REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Vestuvinių suknelių kolekcija „Perlas“ (nuotr. Natalia Koinova) (nuotr. Organizatorių)

Vestuvinių suknelių kūrėja Raimonda Silė neslepia – rengti moteris jai didžiulis džiaugsmas. 2019 metų nuotaką dizainerė įsivaizduoja pasipuošusią tiuliu ir perlais.

15

Vestuvinių suknelių kūrėja Raimonda Silė neslepia – rengti moteris jai didžiulis džiaugsmas. 2019 metų nuotaką dizainerė įsivaizduoja pasipuošusią tiuliu ir perlais.

REKLAMA

„Perlas“ – būtent taip R. Silė pavadino savo naujausią suknelių kolekciją. Kūrėja įsitikinusi, kad jos pavers nuotaką šventės perlu, vieninteliu ir nepakartojamu brangakmeniu išrinktajam, su kuriuo žada praleisti visą gyvenimą, rašo pranešime spaudai.

„Mintyse ši kolekcija gimė seniai. Eskizų sąsiuvinyje turiu sukūrusi jau 12 kolekcijų. Kai žiemą sulaukiau kvietimo pasirodyti dideliame vestuvinių ir vakarinių suknelių šou Rygoje, iš visų išsirinkau „Perlą“. Renginio organizatoriai planavo podiumą dekoruoti masyviomis detalėmis. Nesinorėjo, kad drabužiai pradingtų tarp dekoracijų, todėl nusprendžiau, kad kolekcijoje turi būti pūstos suknelės“, – pasakojo Šiauliuose gyvenanti ir kurianti dizainerė.

Kolekcija „Perlas“ skirta klasikinei nuotakai, norinčiai lengvai pūstos suknelės. Šios nuotakos nesužavėsi blizgučiais ir nėrinių gausa. Kolekcijoje taip pat yra suknelių, skirtų drąsesnėms moterims – jos nebijo demonstruoti kojų, jas žavi skeltukai. Suknelę svarbiausiai gyvenimo šventei gali rasti ir valiūkiška nuotaka. Ji negali savęs įsivaizduoti su ilgu sijonu ir už nugaros besidriekiančiu šleifu. Tokia nuotaka per vestuves mieliau vilkės trumpą suknelę, kelnių ir korseto derinį.

REKLAMA
REKLAMA

„Perlų ir tiulio sąjunga man yra labai graži. Šia kolekcija norėjau pagerinti tiulio įvaizdį nuotakų akyse. Dažnai šis audinys būna neatskleistas, prastos kokybės ar tiesiog naudojamas norint sumažinti suknelės savikainą. Nepakankamas kiekis tiulio, pasijoniai su lankais neatrodo prabangiai. Tačiau tiulį galima naudoti labai įvairiai. Jis ypač naudingas norint sukurti purios ir lengvos suknelės įvaizdį“, – pasakoja R. Silė.

REKLAMA

Suknelėms sukurti dizainerė naudojo itališką tiulį, o formą kūrė tik audinių sluoksniais. R. Silė sąmoningai rinkosi lygią, nedekoruotą medžiagą, ant kurios galėtų dėlioti perlus. Kūrėja pirmenybę teikia ne audinio, o suknelės dekoravimui. Visi perlai kruopščiai prisiūti rankomis. Jų sunaudota beveik 7 tūkst. vienetų.

„Kolekcijoje stengiausi žaisti dviejų rūšių audiniais – tiuliu ir mikado šilku. Skirtingo kirpimo suknelėmis norėjau atskleisti audinio galimybes. Taip bežaidžiant forma, gimė pūstos rankovės. Jos ypač gerai atskleidžia tiuliui būdingą skaidrų lengvumą ir standumą, gebėjimą išlaikyti formą. Tiulis pasižymi skirtingomis savybėmis, o tai padeda įgyvendinti idėjas“, – pasakoja kūrėja.

R. Silė netiki, kad tikrasis moteriškumas glūdi suknelėje – ir apsivilkusi kelnes moteris gali atrodyti itin dailiai. Todėl kolekcija skirta ir toms, kurios nenori per vestuves puoštis suknele: „Yra moterų, kurios visiškai nedėvi ir net nemėgsta suknelių. Nemanau, kad tuokiantis reikėtų rinktis nemėgstamą drabužį. Nuotaka atrodo gražiausiai, kai yra darnoje pati su savimi. Man atrodo, kad didžiausia klaida renkantis vestuvių apdarą, yra stengtis susikurti svetimą įvaizdį ir tapti tarsi personažu savo šventėje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų