

REKLAMA

Pasaulyje yra vos keletas laimingųjų, kurie tokiose situacijose tik per neįtikėtiną stebuklą išvengė mirties. Dalinamės jų istorijomis, kurios tiesiog atima žadą.

Nusipjovė ranką, kad išgyventų

Jaunas laipiotojas uolomis Aron Ralston nusprendė įveikti kalnus Amerikos Jutos valstijoje. Tačiau čia vietoj planuotos pergalės jo jau laukė didžiausia gyvenimo drama - ranką prispaudė galingas kalnų riedulys. Vyras į kalnus išėjo niekam nepranešęs, tad suprato, kad pagalbos nesulauks. Pragulėjęs net šešias dienas, gerdamas tik savo paties šlapimą, leisgyvis vyras jau buvo pasidavęs - ant uolos išraižė savo gimimo ir tikėtiną mirties datą. Tačiau paskutinę minutę jam toptelėjo beprotiška mintis - nusipjauti prispaustą ranką turimu atbukusiu peiliu. Po žiaurios amputacijos, beveik mirtinai nukraujavęs, laipiotojas šiaip ne taip pasiekė turistų lankomą vietą, kur žmonės jam padėjo laiku nusigauti iki medikų pagalbos. Ši istorija tapo įkvėpimu sukurti ir vaidybinį filmą.

Šaltosios mirties spąstai

Australas Douglas Mawson su dviem bendražygiais jau buvo bebaigiantys Antarktidos tyrinėjimo ekspediciją, kai netikėtai vienas jų su visomis vandens ir maisto atsargomis bei juos traukusiais šunimis prasmego ledyno tarpeklyje. Iki bazės buvo likę dar geri 500 kilometrų, tad likę du vyrai per šalčio ir bado nasrus keliavo toliau. Deja, netrukus išsekęs neatlaikė ir antrasis draugas. Likęs vienas, australas iš paskutiniųjų kapstėsi bazės link, tačiau lyg to būtų maža, pakeliui ir pats prasmego ledyno dauboje. Visiškai nusilpęs, Douglas tik nesuvokiamo stebuklo dėka išsiropštė iš sniegyno prarajos ir tik po 32 dienų, balansuodamas ant mirties ribos, siaubingai nuo šalčio atsilupusia oda, šiaip ne taip pasiekė bazę. Čia jis sužinojo, kad Antarktidoje turės praleisti dar 10 mėnesių, mat jį namo turėjęs parplukdyti laivas išplaukė vos prieš dvi valandas, nusprendęs, kad vyrai gyvi jau negrįš.

REKLAMA
REKLAMA

Užauginta beždžionių

Vos ketverių mergaitė Marina Chapman buvo pagrobta, apsvaiginta ir palikta Kolumbijos džiunglėse. Laimei mažylė, visiškai nesiorientuodama kur yra, nutarė sekti beždžionių būrį, kuris ją draugiškai priglobė. Beždžionės išmokė ją valgyti bananus ir įvairius džiunglių vaisius, miegoti medžiuose bei vogti ūkininkų maistą. Tik sulaukusią 10-ies Mariną galiausiai pastebėjo ir išgelbėjo medžiotojai. Mergaitei teko iš naujo mokytis visų civilizacijos taisyklių, tačiau iki pat šiandien, jau būdama suaugusi moteris, ji negali pamiršti įpročio karstytis medžiais.

REKLAMA

Akis į akį su dykuma

Maroke esančioje Sacharos dykumoje kasmet vyksta ypač ekstremalus maratonas, kurio metu tik beprotiškiausi bėgikai ryžtasi per šešias dienas įveikti 250 km distanciją alinančiuose smėlynuose. Italas Mauro Prosperi čia sėkmingai bėgo jau ketvirtą dieną, kai staiga užklupo smėlio audra. Vietoj to, kad sulauktų pagalbos, vyras nusprendė tęsti maratoną ir taip stipriai nuklydo nuo trasos, kad nebepadėjo net jo turimi signaliniai šūviai. Bėgikas penkias dienas siaubingame dykumos karštyje išgyveno tik gerdamas savo šlapimą, pakeliui nudobtų šikšnosparnių ir savo paties kraują, kurį siurbdavo prasipjovęs riešą. Visiškai nusilpęs, jis kone jau ropojo dykumos smėlynais, maistui pasigaudamas driežų ir skorpionų, kol galiausiai sutiko keliautojų dykuma grupę. Pasirodo bėgikas buvo nuklydęs gerus 200 km ir jau pasiekęs Alžyrą.

REKLAMA
REKLAMA

Lėktuvo katastrofa tik pradžia

Moksleivė Juliane Koepcke gali save vadinti tikru laimės kūdikiu. Žaibui trenkus į lėktuvą, mergina su visa sėdyne buvo tiesiog išrauta iš krentančio orlaivio, tačiau kažkokiu stebuklingu būdu pasiekė žemę gyva. Pabudusi mergina suprato kabanti ant šakų vidury džiunglių. Sužeista, be maisto ir vandens, su daugybe lūžių, Juliane sugebėjo susirasti upę ir net devynias dienas, valgydama tik tai, ką rado miškuose, galiausiai pasiekė vietos kaimelį, kur ir buvo išgelbėta. Vietiniai sako negalintys patikėti, kad mergina po visų išbandymų dar sugebėjo taip ilgai išgyventi džiunglėse nesudraskyta laukinių gyvūnų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įkvėpimas kūrėjams

Nenuostabu, kad tokių istorijų pagrindu šiandien yra kuriama ir daugybė filmų bei serialų. Televizijos iš jų semiasi įkvėpimo filmuodami neįtikėtino ekstremalumo realybės šou. Vieno beprotiškiausių realybės šou „Nuogi ir įbauginti“ (angl. „Naked and Afraid“) pirmasis sezonas jau rodomas ir Lietuvos žiūrovams vaizdo transliacijų internetu platformoje TVPlay Premium.

Šou metu vyrai ir moterys nuskraidinami išgyventi į atokiausius žemės kampelius - tropines džiungles, snieguotus kalnus, negyvenamas salas ir pan. Čia jie visiškai nuogi paliekami akistatoje su laukine gamta ir negailestinga gyvūnija. Dalyviai turi išgyventi turėdami vos vieną su savimi pasiimtą įrankį, o pagalbos iš filmavimo komandos sulaukia tik itin ekstremalių situacijų atvejais.

Apsinuodijimai nevalgomais vaisiais, susidūrimai su liūtų atakomis, beprotiškas šaltis ar karštis, piranijų atakos, ligos, maisto trūkumas ir dehidratacija ne vieną šou dalyvį privedė net iki gyvybei pavojingos ribos. Todėl žiūrint „Nuogi ir įbauginti“ garantuotai nepritrūks kvapą stingdančių akimirkų, adrenalino lygį pakeliančių iki dar nematytų aukštumų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų