REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį vakarą milijonai vieno populiariausių dainų konkurso – „Eurovizijos“ – gerbėjai stebės antrąjį pusfinalį. Šis vakaras bus ypatingas ir Lietuvai – 12 numeriu čia pasirodys ir šių metų mūsų šalies viltis Jurijus Veklenko.

Jau šį vakarą milijonai vieno populiariausių dainų konkurso – „Eurovizijos“ – gerbėjai stebės antrąjį pusfinalį. Šis vakaras bus ypatingas ir Lietuvai – 12 numeriu čia pasirodys ir šių metų mūsų šalies viltis Jurijus Veklenko.

REKLAMA

Artėjant antrajam pusfinaliui taip pat netrūksta ir įvairiausių teorijų bei spėlionių, kurios šalys sėkmingai peržengs pusfinalio barjerą ir keliaus tolyn į finalą.

Šiandien savo jėgas išbandys 18 šalių atstovai: Armėnija, Airija, Moldova, Šveicarija, Latvija, Rumunija, Danija, Švedija, Austrija, Kroatija, Malta, Lietuva, Rusija, Albanija, Norvegija, Olandija, Šiaurės Makedonija ir Azerbaidžanas.

Pasak lažybininkų, iš 18 pusfinalyje pasirodančių įvairių šalių atstovų, į finalą turėtų patekti favorite laikoma Olandija, Švedija, Rusija, Šveicarija, Azerbaidžanas, Malta, Norvegija, Šiaurės Makedonija, Armėnija ir Danija.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto Lietuvai prognozės kol kas – liūdnos. Pasak jų, Jurijus tikrai nepateks į finalą ir bendroje įskaitoje tenkinsis vos 36 vieta iš 41.

Primename, kad portalui tv3.lt „Eurovizijos“ ekspertas Tautvydas Neliupšis pasakojo, kad lažybų prognozės tikrai nebūtinai reiškia tiesą.

REKLAMA

„Lažybininkų prognozės Lietuvai, tenka pripažinti, iš esmės niekada nebūna geros. Šiuo metu Jurijus yra maždaug 12-13 vietoje, tačiau gan stipriai atsiplėšęs nuo kitų penkių šalių, kurioms prognozės yra tikrai liūdnos.

Reikia prisiminti, jog panašioje vietoje pernai buvo ir Ieva Zasimauskaitė, kurios šansai pradėjo kilti jau per repeticijas Lisabonoje. Iš esmės manau, kad pirmosios repeticijos tikrai pakeis lažybininkų lenteles ir prognozes. Ar jomis galima pasitikėti? Šalys, kurios yra geriausiai vertinamos, sakykime pirmajame trejetuke, į finalą iš esmės patenka visada, tačiau toliau dažnai pasitaiko neatitikimų. Tai lemia konkretus pasirodymas, kadangi kartais iš dainos tikimasi daug, tačiau scenoje vaizdas nuvilia (sakykime, taip buvo pernai su Belgija ir Graikija, kurių šansai patekti į finalą stipriai krito po repeticijų), o kartais atvirkščiai – ne itin gerai vertinama daina sužavi savo pasirodymu.

REKLAMA
REKLAMA

Manau, jog į lažybininkų prognozes visada reikia žiūrėti atsargiai ir tikrai negalima teigti, kad visos šalys, esančios lažybininkų „dešimtuke“ būtent ir pateks į finalą. Manau, nors „Eurovizija“ ir yra šiek tiek nuspėjama, siurprizų pasitaiko visuomet“, – pasakojo jis.

Taip pat Tautvydas įvertino ir Jurijaus vietą antrajame pusfinalyje – jis pasirodys tarp Maltos ir Rusijos.

„Lietuvos poziciją vėlgi vertinčiau pasitelkdamas praeitų metų pavyzdį. Ne vienas buvo nurašęs Ievą vien dėl to, jog ji turėjo pasirodyti tarp lyderiais laikytų Čekijos ir Izraelio atstovų – visgi Ieva išsiskyrė, niekas jos neužgožė ir visos trys šalys sėkmingai pateko į finalą. Kalbant apie šių metų situaciją, Malta ir Rusija tikriausiai turės gausiai finansuotus pasirodymus, abi šalys yra tarp išankstinių favoričių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tenka pripažinti, jog šiek tiek neramina faktas, jog pasirodysime prieš Rusijos atstovą – jo vadinamoji „power ballad“ su garsia kulminacija gali kiek ir užgožti mūsų dainą, tačiau vizualiai, manau, pasirodymai bus tikrai labai skirtingi“, – sakė jis.

Išskyrė lyderius

Spaudos centre savo favoritus ir geriausius pasirodymus taip pat išskyrė ir „Eurovizijos“ žurnalistai. Iš skirtingų pasaulio šalių atvykę žurnalistai dalino balsus geriausiems vakaro pasirodymams.

Nors žurnalistų balsai nieko nereiškia, jie taip pat išsakė savo nuomonė.

Vakar žurnalistai, generalinės repeticijos metu, vertino antrojo pusfinalio dalyvius. Geriausiai, pasak jų, pasirodė olandas – jam skyrė 131 balsą.

Antroje vietoje – švedas su 94 balsais, trečioje – šveicaras su 56 balsais.

Jurijų jie įvertino prastai – jam skyrė vos 9 balsus, todėl jų balsavime jis liko 11-oje pozicijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų