REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
61
10 Neatrastų Lietuvos vietovių

Tikriausiai sutiksite, kad Lietuvoje tikrai nestinga gražių ir užburiančių savo vaizdais vietovių. Tačiau šį kartą sudarėme dešimtuką neatrastų Lietuvos vietovių, kurios įspūdingumu nenusileidžia populiarioms ir lietuvius traukiančioms vietoms. 

61

Tikriausiai sutiksite, kad Lietuvoje tikrai nestinga gražių ir užburiančių savo vaizdais vietovių. Tačiau šį kartą sudarėme dešimtuką neatrastų Lietuvos vietovių, kurios įspūdingumu nenusileidžia populiarioms ir lietuvius traukiančioms vietoms. 

REKLAMA

Kol Lietuvoje vyrauja šilti bei saulėti orai, nepraleiskite progos drauge su artimaisiais pasivaikščioti ir aplankyti šias nuostabias Lietuvos vietoves:

Labirintų parkas (Anykščiai)

Anykščiuose esantis karklų labirintų parkas – smagi pramoga visai šeimai. Jis yra šalia kelio į Kurklius, prie Šlavėnų.

Kalniškių konglomeratų atodanga (Kauno apskritis)

Geologinis gamtos paveldas, paskelbtas saugomu 2005 m. Atodanga yra Kauno rajone, Samylų seniūnijoje ties Žiegždriais, Kauno marių kairiajame krante.

Dubravos rezervatinė apyrubė (Kauno apskritis)

Rezervatas esantis Kauno rajone, įsteigtas retiems miškams ir kitoms vertingoms augalų rūšims išsaugoti, yra gražus pasisvaikšiojimo takas aplink.

REKLAMA
REKLAMA

Skališkių (Liucionių) uola (Vilniaus apskritis)

Lietuvos Respublikos geologijos paminklas, keli objektai viename: ola arba urvas, konglomerato uola ir šaltinis.

REKLAMA

Konglomerato atodanga (Vilniaus apskritis)

Konglomerato atodanga atrasta Šeimyniškių kaime. Anksčiau šioje vietoje buvo žvyro karjeras. Bekasant žvyrą buvo atkasti gana keisti iš molio ir akmenukų susidarę didžiuliai luitai. Pasirodė tai esąs gana retas gamtos paminklas. Konglomerato uola paskelbta geologiniu gamtos paveldo objektu 2002 metais

Nemirsetos kopos (Palanga)

Nemirsetos kopos savo įstabiu kalvotu reljefu sužavi visus apsilankiusius. Šis įspūdis dar sustiprėja suvokiant, kad visa tai suformuota gamtos - žmonių įtaka čia minimali. Išskirtinė Nemirsetos apylinkių vertė – gamtinė įvairovė. Čia nedideliais atstumais kaitaliojasi įvairūs vietovaizdžiai: apsauginis pajūrio kopagūbris, senovinis Litorinos jūros šlaitas, parabolinių kopų gūbrys

REKLAMA
REKLAMA

Bistrampolio dvaras (Panevėžio apskritis)

Lietuviškosios Bistramų giminės šakos pradininkas buvo karaliaus Vladislovo IV dvariškis Jonas Kazimieras Bistramas už nuopelnus iš valdovo gavęs 26 valakus žemės vidurio Lietuvoje ir persikėlęs čia gyventi iš Kuršo. Iš jo dviejų sūnų vienas grįžo gyventi atgal į Kuršą, o kitas – Jonas Evaldas, vedęs lenkaitę Aną Svencicką.

Balto ežero parkas (Zarasai)

2014 metų pavasarį visuomenei atidarytas „Balto ežero šilas“. Parkas yra vaizdingo kraštovaizdžio 2,5 ha teritorijoje prie Balto ežero ir Laukesos upelio, 4 kilometrai nuo Zarasų centro.“Balto ežero šilas” skirtas lankytojams, mėgstantiems grožėtis tapybiška aplinka, bendrauti, kurta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ukmergės piliakalnis (Ukmergė)

Galima teigti, jog nuo šio piliakalnio prasidėjo Ukmergės miesto istorija. Oficiali miesto vardo paminėjimo, tuo pačiu ir įkūrimo data laikomi 1333 m., kuomet Livonijos ordinas užpuolė medinę Vilkmergės pilį ir įnirtingos kovos buvo aprašytos metraščiuose. Pilis buvo pulta dar ne kartą, o galiausiai – sudeginta.

Ėgliškių piliakalnis (Kretingos apskritis)

Ėgliškių piliakalnio kompleksas stūkso į Dangės ir Šaltupio santaką įsiterpiančioje aukštumoje. Piliakalnis, įrengtas aukštumos pakraštyje, apjuostas plataus gynybinio pylimo. Į vakarus nuo jo, už iškastos griovos, išlikęs kyšulys, vadinamas Perkūno kalnu.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų