REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Pirmasis Eurovizijos pusfinalis (nuotr. SCANPIX)

Antradienį 22 valandą Tel Avive prasidėjo „Eurovizijos“ dainų konkursas. Šiandien, vykstant pirmajam pusfinaliui, paaiškėjo, kurie dešimt atlikėjų pelnė daugiausiai publikos ir komisijos simpatijų bei keliauja į didįjį finalą šeštadienį.

46

Antradienį 22 valandą Tel Avive prasidėjo „Eurovizijos“ dainų konkursas. Šiandien, vykstant pirmajam pusfinaliui, paaiškėjo, kurie dešimt atlikėjų pelnė daugiausiai publikos ir komisijos simpatijų bei keliauja į didįjį finalą šeštadienį.

REKLAMA

Šįvakar išgirdome 17 dalyvių pasirodymus. Savo šou surengė Kipras, Juodkalnija, Suomija, Lenkija, Slovėnija, Čekija, Vengrija, Baltarusija, Serbija, Belgija, Sakartvelas, Australija, Islandija, Estija, Portugalija, Graikija ir San Marinas.

Į „Eurovizijos“ dainų konkurso finalą pateko: Graikija, Baltarusija, Serbija, Kipras, Estija, Čekija, Australija, Islandija, San Marinas ir Slovėnija.

Tiesa, lažybininkai taip pat nesnaudė ir spėliojo, kas galėtų iš 17 dalyvių patekti į geriausiųjų dešimtuką bei išsikovoti vietą finale.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jų, stipriausiais šio pusfinalio favoritais yra laikomi Kipro ir Graikijos atstovai, trečioje vietoj Islandija, ketvirtoje – Australija, penktoje – Čekija, šešta vieta prognozuojama Vengrija, septinta – Serbijai, aštunta – Slovėnijai, o paskutiniuosius laimingus bilietus į finalą gali ištraukti Belgija ir Estija. Pastarosios šansai iš 10 galimų kelialapių į finalą, pagal lažybinininkus, yra vertinami silpniausiai.

REKLAMA

Likite kartu ir sekite karščiausias naujienas tiesiai iš Tel Avivo – naujienų ir pramogų portale tv3.lt!

Europą drebina pirmasis pusfinalis

Pirmąjį „Eurovizijos“ dainų pusfinalį atidarė praėjusių metų nugalėtoja, parvežusi šį konkursą į Izraelį, Netta Brazilai.

Seksualiai apsirengusi atlikėja apnuogino savo kojas ir atliko dainą „Toy“, su kuria išplėšė pergalė praėjusiais metais.

Pirmoji „Eurovizijos“ dainų konkurso scenoje sudainavo Kipro atstovė. 38-erių Tamta scenoje vilkėjo ryškų ir jos figūros privalumus išryškinantį, seksualų kostiumą. Savo išvaizda garsioji atlikėja žurnalistų dėmesį patraukė dar žengdama oranžiniu kilimu sekmadienio vakarą.

REKLAMA
REKLAMA

Scenoje kartu su Tamta pasirodė ir keturi šokėjai vyrai, kurie užpildė tuščią sceną. Tiesa, įpusėjus dainai Tamta nusimetė drabužius ir liko vilkėdama tik blizgų triko ir aukštakulnius.

Antrieji scenoje pasirodė Juodkalnijos atstovai „D mol“. Baltos spalvos drabužiais pasipuošę atlikėjai atliko dainą „Heaven“. Jų pasirodymas buvo išbaigtas iki pabaigos, tačiau didžiausias dėmesys buvo skiriamas jų šokiui ir vokalui.

Trečiasis į sceną žengė Darude iš Suomijos. Tiesa, jis ne vienam priminė ir mūsų „Eurovizijos“ viltį – Jurijų Veklenko. Simpatiškas vaikinas vilkėjo džinsus ir odinį švarką, o pasirodymui daugiau dinamiškumo suteikė scenos centre šokusi šokėja bei už nugaros stovėjęs didžėjus su baltu sintezatoriumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtos scenoje buvo kaimynės lenkės. Jos šiemet pasirinko tradicinę dainą, išsiskiriančią iš viso „Eurovizijos“ dalyvių sąrašo.

Keturios grupės atlikėjos dainavo pasipuošusios šiuolaikiškai interpretuotais tradiciniais drabužiais. Merginos taip pat šoko tradicinius šokius.

Ryškūs sijonai, galvos papuošalai ir tautinės juostos atrodė įspūdingai ir nors scenoje ypatingų efektų nebuvo, pasirodymas sulaukė gausių plojimų. Visgi ar to pakaks, kad lenkės patektų į kitą etapą – nežinia.

Penktieji scenoje buvo Slovėnijos atstovai Zala Kralj & Gašperas Šantlas su daina „Sebi". Baltai apsirengę atlikėjai per daug neišsiskyrė iš minios, tačiau lažybininkai prognozuoja Slovėnijos patekimą į finalą.

REKLAMA

Šeštuoju numeriu žengė Grupė „Lake Malawi". Jie atliko pop stiliaus dainą, kuri susirinkusius privertė tiesiog šokti.

Scena jų pasirodymo metu nusidažė ryškiomis spalvomis, o ekranuose keitėsi geometrinės figūros. Pagrindinis grupės vokalistas dainuodamas šoko ir nuolat judėjo į ritmą.

Septintasis pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje pasirodė vengras Joci Pápai. Jis atliko dainą „Az én apám". Jam lažybininkai garantuoja patekimą į finalą.

Atlikėjas scenoje pasirodė vilkėdamas juodos spalvos drabužius, basomis kojomis. Jį apšvietė prožektorių šviesos, o už nugaros mirgėjo auksinės švieselės. Joci dainą pradėjo sėdėdamas ant juodo kubo, tačiau prieš priedainį atsistojo ir už jo nugaros pradėjo keistis projekcijos. Prasidėjus priedainiui, scena nusidažė auksine ir raudona spalvomis, fone buvo įvairių žmonių atvaizdų projekcijos. Bedainuojant Joci scenoje mirgėjo ryškios šviesos, tačiau jis gerbėjus norėjo sužavėti ne specialiaisiais efektais, o jautria ir jausminga daina. Dainos pabaigoje atrodė, kad ant jo pradeda lyti.

REKLAMA

Aštuntoji į sceną žengė Baltarusijos atstovė Zena. 16-metė mergina yra pati jauniausia šio konkurso dalyvė šiais metais. Su daina „Like It“ ji užkūrė tikrą vakarėlį Tel Avivo Expo arenoje.

Mergina vilkėjo baltos spalvos kostiumėlį su raštais bei ilgaaulius baltus aukštakulnius. Jai dainuojant scena nusidažė rožine spalva, o už nugaros buvo įvairios projekcijos. Kartu su ja šoko šokėjai, kurie atliko gimnastikos triukus – netrūko salto ir šuolių. Dainos priedainyje mergina taip pat pradėjo seksualiai judėti ir šokti. Scenoje netrūko specialiųjų efektų – dūmų, šviesų bei ugnies liepsnų. Dainos pabaigoje į sceną žengė ir pritariančiosios vokalistės, kurios taip pat prisijungė prie Zenos ir pradėjo šokti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Devintuoju numeriu pasirodė Serbijos atstovė Nevena Božovič. Jausmingą dainą ji atliko vilkėdama juodą suknelę su giliu skeltuku, apnuoginusiu jos koją.

Šviesiaplaukė, atrodė, tarsi stovi viduryje suskilusio ledo. Prieš priedainį visa scena nusidažė melsva ir balta šviesa, sukuriant skylančio ledo vaizdą. Atrodė, kad Nevena stovi sūkuryje. Jos pasirodyme taip pat netrūko ir specialiųjų efektų – vienu metu atrodė, kad ji turi ir super galių – gali valdyti šviesas. Kiek vėliau ją apsupo auksinės ir baltos spalvos šviesos, sukuriančios didybės pojūtį. Jai lažybininkai taip pat prognozuoja patekimą į finalą.

10-asis „Eurovizijos“ scenoje buvo Eliotas iš Belgijos su daina „Wake Up“. Vaikinas scenoje pasirodė su dviem muzikantais, kurie grojo būgnais. Vaikinas vilkėjo juodą apdarą su raudonomis detalėmis.

REKLAMA

Jam dainuojant scena nusidažė baltos šviesos vertikaliomis linijomis, kurios vėliau pradėjo mirgėti raudona ir mėlyna spalvomis. Antroje dainos pusėje statiškai stovėjęs vaikinas pradėjo kiek daugiau judėti, tačiau vis tiek išliko scenos viduryje, per daug nesiblaškydamas, bet žaisdamas su kamera. Kiek vėliau prie jo prisijungė ir būgnininkai, kurie kartu šoko. Už nugaros jiems kilo dūmai.

Vienuoliktuoju numeriu į sceną žengė sakartvelietis Otto Nemsadzė. Jis vilkėjo juodos spalvos drabužius, o jam už nugaros netrūko įvairių projekcijų – vienu metu atrodė, kad šalia jo yra grupelė žmonių, vėliau viskas pradingo ir atrodė, kad jis stovi tarp kalnų.

REKLAMA

Kiek vėliau, projekcijų pagalba, Otto pradėjo eiti į priekį, o atrodė, kad jam po kojomis – takelis. Savo nacionaline kalba dainą atlikęs Otto atrodė rimtas ir savimi pasitikintis. Kiek vėliau jis pradėjo žaisti su kamera, o scena nusidažė raudona spalva. Sakartvelas šiemet tikrai daug investavo į savo pasirodymą – netrūko dūmų, ugnies. Kiek vėliau jie jo prisijungė ir penki juodai apsirengę pritariantieji vokalistai. Dainos kulminacijoje atrodė, kad viskas liepsnoja. Vis dėlto ar to pakaks, kad Otto patektų į finalą – sunku pasakyti.  

Dvylikta į sceną žengė australė Kate Miller-Heidke, kuriai šiemet yra žadama išskirtinė sėkmė dainų konkurse. Australė vilkėjo sidabrinę, blizgančią suknelę, jos galvą puošė karūna. Atlikėja, atrodė, kad sklendžia ore.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su daina „Zero Gravity“ tikrai atrodė, kad jai negalioja gravitacijos dėsniai. Kate atrodė lyg pakilusi virš žemės, o kartu su ja šoko ir dvi šokėjos, kurios vilkėjo tamsias, blizgančias sukneles. Nuo žemės pakilusi australė žaidė su kamera ir lingavo iš vienos pusės į kitą, atrodė tarsi pasakų princesė iš kito pasaulio. Kiek vėliau ji pradėjo kilti dar aukščiau, kartu su šokėjomis besiblaškydama po erdvę. Šiemet Australija visiems „Eurovizijos“ dainų konkurso žiūrovams paliko išskirtinį įspūdį, nes buvo įdėta daug darbo su pasirodymu bei išleista nemaža suma pinigų specialiesiems efektams.

Trylikti buvo skandalingieji islandai „Hatari“. Jų pasirodyme vyravo metalinės ir lateksinės apdarų detalės. Scenos viduryje stovinčią metalo dekoraciją apgaubė dūmai, liepsnos. Šalia jos šoko baltai apsivilkusios šokėjos. Atlikėjas atrodė kontrastingai – jis buvo pasipuošęs juoda spalva.

REKLAMA

Keturioliktas buvo švedų kilmės atlikėjas Victoras Crone. Jis pasirodė pasipuošęs juoda odine striuke, kurią derino su baltais marškinėliais ir juodomis kelnėmis. Kaip ir nacionalinės Estijos atrankos finalo metu, vyras pasirodymą pradėjo grodamas gitara. Ekrane buvo pastebimas audringas dangus – jis atitiko kūrinio tematiką.

Penkioliktas Portugalijos atlikėjo pasirodymas taip pat liepsnojo raudona spalva. Tiesa, atlikėjas ir šokėjas ant scenos buvo apsirengę smaragdinės spalvos drabužiais. Viso pasirodymo metu ekrane buvo matomas rožės motyvas. Specialiųjų efektų čia nebuvo, o įpusėjus kūriniui Tel Avivo sceną apšvietė baltos šviesos. Pasirodymą portugalas užbaigė atsisėsdamas ant scenos.

REKLAMA

Šešiolikta buvo Graikų atlikėja. Ji pasirodymą pradėjo pasipuošusi šviesiais apdarais. Ją apsupusios penkios šokėjos taip pat vilkėjo tokios pačios stilistikos rūbus, dvi iš jų mosavo špagomis, trys šokėjos ant scenos mėtė kamuolį. Originaliai atrodė ant scenos pastatyta dekoracija. Apskritai, graikės pasirodyme buvo daug rožinės spalvos, pasirodymas priminė prasiskleidžiantį gėlės žiedą.

Paskutinis pirmąjį „Eurovizijos“ dainų pusfinalį užbaigė San Marino atstovas Serhato. Jo pasirodymas priminė tikrą šokių aikštelę. Jį dainininkas pradėjo stovėdamas ant baltos pakylos. Už atlikėjo nugaros buvo pastebimi įvairūs su dainos tekstu susiję užrašai, pasirodymo eigoje jie persipynė su ryškiomis spalvomis bei raštais. San Marino atstovui talkino šokėjai ir pritariančiosios vokalistės.

REKLAMA
REKLAMA

Po jo pasirodymo buvo paskelbta ir balsavimo pradžia. Balsuoti buvo galima vos 20 minučių, o tą daryti galėjo tik šiame pusfinalyje dalyvaujančios šalys.

Komisija jau įvertino

Pirmadienio vakarą Tel Avivo įvyko generalinė „Eurovizijos“ dainų konkurso pirmojo pusfinalio repeticija. Ją jau įvertino užsienio komisijos, todėl ji privalo nesiskirti nuo tos, kurią šiandien stebite televizijos ekranuose. Jos įrašas gali būti naudojamas tiesioginės transliacijos metu, jei iškiltų techninių nesklandumų. Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškės, kas pateks į finalą. Komisijos balsai nulems pusę balų.

Išskyrė lyderius

Spaudos centre savo favoritus ir geriausius pasirodymus taip pat išskyrė ir „Eurovizijos“ žurnalistai. Iš skirtingų pasaulio šalių atvykę žurnalistai dalino balsus geriausiems vakaro pasirodymams.

Nors žurnalistų balsai nieko nereiškia, jie taip pat išsakė savo nuomonė.

Pasak jų, pirmoje vietoje su 107 balsais yra Australijos atstovė. Antroje – Graikijos atstovė, o trečioje – mistiškieji islandai. Ketvirta vieta skiriama Čekijos atstovui, o penkta – Serbijai.

Prasčiausiai įvertinta Suomija – jai niekas neskyrė nė vieno balo. Kaimyninė Lenkija surinko 7 balsus ir liko priešpaskutinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų