REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Jurijus Veklenko (tv3.lt fotomontažas)

Jau kitą mėnesį visa Europa sulaikiusi kvėpavimą stebės populiariausią dainų konkursą „Eurovizija 2019“. Šiemet Tel Avive, Izraelyje įvyksiantis šou, kaip sako jo organizatoriai, bus išskirtinis ir nepamirštamas.

12

Jau kitą mėnesį visa Europa sulaikiusi kvėpavimą stebės populiariausią dainų konkursą „Eurovizija 2019“. Šiemet Tel Avive, Izraelyje įvyksiantis šou, kaip sako jo organizatoriai, bus išskirtinis ir nepamirštamas.

REKLAMA

Gegužės 14 dieną įvyks pirmasis pusfinalis, o 18-ąją – antrasis. Būtent antrajame ir pasirodys Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko.

Likus vis mažiau iki konkurso pradžios, lažybininkai vis aktyviau dalijasi savo prognozėmis, kas galėtų šiemet pakeisti nugalėtoją Netta.

Vis dėlto prognozės lietuviui Jurijui kol kas nėra pačios geriausios – 12 numeriu antrajame pusfinalyje pasirodysiančiam atlikėjui prognozuojama 13 vieta pusfinalyje. Tai reikštų, kad į finalą jis nepatenka.

Pasak lažybininkų, pirmąją vietą šiemet galėtų laimėti Olandijos atstovas, antrąją – Rusijos, o trečiąją – Šveicarijos. Lietuviui kol kas prognozuojama 33 vieta finale iš 41 šalies.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tokiomis lažybų prognozėmis nevalia aklai vadovauti, nes net pernai pati Ieva Zasimauskaitė buvo šoktelėjusi į įspūdingą – trečiąją – vietą. Kiek vėliau ji šiek tiek nukrito, bet buvo prognozuojama 4-5 vieta finale. Ieva su daina „When We‘re Old“ liko 12-oje vietoje.

REKLAMA

Primename, kad šią savaitę paaiškėjo, kelintas scenoje pasirodys Jurijus. Pasak organizatorių, eilės tvarka buvo parinkta „Eurovizijos“ prodiuserių, kurie tikisi sukurti kuo įspūdingesnį šou televizijos žiūrovams.

Prieš Jurijų antrajame pusfinalyje pasirodys Malta, kuriai lažybininkai prognozuoja garantuotą vietą finale, o po mūsų – Rusijos atstovas Sergejus Lazarevas, kuriam prognozuojama antroji vieta. Lietuvis pasirodys 12 numeriu.

Daugelis internautų neslepia džiaugsmo, kad lietuvis pasirodys antroje pusfinalio pusėje. Manoma, kad taip dalyvių pasirodymai yra geriau įsimenami ir už juos daugiau balsuojama.

REKLAMA
REKLAMA

Finalo tvarka paaiškės tik po antrojo pusfinalio.

Pirmojo pusfinalio tvarka:

1. Kipras 2. Juodkalnija 3. Suomija 4. Lenkija 5. Slovėnija 6. Čekija 7. Vengrija 8. Baltarusija 9. Serbija 10. Belgija 11. Sakartvelas 12. Australija 13. Islandija 14. Estija 15. Portugalija 16. Graikija 17. San Marinas

Antrojo pusfinalio tvarka:

1. Armėnija 2. Airija 3. Moldova 4. Šveicarija 5. Latvija 6. Rumunija 7. Danija 8. Švedija 9. Austrija 10. Kroatija 11. Malta 12. Lietuva 13. Rusija 14. Albanija 15. Norvegija 16. Olandija 17. Šiaurės Makedonija

Kūrėjai tiki pergale

Los Andžele gyvenantis dainos kūrėjas E. Lumiere sakė, kad daug šansų gerai pasirodyti bene populiariausiame pasaulyje dainų konkurse šiais metais mūsų šalis turi todėl, kad tiek atlikėjas, tiek daina yra ypatingi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes iš tiesų tikime, kad Lietuva gali patekti į finalą ir laimėti“, – sakė jis.

„Jurijus tikrai gali nueiti visą kelią ir su šia daina tapti pirmuoju Lietuvos nugalėtoju šiame konkurse – mes labai tikime šiuo vaikinu. Esu visiškai įsitikinęs, jog žmonės visame pasaulyje pamils ne tik Jurijaus balsą, bet ir viską, kas su juo susiję“, – teigė kitas dainos autorius ir prodiuseris A.Hicklinas.

Taip pat optimistiškai kalbėjo ir trečiasis dainos autorius, šveicaras Pelė Loriano: „Nepaisant to, kad antrasis pusfinalis yra labai stiprus, man atrodo, kad daina ir jos atlikėjas turi daug galimybių pasiekti finalą! Ir manau, kad tokiu atveju, jei viskas bus padaryta teisingai ir sėkmė bus mūsų pusėje, Jurijus netgi gali laimėti konkursą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų