REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grožis per amžius buvo jėga. Pelnyta karūna grožio konkurse – tik šlovės akimirka ar kai kas daugiau gyvenime? Titulai nutvieskė „Visi mes žmonės“ laidos herojės Izoldos Gudelis gyvenimą, tačiau jos to neužrakino savo papuošalų dėžutėje: suteikta galia moteris naudojasi iki šiol kurdama pasaulį gražesnį, šiltesnį ar keisdama bent mažą jo dalelytę.

Grožis per amžius buvo jėga. Pelnyta karūna grožio konkurse – tik šlovės akimirka ar kai kas daugiau gyvenime? Titulai nutvieskė „Visi mes žmonės“ laidos herojės Izoldos Gudelis gyvenimą, tačiau jos to neužrakino savo papuošalų dėžutėje: suteikta galia moteris naudojasi iki šiol kurdama pasaulį gražesnį, šiltesnį ar keisdama bent mažą jo dalelytę.

REKLAMA

Izolda Gudelis – tituluota gražuolė ir įmonės „Fragrances International“ rinkodaros vadovė, kuri dalyvavo pirmame Lietuvoje surengtame grožio konkurse ir pelnė „Mis Foto“ titulą, vėliau pati rengė konkursus. Izolda įsitikinusi, kad visada svarbiausia būti savimi, o gerus darbus pradėti kad ir nuo savo šeimos bei aplinkos.

„Tai buvo nuostabus renginys. Nuostabi akimirka mano gyvenime. Aš su malonumu prisimenu tuos laikus. Mano tokia patirtis, kuri buvo viena reikšmingų mano gyvenime. Konkurso metu laimėjau Mis Foto titulą. Aišku, nesitikėjau, bet viduje, kaip sakau, žmogus koketuoja su savimi, eina, dalyvauja, faktas, kad kažko tikisi, man tai buvo malonu, priėmiau, kaip dovaną“, – prisiminimais dalijosi ji.

REKLAMA
REKLAMA

Izolda prisiminė, kad toks grožio konkursas buvo visiška naujiena šalyje. Tiesa, jos ne tik galėjo pasidžiaugti laimėtais titulais, bet ir suteiktomis gyvenimo pamokomis.

REKLAMA

„Komanda ir merginos buvo gerai nusiteikusios. Tai buvo absoliuti naujiena Lietuvoje. Nauja, nepažinta, nepatirta. Su mumis dirbo choreografai, Vytenis Pauliukaitis, sužinojome labai daug įdomių dalykų, gavome naudingų pamokų. Sunku dabar pasakyti, bet, kas dabar yra toje srityje, supras, kad kiekviena detalė yra svarbi scenoje. Tada supratau, kas yra sportas, susipažinau, kad reikia sportuoti, judėti, kad turėtum bendrą kūno tonusą ir būtų gera nuotaika“, – šyptelėjo Izolda.

Garsi moteris taip pat prasitarė, kad pirmojo grožio konkurso Lietuvoje metu ji patyrė ir nesėkmę – nukrito nuo scenos.

REKLAMA
REKLAMA

„Nesėkmė viena ta, kad nukritau nuo pastolių, kai statė sceną. Bandžiau nenukristi, nes užsikabinau ir nusileidau, tai buvo sėkmingas nukritimas“, – juokėsi ji.

Tituluota gražuolė į didžiausią šalyje grožio konkursą išvyko iš savo gimtinės – Alytaus. Būtent jos miestas delegavo jauną merginą atstovauti Dzūkijai.

„Dalyvavau Alytuje, kur tuo metu ir gyvenau, grožio konkurse. Iš 90 dalyvių laimėjau 1 vietą. Ir publikos, ir komisijos. Tuo metu kaip tik paskelbė „Mis Lietuvos“ konkursą, tai komjaunimo komiteto atstovas atėjo pas mus į namus, pas mamą ir prašė, kad leistų man dalyvauti konkurse, – pasakojo moteris, negailėjusi gražių žodžių savo tėvams. – Mano mama yra mano draugė. Augau labai liberaliai, nuo mažų dienų buvau savarankiška, turiu pasitikėjimą ir iš tėvų pusės nuo mažų dienų. Turėjau tik šeimos palaikymą ir iki šiol jį jaučiu.“ Tiesa, I. Gudelis pabrėžė, kad dalyvavimą tokiame konkurse jauna mergina suvokė kaip šansą patirti kažką naujo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dėmesio, jei nori, jo niekada netruks. Moteris, kuri nori dėmesio, gali jo sulaukti. Tais laikais man konkursas buvo ne tik savirealizacijai. Tuo metu vos ne sovietiniai laikai buvo – nei mes galėjome keliauti, nei kitų kalbų mokėmės, nei moteriškų žurnalų turėjome. Visuomenė buvo uždara. Žodis „mada“ turėjo kažkokį apsiribojimą. Tai buvo šviežio vėjo gūsis, kurį norėjau patirti. Galimybė, kurią matai, įdomiai pagyventi, kažką naujo patirti. Aš dirbau nuo 16 metų, o vėliau studijavau ir dirbau vienu metu, todėl norėjau patirti įdomių dalykų“, – sakė I. Gudelis.

Tiesa, dalyvavimas tokio mąsto renginyje bei titulo laimėjimas, be abejo, pasak Izoldos, užkrauna atsakomybę ant pečių.

REKLAMA

„Aš gyvenau mažesniame mieste, tai kai grįžti po tokio renginio, kur pusė miesto žiūrėjo, sirgo, tu turi elgtis atitinkamai. Būti pavyzdžiu. Ne dėl kažko, o dėl savęs, kad nepasikiaulintum. Dėl gerų darbų, įsipareigojimo kažką atlikti, ar pervesti močiutę per kelią – tam nereikia dalyvauti net konkurse, čia tiesiog, arba tu tą turi ir tą darai, o jei ne – nevaidink, būk savimi.

Mes visi turime daryti gerus darbus – būk šeimoje tas žmogus, kuris palaiko artimiausią žmogų, o nesistenk visko parodyti viešumoje, kur ir ką aukoji. Reikia pradėti nuo šeimos, kur būtų atjauta ir pagarba, taip ir pasaulis geresnis. Jei tavo artimam blogai, tada tu esi dėl jo“, – sakė moteris.

REKLAMA

Nors daugelis mėgsta grožio konkursus nuvertinti, Izolda teigė, kad moterys tikrai nori būti pastebėtos ir gražios, tačiau daug kas priklauso ir nuo jų pačių elgesio.

„Visai laikais jaunos moterys, merginos, jaunesnės ar vyresnės, nori būti gražios. Niekas nepasikeitė. Kiekviena ateidavo su noru pažinti kažką naujo, pasirodyti, būti pastebėta, kaip ir dabar, aišku. Joms rūpėjo ir modelių karjera, norėjo daugiau uždirbti, pamatyti pasaulį.

Kaip Coco Chanel pasakė, kad jei kalbėti apie grožį, reikia pradėti nuo sielos ir širdies. Bet tai supranti tik vėliau, su metais. Kai esi jaunas, išorė labai svarbu, kiekviena mergina, kuri eina į konkursą, nori įsitikinti, kad yra ypatinga. Ji atranda pasaulį, tai yra gal net pirmieji žingsniai, kai ji kažką daro savarankiškai, nes ateina tikrai jaunos merginos.

Banali frazė „Grožis išgelbės pasaulį“ – kai tokia gamta ir aplinka graži, žmogų traukia prie gražių dalykų. Gražios muzikos, kūrinių, mes tokie – pasiilgę, nes gyvename technologijų amžiuje, norisi šilumos, tikro žodžio, nes visi dabar tik susirašinėja, mažiau bendrauja žodžiu“, – teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų