REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
59
Skanėstų namų atidarymas (nuotr. Organizatorių)

Ketvirtadienio vakarą gardėsiams neabejingos garsenybės atvyko į skanėstų namų „Bella Toscana“ atidarymą.

59

Ketvirtadienio vakarą gardėsiams neabejingos garsenybės atvyko į skanėstų namų „Bella Toscana“ atidarymą.

REKLAMA

Svečiai mėgavosi įvertinti itališkos, prancūziškos, austriškos bei izraelietiškos konditerijos ir kulinarijos tradicijas sujungiančius gaminiais.

Pirmoji „Bella Toscana“ kavinė prieš šešiolika metų duris atvėrė Kaune ir iki šiol džiugina saldžiais ir nesaldžiais gaminiais. Vilniuje, „Ogmios mieste“ įsikūrusioje kavinėje apsilankė atlikėja Diana Dargienė su dukra Une, socialinių projektų kūrėja Rima Olberkytė Stankus su šeima, keliautojas Rimvydas Širvinskas, vedybų planuotoja Kristina Kaikarienė su dukra Kriste, prekinio ženklo „Step by Step“ įkūrėjos seserys Justina Ieva ir Jūratė Steponavičiūtės bei kiti gardumynams neabejingi žinomi veidai.

„Atidarymo proga norėjome surengti tikrą skanėstų puotą. Svečiams patiekėme populiariausius kavinės konditerinius ir kulinarinius gaminius, gardžiausius tortus. Džiaugiamės, kad ypač daug pagyrų sulaukė eklerai su plikytu vaniliniu kremu, šu pyragėliai su maskarpone”, - pasakojo „Ogmios mieste“ įsikūrusių skanėstų namų vadovė Sheli Shneider.

REKLAMA
REKLAMA

Nemėgstantys saldaus maisto, galėjo įvertinti įvairių skonių brusketas. Taip pat svečiai ragavo itališkus vieno kąsnio suktinukus, fokačijas, rankų darbo sausainius. Dauguma receptų kuria nuolat Izraelyje gyvenanti konditerijos šefė, turinti daugiau nei 30 metų patirtį.

REKLAMA

Renginyje apsilankė verslininkai Inga ir Aivaras Stumbrai kartu su savo atžalomis. Žinoma moteris juokėsi, kad negalėjo praleisti kepinių namų atidarymo. Stumbrų dukra dvylikametė Estela – patyrusi kulinarė, savo gebėjimais virtuvėje stebinanti suaugusius. Mergaitė maisto ruošimu susidomėjo vos septynerių. Estela nesustoja tobulėti: domisi ją įkvepiančiais ir visame pasaulyje vertinamais šefais, nuolat lankosi kulinariniuose kursuose, dalyvauja kulinarinėse laidose ir svajoja užaugusi būti virtuvės šefe.

„Aš nesu iš tų, kuriems maisto gaminimas yra hobis. Tai labiau pareiga nei malonumas. Estela susižavėjo kulinarija pradėjusi gaminti desertus. Na, o visa šeima esame smaližiai ir labai mėgstame ragauti. Švenčių metu neįsivaizduojame stalo be desertų. Estela gamina nuostabiai skaniai, neįmanoma atsispirti jos patiekalams, gardėsiams. Stengiuosi susilaikyti, tačiau tikrai ne visada pavyksta. Savaitgaliais namuose vyksta naujų desertų kepimas, senų receptų tobulinimas“, – renginyje pasakojo I. Stumbrienė.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris teigė nežinanti, iš kur Estela paveldėjo potraukį maisto gaminimui. Suktis virtuvėje mėgsta mergaitės tėtis, močiutė. Ilgą laiką I. Stumbrienė stengėsi nukreipti dukrą į įvairias sporto šakas, šokius, dainavimą. Tačiau pastebėjo, kad gaminant maistą mergaitės akis žiba labiausiai. Moteris teigė pasigedusi būrelio, kur vaikai galėtų tobulinti savo kulinarinius įgūdžius. Todėl Estela lanko kursus, kur kartu su suaugusiais gilinasi į maisto ruošimo subtilybes.

„Matau, kaip dukra myli šią veiklą. Todėl mūsų pareiga yra ją vesti pirmyn ir palaikyti. Estela labai mėgsta lankytis naujose kavinėse, restoranuose, degustuoti meniu. Todėl šio atidarymo mes negalėjome praleisti. Dukra pareiškė griežtą norą pati išragauti desertus. Anksčiau niekada neįsivaizdavau, kad virtuvės šefas galėtų būti prestižinė specialybė. Tačiau pasižiūrėkite, ką daro Alfas Ivanauskas, Jamie Oliveris, Gordonas Ramsay'is... Žmonės žavisi „Michelin“ restoranais, o restoranų šefai yra labai gerbiami. Jei tik mano dukra sugalvos rinktis šį kelią, aš ją palaikysiu“, – šypsojosi I. Stumbrienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų