REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Ąžuolas Misiukevičius (nuotr. asm. archyvo)

Nors pasaulyje vyrai vizažistai jau nieko nestebina, tačiau Lietuvoje vis dar gali išgirsti apie vyraujančius stereotipus, jog tai moteriškas darbas.

17

Nors pasaulyje vyrai vizažistai jau nieko nestebina, tačiau Lietuvoje vis dar gali išgirsti apie vyraujančius stereotipus, jog tai moteriškas darbas.

REKLAMA

22-ejų kauniečiui Ąžuolui Misiukevičiui tai nė motais, jis griauna visus nusistovėjusius stereotipus, dažosi pats ir gražina savo klientus bei pataria, kokias priemones geriausia naudoti.

Neseniai vieno populiaraus muzikinio projekto dalyvius gražinęs vaikinas dabar dirba privačiai ir turi savo klientų būrį.

Kokios makiažo tendencijos šiemet vyrauja?

Kiekvienais metais, makiažo tendencijos yra skirtingos, kalbant apie šių metų pavasario ir vasaros makiažo tendencijas, patariama kuo mažiau naudoti makiažo priemonių. Šiuo metu populiaru kuo natūralesnis, gaivesnis ir skaistesnis veidas, paryškintas lengvu bronzantu, bei pastelinių spalvų šešėliais. Taip pat reiktų paminėti ir nepamiršti minimalizmo, pavyzdžiui, ryškiai raudonos lūpos ir minimalistinis akių šešėliavimas, tokia tendencija yra populiari visame pasaulyje.

Ši mada ateina į Lietuvą, kas yra džiugu ir parodo, kad lietuvaitės domisi makiažo tendencijomis.

Dauguma moterų nori atrodyti kuo natūraliau, pabrėžti tam tikras detales veide, pavyzdžiui, lūpas, skruostikaulius ar antakius. Tačiau, jei lygintumėme lietuvaites su kitų šalių moterimis, kaip pavyzdžiui, Turkijoje, kurioje teko neseniai lankytis, makiažas turkėms atliekamas labai ryškus. Daug dėmesio skiriama akių sričiai, lupoms ir stipriam veido modeliavimui. Turkai nepaiso tendencijų ir daugiausiai dėmesio skiria skiria ryškiam makiažui, bei veido modeliavimui.

REKLAMA
REKLAMA

Kokias didžiausias klaidas daro patys besidažydami klientai?

Vienos moterys dažosi tik ypatingomis progomis, kitos neišeina iš namų nepasidažiusios, tačiau kalbant apie kasdieninį makiažą, pastebima, kad moteris dažnai nesilaiko taisyklingų veido proporcijų, pabrežia tas vietas, kurių net nereikėtų. Taip pat kiekvieno žmogaus akių forma yra skirtinga, moteris turėdama mažas akis, dažnai dažosi tamsiais šešėliais, o tai vizualiai dar labiau sumažina akių formą. Labai svarbu suvokti, kokios spalvos tinka ir kaip jas panaudoti.

REKLAMA

Jei moters veido oda turi šilto pigmento, tai reiktų panaudoti šiltesnes spalvas, o jei šalto, tuomet šaltesnes. Svarbu tai derinti, nes spalvos jums puikiai derės ir atrodysite nepriekaištingai.

Vyresnio amžiaus moterys, turėtų naudoti mažiau kreminės pudros. Vertėtų rinktis daugiau skaistalų, tai suteikia švytėjimo ir natūralumo.

Kokios populiariausios spalvos šiais metais?

Šiemet ypatingai populiarios pastelinės spalvos, bei kelios ryškios spalvos, tokios kaip rožinė, mėlyna, violetinė, sidabrinė.

Gal gali pasidalyti patarimais, galbūt žinai makiažo triukų?

Jokių makiažo triukų nėra, yra tik gera vizažisto ranka, kuris jaučia tam tikras spalvas ir parenka teisingas priemones kiekvienai individualiai klientei. Vienas paprastesnių būdų, tai drėgno „hailaiterio“ panaudojimas ne tik iškiliausiose veido vietose, bet ir šešėlių pagrindu, tai akims suteikia šviesumo ir elegantiškumo.

REKLAMA
REKLAMA

Ar makiažo įpročiai turėtų keistis vasarą, ką rekomenduotum?

Vasaros metu daugelis stengiasi naudoti kuo mažiau priemonių, kad oda galėtų mėgautis saule ir greičiau įdegtų. Rekomenduočiau nenaudoti kremines pudros, tačiau patarčiau neužmiršti teptis bronzine pudra, pavyzdžiui, Egipto žeme, dažytis akių tušu ir saugoti lūpas tepant vazelinu. Žinoma, viskas priklauso nuo žmogaus, tačiau rekomenduoju, esant progai pasidažyti, bet dažniau leisti odai pailsėti ir pakvėpuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų