REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
„Mados Infekcija“ (nuotr. Organizatorių)

Likus porai savaičių iki „Mados infekcijos“, kovo 30 d., kolekcijas pristatysiantys dizaineriai, modelių ir aktorių agentūros tradiciškai dairysis naujų veidų viešoje modelių atrankoje.

7

Likus porai savaičių iki „Mados infekcijos“, kovo 30 d., kolekcijas pristatysiantys dizaineriai, modelių ir aktorių agentūros tradiciškai dairysis naujų veidų viešoje modelių atrankoje.

REKLAMA

Renginys atviras visiems, o šiemet dizaineriai kaip niekad lauks modelio duonos dar neragavusiųjų. Atrankai „diriguos“ sėkmingą modelio karjerą padariusi ir dizainerių itin mylima Ieva Sabaliauskienė.

Vos dvylikos metų gatvėje einant su mama fotografų pastebėta Ieva Sabaliauskienė atrankos dalyvius ragina būti savimi: „Nė nemėginkite slėpti savo savitumo, demonstruokite tikrąjį grožį – eidami į atranką, jokiu būdu nieko neprisiklijuokite, neprisiauginkite ir neprisikimškite,“ – juokiasi ji. „Patikėkite, tai, kas jums galbūt kažkodėl atrodo trūkumas, dizaineriui gali pasirodyti didžiausias privalumas!”

Labiau nei fizinius duomenis, I. Sabaliauskienė pabrėžia vidinį nusiteikimą. „Jūsų vidinė būsena – harmonija ar sumaištis, atsispindės ne tik veide, bet ir kiekviename raumenyje. Galima dėlioti rankas, kaip nori, bet žiūrovo neapgausi. Tad labai svarbu prieš atranką nuveikti ką nors malonaus ir gerai atsipalaiduoti.”

REKLAMA
REKLAMA

Skustagalviai oficialiai grįžta ant podiumo

Modelių savo kūrybos pristatymui šiemet ieškos 16 „Mados infekcijos“ dizainerių.

Festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė dairysis ne tik drąsių, bet ir ekspresyvių bei fiziškai stiprių modelių: „Mano kolekcijai šiemet ypač reikalingi drąsūs žmonės, meno dėlei vyrai turėtų būti pasiryžę nusiskusti plaukus. Ieškosiu ne tvarkingai vaikštančių „pakabų“, o ekspresyvių, išraiškingų ir nuotaikingų žmonių. Be to, kadangi podiumas šiemet – rekordiškai ilgas, taip pat bus svarbus modelių fizinis pasirengimas, kad smarkiai nepavargtų su aukštakulniais jau viduryje trasos.“

REKLAMA

Dizainerė Krista Stark atrankoje taip pat ieškos asmenybių: „Visuomet dairausi natūralaus grožio, įsimintinų, kitokių veidų – man nereikia tiesiog gražių. Kadangi kolekcija alsuos skandinaviška estetika, ieškosiu skandinaviškų bruožų modelių.“ Ponų ir panelių tobulybių nesidairys ir „Injekcijos“ nugalėtojai Justas Taroza ir Augustė Zukaitė: „Tikrai nenorime tobulumo įsikūnijimų, nes juk būtent žmogaus trūkumai jį paverčia išskirtiniu ir atskleidžia jo turtingą vidų.“

Dizainerė Urtė Katiliūtė, viena iš „Injekcijos“ nugalėtojų, koncentruosis į vyresnius neprofesionalius modelius: „Ieškosiu kuo įvairesnės išvaizdos, 30-35 metų žmonių – ketinu išsirinkti kuo daugiau neprofesionalių modelių. Neįprasti veido bruožai, plaukai, net charakteris – tai, ko ieškosiu atrankoje. Norėčiau, kad mano modeliai būtų tie žmonės, kurie ir gyvenime rinktųsi dėvėti mano kūrybą.“

REKLAMA
REKLAMA

Foto asų dėmesiui!

Vieša modelių atranka tradiciškai vyks prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ kitą šeštadienį, kovo 30 d., 12 val. Renginyje modelius rinksis ne tik „Mados infekcija“, bet ir keliolika modelių bei aktorių agentūrų. Taip pat organizatoriai kviečia pradedančiuosius fotografus – už taiklią akį ir įdomius kadrus žada akreditaciją festivalyje.

„Panoramoje“ šeštadienį apsipirkinėsiantys lankytojai taip pat gali prisijungti prie atrankos – patys lipdami ant podiumo ar palaikydami favoritus. Modelių atrankoje gali dalyvauti ir profesionalūs, ir modelio darbo dar neišbandę vaikinai ir merginos nuo 15 metų. Merginų ūgis turėtų būti ne mažesnis kaip 174 cm, vaikinų – 182 cm. „Mados infekcijos“ atrankos dalyviai turėtų ateiti apsirengę tamsiais, prigludusiais drabužiais, merginos – avėti aukštakulnius. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų