REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministerija (URM) į Lietuvoje nepageidaujamų asmenų sąrašą siūlo įtraukti garsų rusų atlikėją Grigorijų Lepsą.

Užsienio reikalų ministerija (URM) į Lietuvoje nepageidaujamų asmenų sąrašą siūlo įtraukti garsų rusų atlikėją Grigorijų Lepsą.

REKLAMA

Kaip BNS teigė URM atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė, ministras Linas Linkevičius kreipimąsi į vidaus reikalų ministrą Eimutį Misiūną pasirašė penktadienį.

G. Lepsą įtraukti į vadinamąjį „juodąjį“ sąrašą siūlė ir trys Seimo nariai – Ingrida Šimonytė, Audronius Ažubalis ir Laurynas Kasčiūnas.

Kaip jau anksčiau skelbė portalas tv3.lt, G. Lepsas Lietuvoje ir pasaulyje žinomas ne tik už savo muziką, šis atlikėjas nepageidaujamas JAV ir Izraelyje, 2016 m. birželį jam neišduotas leidimas atvykti į Didžiąją Britaniją. Į „juodąjį“ sąrašą G. Lepsą yra įtraukusi ir Ukraina.

Anot jo atstovės Majos Serikovos, britų ambasada G. Lepsui vizą atsisakė išduoti dar 2015 m. Ironiška, tačiau vienas iš šio atlikėjo hitų vadinasi „Aš išvyksiu gyventi į Londoną“. 2013 m. atlikėjui buvo uždraustas įvažiavimas į JAV.

REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt taip pat yra rašęs, kad skandalų būta ir anksčiau. Panašaus politikų dėmesio pernai sulaukė kito Rusijos atlikėjo Timuro Janusovo-Timati, atvirai demonstruojantį palankumą V. Putinui, pasirodymas Lietuvoje. Tąkart Seimo nariai konservatoriai Audronius Ažubalis ir Laurynas Kasčiūnas Užsienio reikalų ministerijos prašė papildyti nepageidautinų Lietuvoje asmenų nustatymo tvarkos kriterijų sąrašą. Siūlyta nustatyti, kad viešai arba per savo kūrybą paramą Rusijos ar kitos valstybės agresyviai vykdomai politikai išsakantys atlikėjai būtų nepageidaujami Lietuvoje ir negalėtų čia organizuoti savo pasirodymų. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų