REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Andrius Mamontovas (tv3.lt fotomontažas)

Žymus šalies atlikėjas Andrius Mamontovas visai neseniai savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo nuotrauka, sukėlusia tikrą audrą socialiniuose tinkluose.

15

Žymus šalies atlikėjas Andrius Mamontovas visai neseniai savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo nuotrauka, sukėlusia tikrą audrą socialiniuose tinkluose.

REKLAMA

Lietuvoje pasireiškęs tymų protrūkis įsisiautėja vis labiau – sergančių daugėja kone kas valandą. Daugiausiai užsikrėtusiųjų yra Kaune, tačiau protrūkis gresia ir Vilniui. Čia jau svarstoma privalomai skiepyti medicinos ir švietimo įstaigų darbuotojus. Vis garsiau kalbama ir apie draudimą neskiepytiems vaikams gauti vietą darželyje.

A. Mamontovas skelbė, kad nevertėtų numoti ranka į tokį pavojingos ligos protrūkį ir pasiskiepyti.

„Dėl nedovanotino kai kurių žmonių neatsakingumo savo ir aplinkinių sveikatos atžvilgiu, į mūsų gyvenimą bando grįžti tokios jau seniai skiepų pagalba nugalėtos mirtinos ligos, kaip tymai. Gydymo nuo šios ligos nėra, tik išankstinės apsisaugojimo priemonės. Skiepas, darytas vaikystėje, galioja maždaug iki 30-ies metų amžiaus. Todėl visiems vyresniems vertėtų pakartoti.

REKLAMA
REKLAMA

Plokščios Žemės gyventojams: ne, farmacijos pramonė man nemoka už šį postą. Sprendimas saugoti savo ir kitų sveikatą yra 100% sąmoningas. Už skiepą privačioje klinikoje mokėjau 30eur. Vilkėjau savo mylimos grupės „Electric Light Orchestra“ marškinėlius“, – skelbė jis.

REKLAMA

Tiesa, toks pareiškimas socialinėje erdvėje užvirė tikrą pragarą – praėjusį vakarą pasidalinęs nuotrauka, A. Mamontovas jau sulaukė 4 tūkst. reakcijų bei daugiau nei 150 komentarų.

Komentaruose netrūko ir žymių žmonių pasisakymų: palaikymą A. Mamontovui išreiškė Vaidas Baumila, kuris džiaugėsi, kad jo kolega šviečia visuomenę.

Tarp internautų komentarų taip pat buvo ir Ugniaus Kiguolio nuomonė – jis ne kartą garsiai pasisakė, kad yra prieš skiepus, todėl nepraleido progos pasireikšti ir internete.

„Su didele pagarba, Andriau, jei taip pat pasidomėtumėte apie tai, ką susileidote, kaip ir savo laiku apie mitybą, šiai dienai sprendimai galbūt būtų ne tokie skuboti“, – rašė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų