REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Marija Grabštaitė (tv3.lt fotomontažas)

Dainininkės Marijos Grabštaitės gerbėjai pastebėjo, kad dar visai neseniai mergina kartu su draugais mėgavosi tobulu laiku Graikijoje, o socialiniuose tinkluose viešino ir linksmiausias savo kelionės akimirkas.

20

Dainininkės Marijos Grabštaitės gerbėjai pastebėjo, kad dar visai neseniai mergina kartu su draugais mėgavosi tobulu laiku Graikijoje, o socialiniuose tinkluose viešino ir linksmiausias savo kelionės akimirkas.

REKLAMA

Vis dėlto čia Marija buvo atvyko ne tik pramogauti – pagrindinis tikslas buvo visai kitoks. Naujienų portalui tv3.lt atlikėja atvirai papasakojo apie kelionę bei nuotykius, be kurių niekuomet neišeina apsieiti.

Kelionės tikslas – ne vien pramogos

Atrodo, dar ne taip seniai iš kelionės po Jungtines Amerikos Valstijas grįžusi Marija ir vėl pakėlė sparnus – šįkart žinoma mergina kartu su geriausia drauge Greta lankėsi Graikijoje.

Ir nors atrodė, kad merginos daug pramogauja, iš tiesų jos čia vyko dirbti.

„Filmavau klipą savo dainai, kurią išleisiu vasarą. Tai – be galo graži ir gili daina apie dviejų žmonių meilę. Kadangi daina nėra banali, Graikija atitiko jos grožį, plotį, gylį ir didingumą. Juk meilė – be galo galinga jėga ir energija – vieniems ji daro stebuklus, kitiems nuneša stogus ar pakeičia gyvenimus, tretiems ji atveria naujas erdves“, – sakė atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo klipo filmavimui Marija pasirinko būtent Santorinio salą – čia ji lankėsi pirmąkart, tačiau teigė, kad į Graikiją dar tikrai sugrįš.

„Jos grožis, estetika ir visur interjere vyraujanti balta spalva – tiesiog užburianti… Visąlaik filmavimo metu lydėjo jausmas, kad susiduria visos keturios gamtos stichijos vienu metu – ugnis, vanduo žemė ir oras. Jautėsi visiška pilnatvė. Ta sala – iš tikrųjų stebuklinga. O daina ir yra būtent apie tai“, – pasakojo M. Grabštaitė.

REKLAMA

Nustebino kainos

Tiesa, už tokį grožį reikėjo ir susimokėti – tiek atlikėją, tiek ir jos draugę nustebino kai kurios kainos restoranuose.

„Tai tikrai prabangi sala – ne veltui ji taip gražiai visur įvardijama. Tai viena iš labiausiai pasaulyje turistų lankomų vietų, todėl žemų kainų tikėtis ir nevertėjo. Matėme meniu restoranuose – spagetti su omarais už 99 eurus, ir dar brangesnių dalykų. Tiesiog kiekvienas žmogus renkasi pagal save“, – sakė Marija.

Tiesa, jai pavyko rasti ir kur kas prieinamesnių vietų: „Mūsų tikslas buvo darbas ir filmavimas, tad mes suradome ir kavos už 5 eurus (nes visur kitur ji kainavo apie 9), ir nuostabių mažų kavinukių ne centrinėse vietose, kuriose maistas buvo tobulas, vaizdas irgi, ir kainos tikrai nesikandžiojo.“

REKLAMA
REKLAMA

Su drauge laikosi vienos svarbios taisyklės

M. Grabštaitė pasakojo, kad ši kelionė jai įsiminė ir dėl to, jog po jos jaučiasi pasikeitusi – įspūdinga gamta atnešė ir vidinių pokyčių.

„Buvo sunku patikėti, jog tokios vietos apskritai egzistuoja. Gamtos grožis, ramybė ir didingumas palietė mus kiekvieną ir iš vidaus. Privertė pažvelgti į slapčiausias savo kerteles. Ten būdami, net mes patys išgyvenome savo asmeninius procesus“, – sakė dainininkė.

Tiesa, ji įsitikinusi, kad viskas ateina su laiku: „Nuvykus ten pusdieniui, to nepajausi. O po savaitės buvimo, iš tos salos grįžti kažkoks kitoks. Visai komandai tai buvo mistika.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, ar su drauge visuomet sutaria, ką nori kartu veikti užsienyje, Marija pasakojo, kad jos turi vieną svarbią taisyklę, kuri padeda išvengti visų pykčių.

„Greta – nuostabi. Mums nereikėjo 20 metų draugystės, kad tai pajustume. Mes suprantame viena kitą iš detalių: žvilgsnio, nuotaikų, balso tono. Abi esame labai stiprios, su charakteriais ir siekiančios savo tikslų, todėl kažkaip stebuklingai jaučiame viena kitą. Ir tą draugystę labai stipriai laiko viena mūsų sutarta auksinė taisyklė – kad ir kaip kažkas nepatinka, kalbėti atvirai! Tik tas atvirumas ir veža mus pirmyn“, – atviravo ji.

Tiesa, kaip jau tapo įprasta, Marijos ir Gretos kelionės nepraeina be linksmų nuotykių. Šis kartas – ne išimtis: „Visai mūsų komandai buvo šokas, tiek Lukui, tiek Gretai, tiek man, kai po visos dienos filmavimo ir darbo... neturėjome kur pavalgyti! Saloje buvo švenčiamos Velykos. Tai buvo iššūkis visiems, nes tiesiog nežinodami tradicijų, nepasirūpinome tuo iš anksto.“

REKLAMA

Lietuviai iš užsieniečių ne tik gali pasimokyti, bet ir pamokyti patys

Kadangi M. Grabštaitė pastaruoju metu nemažai keliauja, ji neslepia, kad lyginant lietuvius ir užsieniečius, skirtumų yra tikrai nemažai.

„Didžiausias – tai šypsena, lengvumas žmonių veiduose. Mes esame daug santūresni ir uždaresni. Bet kad ir kiek bekeliaučiau, gyventi noriu tik Lietuvoje“, – prisipažino ji.

Vis dėlto Marija negaili komplimentų ir tautiečiams. Anot jos, lietuviai – genijų tauta.

„Tokį darbštumą ir užsispyrimą mažai kur rasi. Tiesiog mes patys nevertiname savęs, savo mentaliteto. Šiai dienai lietuvius užsienyje reikėtų vertinti plačiąja prasme – lietuvis iš Lietuvos, lietuvis iš Jungtinės Karalystės, lietuvis iš Skandinavijos, lietuvis iš JAV, lietuvis iš dar kažkur“, – pasakojo mergina.

Vis dėlto Marija pridėjo, kad ne visos akimirkos tokios gražios: „Kartais didžiuojiesi, kad esi lietuvis, o kartais tiesiog stebi mūsų tautiečių poelgius ir tyli.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų