REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Madonna, Eurovizija (tv3.lt fotomontažas)

„Eurovizijos“ karštligė užvaldo visą Europą – šiemet Izraelio sostinėje, Tel Avive, vykstantis renginys, panašu, bus išties įspūdingas: jame savo pasirodymą surengs ir pati Madonna.

46

„Eurovizijos“ karštligė užvaldo visą Europą – šiemet Izraelio sostinėje, Tel Avive, vykstantis renginys, panašu, bus išties įspūdingas: jame savo pasirodymą surengs ir pati Madonna.

REKLAMA

Tiesa, šių metų „Eurovizija“ daugelio dėmesį patraukė dėl itin aukštų kainų. Ypač išaugo bilietų kainos – jei pernai Lisabonoje bilieto finale kaina siekė nuo 35 iki 299 eurų, šiemet norintys patekti į šou finalą turėjo pakloti nuo 280 iki 490 eurų.

„Eurovizija“ taip pat yra ne pigus malonumas ir „Didžiojo penketo“ valstybėms: Jungtinei Karalystei, Prancūzijai, Italijai, Vokietijai ir Ispanijai. Būtent šios penkios šalys išleidžia bent pusę milijono eurų kasmet, nes moka įmokas Europos transliuotojų sąjungai (EBU).

Vidutiniškai 250 tūkst. eurų skiriama „didžiojo penketo“ dalyvio mokesčiui bei dar tiek pat – bilietams, apgyvendinimui, kelionėms, mokesčiai kompozitoriams ir t.t.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų konkursas, kuris visus „Eurovizijos" gerbėjus nukėlė į Izraelio sostinę Tel Avivą, šaliai viso kainavo daugiau nei 28,5 mln. eurų.

Pasirodymų kainos

Visgi didžiausia mistika ir paslaptimi išlieka kaina, kurią sumoka šalys, norėdamos sukurti kuo įspūdingesnį pasirodymą. Tiesa, 2017-aisiais su daina „Rain Of Revolution“ pasirodžiusi grupė „Fusedmarc“, kaip teigė jų prodiuseris, išleido savo pasirodymui 50 tūkst. eurų.

REKLAMA

Praėjusiais metais į finalą sėkmingai patekusi Estijos atstovė Elina Nechayeva užėmė 8-ąją vietą. Ji taip pat tapo ir praėjusios „Eurovizijos“ rekordininke, kurios pasirodymui buvo išleista apvali suma.

65 tūkst. eurų – tiek buvo išleista pasirodymui, kuriame moters suknelė nusidažo pačiomis įvairiausiomis spalvomis.

Kas be ko, daugiausiai „Eurovizija“ kainuoja ją organizuojančiai šaliai – skelbiama, kad šiemet Izraelis gali sumokėti apie 27 mln. eurų. Šio konkurso istorijoje yra ir daugiau šalių, kurios savo išlaidomis viršijo visus rekordus. Pavyzdžiui, 2012-aisiais Azerbaidžane buvo išleista apie 50 mln. eurų, bet susigrąžinti tik 7 mln. Praėjusiais metais Lisabonoje vykęs konkursas kainavo apie 25 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Kainos šokteli į viršų

Kasmet, kai paaiškėja, kuri šalis tapo „Eurovizijos“ nugalėtoja, kainos sparčiai šokteli į viršų – lygiai tokia pati situacija buvo ir su apgyvendinimu Tel Avive. Sužinojus, kad Netta Brazilai laimėjo, viešbučių kainos šoktelėjo kelis kartus į viršų.

Jei norite apsigyventi Tel Avive ne „Eurovizijos“ metu, nakvynę galite susirasti už vidutiniškai 150 eurų, bet konkurso metu kainos šoktelėjo ir iki 1000 eurų per naktį.

 Tiesa, įspūdingos ir rekordinės Izraelyje vykstančios „Eurovizijos“ kainos išgąsdino ne vieną šio šou gerbėją, todėl iš tikėtų 10 tūkst. turistų į šalį atvyko perpus mažiau – vos 5 tūkst. Žinoma, tam įtakos turėjo ir Gazo ruože vykstantys apšaudymai ir konfliktas pietų Izraelyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei anksčiau buvo planuojama, kad bus pardavinėjame VIP bilietai, esantys „žaliajame kambaryje“, buvo nuspręsta jų atsisakyti ir nuleisti bilietų kainas.

Gerbėjų antplūdžio nesulaukę organizatoriai taip pat buvo priversti ne tik mažinti bilietų kainas, bet turėjo įtakos ir apgyvendinimo kainų sumažinimui.

Dėmesys scenai

Šiemet F. Wiederis „Eurovizijos“ scenos dizainą kuria jau šeštąjį kartą. Jo dizainai taip pat papuošė pernykštę Lisabonos, 2017-ųjų Kijevo, 2015-ųjų Vienos, 2012-ųjų Baku ir 2011-ųjų Diuseldorfo scenas.

F. Wiederis – vienas žymiausių televizijos scenų dizainerių, dirbęs su tokiais projektais, kaip MTV apdovanojimai, „America‘s Got Talent“, taip pat kūrė scenos dizainus atlikėjų Beyonce, Jennifer Lopez koncertams.

REKLAMA

Atvyks ir Madonna

Daugelį nustebino žinia, kad savo pasirodymą Tel Avivo „Expo“ arenoje surengs ir garsioji atlikėja Madonna. Tiesa, jos pasirodymas nemenkai ištuštins kišenes: vos už dvi dainas, kurios nuskambėtų finalo metu, ji užsiprašė nemenko honoraro – 1,5 mln. eurų. Tokia suma organizatoriams pasirodė tikrai per didelė, tad šie nusprendė atsisakyti šios idėjos, tačiau atsirado verslininkas Sylvanas Adamsas, kuris sumokėjo šią kainą.

Panašu, kad toks verslininko poelgis – ne pirmas. Jis kiek anksčiau į Izraelį atvežė dviračių lenktynes „Giro d‘Italia“.

Tiesa, Madonnos pasirodymas „Eurovizijos“ scenoje bus ne pirmas kartas, kai pasaulinio lygio žvaigždė dainuoja šiame renginyje. 2016-aisiais Švedijoje pasirodė Justinas Timberlake‘as.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų