REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
51
Rūta Banionytė (tv3.lt fotomontažas)

Dabar Rūta Banionytė – puikiai šalyje žinoma tinklaraštininkė bei influencerė, kurianti po vardu „Šokoladas sielai“. Jos patarimų klauso tūkstančiai lietuvaičių, merginos dažnai kreipiasi su įvairiais klausimais, prašo padėti.

51

Dabar Rūta Banionytė – puikiai šalyje žinoma tinklaraštininkė bei influencerė, kurianti po vardu „Šokoladas sielai“. Jos patarimų klauso tūkstančiai lietuvaičių, merginos dažnai kreipiasi su įvairiais klausimais, prašo padėti.

REKLAMA

Vis dėlto nepaisant to, kad dabar Rūta tiesiog spindinti ir puikiai žinanti moteriškumo paslaptį, anksčiau visa tai jai taip pat kainavo nemažai pastangų. Moteris atvira – dėl to teko pralieti ir nemažai ašarų.

Kur semiatės įkvėpimo savo įvaizdžiui bei stiliui?

Pastaruoju metu išgyvenu savo madingąjį laikotarpį. Prieš tai daugelį metų vaikščiojau su juodais dizainerių rūbais ir į madą dėmesio nekreipiau. Dabar ja esu susidomėjusi, dažnai renkuosi spalvotus drabužius, „Instagram“ seku stiliaus naujienas.

Įkvėpimo semiuosi skaitydama garsių moterų biografijas. Norėčiau turėti tiek stiprybės, kiek Madonna, tiek jaunystės ir energijos, kiek Jennifer Lopez, ir humoro jausmą kaip Ellen DeGeneres. Man patinka energija ir jaunyste trykštančios moterys – žaviuosi tomis, kurios nepaklūsta visuomenės šablonams ir išlaiko susidomėjimą gyvenimu daug daug metų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip dažnai stengiatės sportuoti? Kokios tai būna treniruotės?

Gyvendama Los Andžele baigiau Nacionalinę sporto akademiją („National Academy of Sports Medicine“) ir gavau sertifikatą dirbti asmenine trenere, tad šiuo metu treniruočių programą susidarau pati.

REKLAMA

Viskas priklauso nuo to, ką noriu pasiekti. Aš visada turiu susikūrusi viziją, kaip noriu, kad atrodytų viena ar kita mano kūno vieta.

Didžiausia problema su sportu – man labai sunku prisiversti į jį nueiti. Dėl to šiuo metu vos išspaudžiu iš savęs 2 treniruotes per savaitę. Žinoma, kai anksčiau sportuodavau su griežtu asmeniniu treneriu, jis mane įpareigodavo atvykti į salę net ir 4 kartus per savaitę.

Bet kokiu atveju, šiuo metu esu patenkinta savo kūno formomis, tad keliu sau tik vieną reikalavimą – palaikyti jį gražų, stangrų ir kiek galima sveikesnį.

REKLAMA
REKLAMA

Ar laikotės dietos? Kokių apskritai dietų per savo gyvenimą esate išbandžiusi?

Dietos nesilaikau, bet labai stebiu, kad mano kūnui netrūktų gero maisto, vitaminų, mineralinių medžiagų. Kasdien valgau daug gerų produktų, geriu žaliuosius kokteilius, valgau riešutus ir kitus superproduktus, kad mano ląstelėms nepritrūktų statybinės medžiagos.

Stengiuosi, kad 80 proc. mano mitybos sudarytų geras maistas, o likę 20 proc. yra bet kas, ko užsinoriu. Taip pat stebiu per dieną suvalgomų angliavandenių kiekį – saldumynus valgau tik pirmoje dienos pusėje. Bulves, makaronus ar batoną valgau labai retai, nes nuo jų greitai auga svoris, suprastėja oda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar mėgstate lepintis procedūromis? Kokias renkatės?

Veido procedūromis mėgaujuosi labai retai, keletą kartų per metus. Dauguma kosmetologų man nekelia pasitikėjimo: anksčiau turėjau labai problemišką veido odą, ir nė vienas specialistas man nesugebėjo padėti.

Didelę savo gyvenimo dalį turėjau labai daug problemų su spuogais, stipriai dėl to kentėjau., tai nuolatos griovė mano savivertę. Ryte pažvelgusi į veidrodį apsipildavau ašaromis ir nebenorėdavau niekur eiti iš namų.

Būtent dėl to nusprendžiau pati sau tapti kosmetologe. Amerikoje gavau kosmetologės licenciją, ir, pradėjusi dirbti, labai greitai supratau, kodėl specialistai taip ir nepasakydavo man visos tiesos apie mano veido odą.

REKLAMA

Manau, kad jeigu moteris nori ilgai išlikti jauna ir graži, privalo įgyti odos priežiūros pagrindus ir save prižiūrėti pati. Man nuo vaikystės mama sakydavo, kad efektyviausia yra tai, ką mes darome kasdien, todėl aš tikrai labai atidžiai prižiūriu savo odą ir rekomenduoju taip daryti kiekvienai.

Masažą bent kartą per savaitę padaro vyras. Taip pat visai neseniai dariausi plaukų mezoterapijos kursą – likau patenkinta rezultatais.

Kai kurios moterys tikina, kad tampant vyresnei nebegalima vilkėti tam tikrų drabužių, rinktis tokios pat kosmetikos, kaip anksčiau... Ar su tuo sutinkate? O gal – atvirkščiai?

Šis dalykas mane dažnai supykdo. Kadangi esame įkūrę „Šokoladas sielai“ projektą, kasdien tenka bendrauti su daugybe moterų. Jos nuolat rašo (dažnai net 25 metų moterys) apie pasibaigusius gyvenimus, nuvažiavusius traukinius, prarastą jaunystę, nesugrįžtančią meilę ir kitus dalykus, kurie jas liūdina ir atima gyvenimo džiaugsmą. Tai – ribojantis įsitikinimas. Niekaip nesuprantu, kam reikia tikėti tokiomis nesąmonėmis, šnekėti sau keistus dalykus?

REKLAMA

Kartais man moterys rašo: „Rūta, nepamiršk, kiek tau metų, kaip tu rengiesi, kaip tu elgiesi...“ Aš skaitau išpūtusi akis ir galvoju, o kas pasakė, kaip turi elgtis ar rengtis 40-metė? Kaip noriu, taip ir rengiuosi! Juk niekas negali įlįsti į mano vidų ir pasakyti, kaip jaučiuosi.

Gal aš anksčiau buvau depresuota mergaitė ir nedrįsau nešioti spalvingų rūbų, o dabar pasijutau geriau, todėl ir galiu. Gal anksčiau buvau kompleksuota ir gėdijausi savo storokų kojų, o dabar atsikračiau kompleksų ir galiu užsivilkti trumpą sijoną. Kai man rašo tokius komentarus, iškart imu galvoti, ką į juos atsakytų Madonna ar J. Lopez… Tada pasidaro juokinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užjaučiu moteris, kurios save supakuoja į narvelius – ten labai mažai džiaugsmo. Noriu pasinaudoti proga ir patikinti moteris, kad gyvenime turime tai, kuo patikime. Man mama sako, kad moters gyvenimas prasideda tada, kai ji nusprendžia, o ne tada, kai tai padiktuoja aplinka.

Ką galvojate apie grožio patobulinimą plastinės chirurgijos pagalba?

Čia mano nuomonė keičiasi, kartais susvyruoja, todėl nenoriu būti kategoriška. Vis dėlto šiai dienai susilaikau nuo įvairių procedūrų ir plastikos. Pirma priežastis yra ta, kad aš turiu labai gražią mamą, kuri man kartojo, jog moteris su metais tik gražėja. Kai pasižiūriu į ją, ištempto veido nenoriu.

REKLAMA

Kitas dalykas yra štai koks: aš 11 metų gyvenau Los Andžele, kur merginos leidžiasi botoksą per pietų pertraukėles. Deja, per tuos metus nemačiau nė vieno veido, kuris man būtų tapęs gražesnis po gydytojo prisilietimo.

Padariau tokią išvadą: kol moterys jaunos, kol darosi vieną kitą užpildą, būna gražu, bet laikui bėgant išauga apetitas injekcijoms ir požiūris pasikeičia – visa situacija išslysta iš rankų, pakrypsta į neigiamą pusę.

Tiek prieš 15 metų, tiek dabar, veido priežiūros specialistai man siūlo pataisyti tą pačią veido dalį. Kai kurie iš jų mokėdavo gana emocionaliai nupasakoti, kaip puikiai aš atrodysiu ir kokių neįtikėtinų rezultatų sulauksiu. Tiesiog duria pirštu į mažas raukšlytes ir sako: „Sendina! Dar penkeri metai – ir raukšlė pagilės, o tada tu jos jau neatsikratysi. Bet yra tokia penkių taškų injekcija, ir viskas bus išspręsta. Pagalvok, Rūta, tikrai verta.“

REKLAMA

Sutikite, skamba išties viliojančiai... Todėl nenoriu meluoti, kartais pagalvoju apie injekcijas ar vokų pakėlimą, bet realiems veiksmams kol kas nesiryžtu. Jaučiuosi dar šiek tiek per jauna tokiems dalykams (šypsosi).

Ar moters nuotaika bei nusiteikimas turi įtakos jaunai išvaizdai?

Taip, žinoma! Moteris, kuri mėgaujasi gyvenimu, visada atrodys jaunesnė. Šiais laikais galima sutikti labai daug moterų, kurios viską žino, jas sunku nustebinti... Jos įsitikinusios, kad gyvenime tyko daug pavojų. Žaismingumas ir lengvumas jas erzina.

Jeigu moteris myli save, džiaugiasi gyvenimu, jaučia dėkingumą už tai, ką turi, leidžia sau nustebti ir suklysti, ji atrodys ir bus kur kas jaunesnė nei ta, kuri sau to neleidžia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būdama 20-ties atrodžiau taip, tarsi būčiau 40-ties: buvau sunki ir įtari moteris, kuri kaltina kitus dėl gyvenimo nesėkmių. Gera žinia ta, kad laiku susigriebiau ir supratau, kad jaunystė ir laimė iš tiesų yra mūsų širdyje.

Ką, jūsų manymu, turėtų žinoti visos moterys, kad kuo ilgiau išliktų jaunos?

Patikėkite, kad esate jauna ir graži. Nustokite kalbėti apie nuvažiavusius traukinius. Keiskite savo požiūrį.

Nuolatos ieškokite tikros informacijos apie grožį. Aklai nepasitikėkite specialistais ir „YouTube“, viską tikrinkite, ieškokite nepriklausomų nuomonių.

Negalvokite, kad viską žinote. Rinkite grožio ir jaunystės išsaugojimo paslaptis, sekite naujienas, mokykitės atsirinkti geras kosmetikos priemones, aiškinkitės, kaip prižiūrėti savo odą, kad ji ilgai išliktų jauna.

Leiskite sau nustebti. Gyvenimas yra kur kas spalvingesnis, nei mes manome. Kiekviena diena atneša kažką įdomaus ir netikėto. Leiskite sau nustebti ir retkarčiais saldžiai nusijuokti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų