REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Monika Pundziūtė - Monique (nuotr. Eimanto Genio)
5

Balandžio 27 dienos vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje bus pristatytas didžiausias Lietuvoje miuziklas „Lituanica“, subūręs talentingiausius atlikėjus, tarp kurių – Vaidas Baumila, Jokūbas Bareikis, Monika Pundziūtė – Monique, Vidas Bareikis ir daugybė kitų.

Miuziklo veikėjai papasakos įkvepiančią istoriją apie lietuvių Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydį per Atlantą, užburiančią meilę tėvynei ir šeimai.

#ZABACKSTAGE pavyko patekti net į miuziklo repeticiją, po kurios pakalbino atlikėjus. Jokūbas Bareikis atskleidė, kad vaidinant realias istorines asmenybes, kurie žiūrovų pasąmonėje yra tapę herojais, jauti didelę atsakomybę.

Norėdamas tinkamai įsikūnyti į savo personažą J. Bareikis pirmiausia stengiasi suprasti jo charakterio savybes: „Stasys Girėnas buvo toks žemiškas žmogus, ramesnis, lėtesnis, viską apskaičiuojantis, mėgstantis techniką ir visąlaik atsargus. Jis nebuvo toks polėkio pilnas kaip Steponas Darius.“

REKLAMA
REKLAMA

Vidas Bareikis savo personažu tampa dar prieš prasidedant vaidinimui. Repeticijose, užkulisiuose atlikėjas stengiasi daryti tai, ką darytų ir jo vaidinamas personažas.

REKLAMA

„Mano personažas yra smagus, nepaiso autoritetų ir mėgsta krėsti šunybes, švelniai tariant. Tai aš tą patį veikiu ir užkulisiuose. Slepiu šokėjų rūbus, o ypač merginų šokėjų“, – šypsosi S. Dariaus draugą vaidinsiantis atlikėjas.

Miuzikle įsimylėjusius vaidinantys Vaidas Baumila ir Monika Pundziūtė - Monique tikino, kad atrasti tarpusavio ryšį šiame miuzikle nebuvo sunku nė vienam, kadangi jau nuo seno yra pažįstami ir ne kartą duetu pasirodę scenoje.

Miuzikle „Lituanica“ pasakojama ne tik apie skrydį per Atlantą, bet ir S. Dariaus bei Jaunutės meilę. Duetas neslėpė: „Repetuoti bučinį reikia, nors ne visada tai būna malonu.“

REKLAMA
REKLAMA

Miuzikle bus atskleistos dramatiško „Lituanica“ skrydžio detalės, lakūnų S. Dariaus ir S. Girėno, asmenybės ir gyvenimas. Paprašytas įvardinti blogiausią kolektyvo šokėją, J. Bareikis net nebandė gintis ir prisipažino: „Aš“.

#ZABACKSTAGE epizode taip pat matysite, ar kiti aktoriai galvoja taip pat, kas per repeticijas visada būna alkanas ar dažniausiai jaučiasi pavargęs. Be abejo, čia rasite atsakymą ir, kodėl bučinio repeticija Vaidui ir Monikai ne visada būna tokia maloni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų