REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
37
Saulius Skambinas (nuotr. Loretos Kondratės)

Šeštadienio vakarą žinomus Kauno vyrus sukvietė neeilinis renginys – „Didysis vyrų šeštadienis“. Kol namuose šeimos damos ruošėsi velykiniam stalui, „Gastro siena“ kūrybinėse dirbtuvėse susirinkę vyrai mėgavosi ne tik skaniais patiekalais, bet ir barzdaskučių pasirodymu bei domėjosi apie cigarus ir visų moterų geriausius draugus - deimantus.

37

Šeštadienio vakarą žinomus Kauno vyrus sukvietė neeilinis renginys – „Didysis vyrų šeštadienis“. Kol namuose šeimos damos ruošėsi velykiniam stalui, „Gastro siena“ kūrybinėse dirbtuvėse susirinkę vyrai mėgavosi ne tik skaniais patiekalais, bet ir barzdaskučių pasirodymu bei domėjosi apie cigarus ir visų moterų geriausius draugus - deimantus.

REKLAMA

Būrys vyrų šeštadienio vakarą rinkosi į pačiame Kauno centre įsikūrusias kūrybines dirbtuves „Gastro siena“, kur vyko tik jiems skirtas renginys. „Didžiojo vyrų šeštadienio“ svečiai mėgavosi ne tik gardžiais gėrimais, patiekalais, gyvo garso roko grupės „Bon Jeans“ koncertu, bet ir itin turiningai praleido vakarą, domėdamiesi visiems vyrams aktualiomis temomis.

Susirinkę renginio dalyviai išvydo neeilinį barzdaskučių-kirpėjų pasirodymą, bei galėjo būti jų surengto čempionato ne tik liudininkais, bet ir teisėjais. Susirinkę vyrai taip pat turėjo puikią galimybę sužinoti naudingų patarimų apie deimantus, gauti asmeninę brangakmenių žinovo Giedrimo Tumėno konsultaciją ar net įsigyti dovanų namuose laukiančioms antrosioms pusėms. O norintiems naujų neatrastų vyriškų skonių, renginio svečiai mėgavosi aukščiausios rūšies cigarais, atkeliavusiais tiesiai iš Nikaragvos, Kubos ir Dominikos Respublikos bei išbandė vasaros gaiviųjų gėrimų naujienas.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio nepraleido ne tik ištikimiausi „Gastro siena“ svečiai, bet ir žinomi Kauno vyrai. Tarp svečių buvo galima sutikti legendinės muzikos grupės „16hz“ narius brolius Petrą ir Robertą Jucevičius, šokėją Saulių Skambiną, dainininką ir aktorių Vytautą Medinecką-Ironvytą bei daugkartinį Lietuvos bokso varžybų čempioną, Europos ir pasaulio čempionatų prizininką bei TV3 televizijos laidos „Būk sveikas“ vedėją Daugirdą Šemiotą.

REKLAMA

Grilių profesionalai renginio dalyviams padovanojo išskirtinį grilių šou bei papasakojo apie artėjančio vasaros virtuvės sezono naujienas, o „Gastro siena“ studijos šefas Nerijus Kunkulis pavaišino gardžiais patiekalais, kurių receptais šv. Velykų proga sutiko pasidalinti su visais.

Kalakutienos šašlykas su kinietišku slyvų padažu, daržovėmis ir kalendrų emulsija:

Kalakutienos šašlykui pasigaminti reikės:

400 g kalakutų šlaunelių mėsos (be odos ir sausgyslių); 150 ml kefyro; 4 g druskos; 200 g kinietiško slyvų padažo.

Garnyrui:

50 g rūkytos šoninės griežinėlių; 50 g nuplikytų žaliųjų smidrų; 60 g vyšninių pomidorų su koteliais.

REKLAMA
REKLAMA

Kalendrų emulsijai:

2 ml citrinos sulčių; 1 g smulkiai kapotos kalendros; 3 ml aliejaus.

Kalakutų šlauneles supjaustome gabaliukais, į kefyrą įberiame druskos, sudedama pjaustytą mėsą ir išmaišome. Paliekame parai pasimarinuoti. Praėjus reikiamam marinavimosi laikui, išimame mėsą iš kefyro, gerai nukošiame ir sumaišome su puse kinietišku slyvų padažu. Paliekame 2 valandom.

Paruoštą mėsą sumauname ant šašlykų iešmų ir kepame grilyje, kepdami vis patepame likusiu slyvų padažu. Kartu ant grotelių pakepame ir smidrus, pomidoriukus bei šoninės griežinėlius, kuriuos iškepus sulaužome į gabalėlius.

Kalendrų emulsijai kruopščiai sumaišome visas sudedamąsias dalis. Pateikiame šašlyką ant medinės lentos, šalia išdėliojame šoninę, smidrus, pomidorus ir viską apšlakstome kalendrų emulsija bei papuošiame žolelėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mėsainis su krevetėmis, krabų kremu ir jalapeno paprikų padažu

Mėsainiui paruošti reikės:

Mėsainių bandelės; 50 g kininio kopūsto; 2 ml sezamų aliejaus; 0.50 g česnako; 0.50 g imbiero; Žiupsnelio raudonųjų aitriųjų pipirų; 1 g sezamų sėklų; Pomidorų; Druskos, pipirų pagal skonį.

Krevetėms paruošti reikės:

5 vnt. žaliųjų nuluptų krevečių 16/20; 1 g sukapoto česnako; 0.50 g sukapoto imbiero; 1 g šviežios kalendros; Aliejaus.

Krabų kremui:

40 g krabų lazdelių; 40 g majonezo; 2 g smulkiai supjaustytų laiškinių svogūnų; Druskos, pipirų pagal skonį. Jalapeno paprikų majonezui: 20 g marinuotos jalapeno paprikos; 2 g rūkytos saldžiosios paprikos prieskonių; 60 g majonezo.

REKLAMA

Krevetes užmarinuojame su česnakais, imbierais, kalendromis ir aliejumi. Laikome šaldytuve kelias valandas, o po to apkepame grilyje po pora minučių iš abiejų pusių. Krabų kremui paruošti pirštais juostelės suplėšome krabų lazdeles, įdedame majonezo ir laiškinių svogūnų. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį. Jalapenų paprikų majonezui paruošti sumaišome smulkiai sukapotas jalapeno paprikas su majonezu ir pagardiname rūkyta paprika.

Kininius kopūstus pamarinuojame su prieskoniais ir pakepinam ant grotelių. Pomidorus nuplikome verdančių vandeniu ir atvėsinus nulupame luobeles, perpjauname į keturias dalis ir išpjauname šerdis. Paruoštus pomidorų ketvirčius pakepame ant grotelių. Grilyje pakepam ir mėsainiams skirtą bandelę, ją patepame jalapeno paprikų majonezu, dedame kininį kopūstą, keptas krevetes, krabų kremą, pomidorus ir viską uždengiame kita apkeptos bandelės puse.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų