REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Nesėkmingi santykiai (nuotr. 123rf.com)

Nesėkmės patyrimas ar „susimovimas“ nepatinka niekam – žmonės yra linkę tai vertinti kaip nesėkmę, tam tikrą pralaimėjimą. Vis dėlto rašytoja, kuri atidžiai tyrė šią temą, galvoja kitaip – tai netgi reiktų švęsti!

3

Nesėkmės patyrimas ar „susimovimas“ nepatinka niekam – žmonės yra linkę tai vertinti kaip nesėkmę, tam tikrą pralaimėjimą. Vis dėlto rašytoja, kuri atidžiai tyrė šią temą, galvoja kitaip – tai netgi reiktų švęsti!

REKLAMA

Užsienio žiniasklaidai ji atskleidė kelias svarbiausias pamokas.

Nesėkmės santykiuose

Rašytoja Elizabeth Day pasakojo, kad nuo 19 iki 36 metų ji turėjo daugybę rimtų santykių, kurie galiausiai pasibaigė 3 metus trunkančia santuoka.

Tačiau išsiskyrusi su vyru rašytoja suprato, kad pasaulis negrįžtamai pasikeitė ir dabar žmonės susipažįsta ne baruose, o internete. Ji neslepia – pasimatymai buvo tragiški, o vieno iš jų metu, kai mylėjosi su vienu vyru, šis visą procesą leido stebėti savo šuniui. Negana to, sekso metu, jis netgi jį kalbino.

Vis dėlto ji nusprendė nesigailėti net ir dėl to – moteris atskleidė, kad nevykę pasimatymai ją daug ko išmokė. Vienas iš tokių dalykų buvo tai, kad dabar ji suvokė, kokio partnerio norėtų iš tiesų.

REKLAMA
REKLAMA

Nusprendusi savęs nesigailėti, dabar ji – be galo laiminga, mat sutiko žmogų, kuris jai ne tik patinka, bet ir tinka.

Nesėkmės darbe

E. Day prisimena, kad būdama 20-metė darbe visuomet būdavo be galo maloni ir sutikdavo su viskuo, kas jai būdavo liepiama.

REKLAMA

„Niekuomet nesiskundžiau, niekuomet neprašiau, kad man pakeltų algą. Dirbau daug viršvalandžių ir dariau tai be jokių skundų“, – sakė ji.

Galiausiai ji suprato, kad tokiu būdu jos karjera nė kiek nekyla. „Nieko neprašydama, nieko ir negavau. Mano nesėkmė mane išmokė to, kad jei nori, kad kiti tave priimtų rimtai, ir pats turi taip į save žiūrėti“, – sakė ji.

Dėl šios priežasties ji metė darbą ir ėmė dirbti sau – pasak rašytojos, tai buvo geriausias kada nors jos priimtas sprendimas.

Nesėkmės sporte

Elizabeth pasakojo, kad nuo mažens galvodavo, jog jai nesiseka jokioje sporto rūšyje.

„Tačiau kai pasibaigė mano santuoka, nutiko kai kas keisto – supratau, kad pirmąkart savo gyvenime noriu pabėgioti“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Ji neslepia, kad pirmas bėgimas buvo skausmingas, tačiau kartu tai jai atnešė suvokimą, kad tokiu būdu ji stiprėja. „Per tas 20 minučių aš ne tik ištrūkau nuo savo minčių, bet ir pakroviau savo kūną“, – apie patirtį pasakojo rašytoja.

„Suvokiau, kad nepaisant to, kad mokykloje sportas nebuvo mano stiprioji pusė, tai tikrai nepadarė manęs nesportiška“, – atviravo ji.

Nesėkmės siekiant tapti Holivudo žvaigždėmis

Elizabeth pasakojo, kad vienu savo gyvenimo periodu ji buvo itin susižavėjusi aktore Gwyneth Paltrow, todėl bandė gyventi kaip ji.

Ji lepindavosi dažnomis veido procedūromis, valgė tik specialų maistą, daug sportavo ir ėmėsi kitų žvaigždės pamėgtų ritualų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Galiausiai supratau, kad norėjimas atrodyti kaip Gwyneth ne tik daug kainuoja, bet ir yra tikrų tikriausias darbas“, – sakė ji.

„Mirtingiesiems siekti tokių standartų, kokiais gyvena žvaigždės, paprasčiausiai yra abdurdiška. Mano nesugebėjimas tapti Gwyneth man parodė, kad esu labai patenkinta savo kūnu ir savo gyvenimu“, – prisipažino rašytoja.

Nesėkmės siekiant susilaukti vaikų

Rašytoja neslėpė, kad visuomet svajojo tapti motina, tačiau gyvenimas jai parodė ką kitą.

Moteris patyrė persileidimą.

Galiausiai, sulaukusi 40 metų, Elizabeth suvokė, kad pati vaikų niekuomet negalės susilaukti. Tačiau vietoje to, kad to gailėtųsi, ji nusprendė į tai pažvelgti kitaip – ji įsitikino, kad jos gyvenime ir taip gausu vaikų – juk ji yra ne tik teta, bet ir krikšto mama.

Taip pat tai parodė, kad kiek moterų patiria tą patį – ji ėmė džiaugtis tokio pat likimo moterų draugyste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų