REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Kristina Rimienė lankėsi „Blossoming Herkenrode“ gėlių festivalyje (nuotr. asm. archyvo)

Floristikos dizainerė ir TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėja Kristina Rimienė Belgijoje vykusiame tarptautiniame festivalyje ant scenos pristatė savo kurtą floristinių kuprinių kolekciją.

14

Floristikos dizainerė ir TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėja Kristina Rimienė Belgijoje vykusiame tarptautiniame festivalyje ant scenos pristatė savo kurtą floristinių kuprinių kolekciją.

REKLAMA

„Buvau organizatorių pakviesta dalyvauti „Blossoming Herkenrode“ gėlių festivalyje, balandžio 5-7 dienomis vykusiame šiaurės rytų Belgijos Limburgo provincijoje įsikūrusioje Herkenrode pilyje. Unikalus gyvenimo būdo ir floristikos renginys buvo skirtas gėlėms, t.y. tam, ką gamta turi gražiausio. 12 amžiuje pastatytos Herkenrode pilies ansamblis – įspūdingas. Preciziškai suremontuoti pastatai, kiemas, aplinka, medžių alėjos, tačiau viskas alsuoja senove bei autentika“, – patirtimi dalijosi K. Rimienė.

Žinoma moteris pasakojo, kad darbuotis ir kurti tokioje aplinkoje buvo ne tik jauku, bet ir smagu: „Mano darbai buvo eksponuojami pilyje įsikūrusio muziejaus patalpose, o vakarinio šou metu – ant muzikos ir šviesų apsupto podiumo demonstruojami manekenių. Sukūriau ir pristačiau floristinių kuprinių kolekciją, kurią sudarė 8 dizaino darbai.“

REKLAMA
REKLAMA

Susirinkusi tarptautinė floristų meistrų bendruomenė visą savaitę plušėjo kurdama įvairiausias vidaus bei lauko instaliacijas iš tūkstančių gėlių žiedų. Tai buvo ir 100 metrų kabančiomis gėlių kompozicijomis dekoruotas pusryčių stalas, ir be galo įdomi architektūriškai išspręsta pagrindinio renginio dizainerio iš Belgijos T. De Houwer pilies aikštės floristinė instaliacija, ir įvairiausi floristiniai sprendimai, turintys šviesos bei mechanikos prieskonių.

REKLAMA

Festivalis buvo atviras lankytojams 3 dienas. Jų metu vyko muzkiniai pasirodymai, gėlių kompozicijų demonstracijos, iškilmingos vakarienės ir degustacijos bei floristikos dizainerių darbų ir madų šou.

„Savo galvos apdangalų kolekciją pristatė patyręs floristas iš Azerbaidžano D.Turkan. Mano gera bičiulė, Meksiką atsovaujanti dizainerė E. Carrasco, pademonstravo floristinių suknelių aksesuarų kolekciją, o man teko garbė ant podiumo pristatyti savo floristines kuprines“, – sakė K. Rimienė.

Kristina džiaugėsi, kad tarp daugybės profesionalų – festivalyje dalyvavo komandos iš Ispanijos, Belgijos, Meksikos, Austrijos, Rumunijos, Prancūzijos, Rusijos, Lenkijos ir kitų šalių – Lietuvai atstovavo būtent ji.

„Ankstyvas pavasaris nelepino saulute, tačiau tiek festivalio dalyviai, tiek lankytojai buvo laimingi – juk kuo daugiau grožio mūsų gyvenime, tuo smagiau ir mieliau jį gyventi!“ – pasakojo Kristina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų