REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip sukurti sodo apželdinimą, kad jis netrukdytų žaisti vaikams, bet ir tiktų pavakaroti lauko terasoje mėgstantiems tėvams?

Kaip sukurti sodo apželdinimą, kad jis netrukdytų žaisti vaikams, bet ir tiktų pavakaroti lauko terasoje mėgstantiems tėvams?

REKLAMA

Įmonės „Žali sodai“ vadovas, agronomas ir želdynų specialistas Tautvydas Gurskas TV6 laidai „Svajonių sodai“ parodė, kokį apželdinimą padėjo sukurti jaunai vilniečių šeimai.

„Konkrečios vizijos neturėjome, tiesiog norėjome, kad dominuotų minimalizmas, kadangi pas mus interijere visur dominuoja minimalizmas, tai norėjosi, kad tai būtų išlaikyta ir kieme. Ir galbūt vienintelis buvo prašymas, kad nebūtų sumažintas vejos plotas, kadangi auga du berniukas ir šitas mūsų kiemas virsta lenktynių zona, vyksta krepšinio varžybos, todėl nenorėjome apriboti vaikų žaidimo erdvės“, – pasakojo sodo šeimininkė Ajanta.

Pasak želdynų specialisto, renkant augalus sodui būtina pagalvoti, kurie augalai išliks žiemą ir suteiks sodui gyvumo net ir šaltuoju metų laiku.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak T. Gursko, sukurtas apželdinimas yra tik pirmasis darbas. Kita ne ką mažiau svarbi dalis yra – augalų priežiūra. Paprastai želdynų specialistai kurdami projektus pateikia namų šeimininkui ir priežiūros rekomendacijas, kad augalai sėkmingai augtų ir žydėtų, kad jiems netrūktų maisto medžiagų.

REKLAMA

„Pavasariui ir žiemai, kada hortenzijos nebus tokios dekoratyvios, mums puikiai tiks buksmedis formuotas, visžalis augalas, lengvai karposi, lengvai auga, labai svarbu jį prižiūrėti, kad pavasarį apie kovo, balandžio mėnesį nenukeptų nuo saulės. Tai kartais turime dengti tiesiog ar padaryti šešėlį, sieną, kad saulė tiesioginiais spinduliais savo neapdegintų lapelių.

Visą reportažą žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų