REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Rasa Vilkienė (tv3.lt fotomontažas)

Daugybės metų patirtį sporto srityje turinti ir asmenine trenere dirbanti Rasa Vilkienė neseniai nustebino daugybę tautiečių. Nusprendusi atkreipti dėmesį į balsavimo svarbą, ji tai daryti skatino socialiniuose tinkluose pasidalijusi nuotraukomis, kuriose buvo įamžinta visiškai nuoga.

32

Daugybės metų patirtį sporto srityje turinti ir asmenine trenere dirbanti Rasa Vilkienė neseniai nustebino daugybę tautiečių. Nusprendusi atkreipti dėmesį į balsavimo svarbą, ji tai daryti skatino socialiniuose tinkluose pasidalijusi nuotraukomis, kuriose buvo įamžinta visiškai nuoga.

REKLAMA

Sunku nepastebėti, kad 3 vaikų mama atrodo išties įspūdingai – vis dėlto tai yra sunkaus ir daug pastangų pareikalavusio darbo rezultatas.

Naujienų portalui tv3.lt Rasa papasakojo, kaip prižiūri savo kūno linijas bei atskleidė, kokį sunkų kelią jai teko nueiti iki to, kad galėtų džiaugtis tuo, ką turi dabar.

Kiek laiko dirbate asmenine trenere?

Asmenine trenere dirbu 7 metus, o grupinių treniruotes vedu jau 12 metų.

Kokių tikslų siekdamos pas Jus ateina moterys?

Dažniausiai jos nori numesti svorio. Mano darbas – išklausyti ir įsiklausyti, kas yra ne taip, kodėl joms nepavyksta to padaryti pačioms. Kai išsprendžiame šias problemas, tada dėliojamės planą, pagal kurį dirbsime. Aš esu griežta, ir jei matau, kad man to reikia daugiau, negu pačiai klientei, dažniausiai pasakau, kad rinktųsi kitą specialistą, nes aš noriu siekti užsibrėžtų rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip sportas atėjo į Jūsų gyvenimą? Kiek metų pati sportuojate?

Aš sportuoju nuo vaikystės. Sportas, judesys užėmė ir užima mane visą gyvenimą. Žaidžiau rankinį, lankiau sporto mokyklą, taip pat šokius.

REKLAMA

Kai Lietuvoje atsirado pirmas fitneso klubas Klaipėdoje, labai norėjau ten įsidarbinti. Pirmosios mano pareigos buvo administratorės – tai buvo taip seniai, dar 1996-1997 metais. Vėliau, vasaros metu, pavaduodavau trenerius, buvau trenerio asistentė. Tuo metu nebuvo interneto, tad medžiagos reikdavo ieškoti bibliotekoje.

Su kiekvienais metais vis daugiau laiko skirdavau sportui. Galiu iš savo patirties pasakyti, kad mano gyvenime buvo labai daug sunkių akimirkų, tai jai ne sportas, net nežinau, kaip viskas būtų dabar…

2000 metais ištekėjau antrąkart, su vyru atidarėme savo moterų sporto klubą „Baltoji Vilkė“ – jis gyvavo 8 metus ir Klaipėdoje jį visi žinojo. Ten buvo stiprus kolektyvas, įdomi paslaugų pasiūlą.

REKLAMA
REKLAMA

2010 metais mane pakvietė vadovauti pirmam sporto klubui, kuris buvo įkurtas prekybos centre. Taip jau įvyko, kad po 2 metų pasidariau per brangi ir man paaiškino, kad mano paslaugų nebereikia, nors ten įdėjau visą savo širdį, žinias, ten dirbo visas mano kolektyvas.

Taip po dar 3 mėnesių atsirado mano sporto klubas „Klaipedagym“, kuris gyvuoja iki dabar. Per tuos metus Klaipėdoje atsidarė dar 10 sporto klubų – konkurencija yra labai didelė. Taip aš tapau trenere, asmenine trenere, administratore, vadove… Norint išlikti, reikia daug dirbti ir stengtis, girdėti klientų pulsavimą.

Ar nuo mažų dienų ir savo dukrelėms skiepijate sporto, aktyvaus laisvalaikio svarbą?

Vaikai auga kartu salėje, labai dažnai čia būna, tad sportas joms nesvetimas. Aš jų neverčiu – jos gali pačios rinktis, kuo užsiimti, todėl jos ir sportuoja, ir šoka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek kartų per savaitę sportuojate pati, kaip atrodo Jūsų treniruotės?

Sportuoju tikrai daug – vien grupinių treniruočių per mėnesį pravedu apie 40-50, kur dar asmeninės. Pati sau skiriu po 40 minučių 5 dienas per savaitę. Jai neturėčiau tiek grupinių treniruočių, manau, kūnas būtų dar dailesnis.

Trenerio darbas yra sunkus, o ypatingai, kai esi moteris, nes reikia atlaikyti tiek kolegų, tiek klientų pavydą. Trenerio darbui reikalinga charizma – jos išsiugdyti negali, tu ją arba turi arba ne.

Kokių mitybos taisyklių laikotės? Ar leidžiate sau nusižengti, pasilepinti?

Valgau tiek, kiek reikia palaikyti energijai ir stengiuosi išlaikyti balansą: 55% baltymai, 20% riebalai, 35% angliavandeniai. Mano tikslas nėra būti raumeningai, o atvirkščiai, būti lieknai, bet su ryškaus kūno sudėjimu. Tai tikrai nėra lengva. Vieną kartą savaitėje leidžiu sau suvalgyti tai, ko labai noriu.

REKLAMA

Ar tiesa, kad norint pasiekti trokštamų kūno formų, už sportą dar svarbesnė yra mityba?

Mityba yra 60% sėkmės, tada 30% sportas ir 10% papildai. Na, ir, aišku, valia, disciplina, tikslo siekimas. Dažnai klientai to neturi.

Kaip apskritai vertintumėte lietuvaites? Ar jos – prisižiūrinčios?

Lietuvės yra gražios ir protingos moterys, tik turime bėdą, likusią iš po sovietų laikų – begalinis pavydas, siekis apipilti purvu kitą, jei jai nesiseka, nes tuo metu visi buvo lygūs. Dabar mes galime save pateikti taip, kaip tik mums atrodo reikalinga. Trūksta supratimo, kad grožis valdo pasaulį. Jį sudaro jūsų kūno ir jūsų vidaus puoselėjimas. Man tai yra svarbu ir aš stengiuosi matyti tik gėrį – mano misija šioje žemėje yra padėti siekti šių savybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų