REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Marija Grabštaitė (tv3.lt fotomontažas)

Dainininkė bei „X faktoriaus“ dalyvė Marija Grabštaitė visai neseniai grįžo iš beveik mėnesį trukusios kelionės po Jungtines Amerikos Valstijas. Čia kartu su drauge Greta jos abi patyrė neeilinių išgyvenimų, o kai kurie jų įstrigs visam gyvenimui.

56

Dainininkė bei „X faktoriaus“ dalyvė Marija Grabštaitė visai neseniai grįžo iš beveik mėnesį trukusios kelionės po Jungtines Amerikos Valstijas. Čia kartu su drauge Greta jos abi patyrė neeilinių išgyvenimų, o kai kurie jų įstrigs visam gyvenimui.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt Marija atvirai papasakojo apie įsimintiniausius įvykius, pasaulinio lygio žvaigždžių kupiną festivalį ir nutikimą, dėl kurio per plauką liko gyvos ir sveikos.

Kelionė – gimtadienio siurprizas

Dainininkė pasakojo, kad JAV visuomet buvo jos svajonių šalis, kurią aplankyti norėjo daugybę metų.

„Likus 4 mėnesiams iki gimtadienio, mama manęs lyg tarp kitko paklausė – kokio atlikėjo ar garsios ir stiprios asmenybės pasirodymą tu labiausiai šiai dienai norėtum pamatyti gyvai? Atsakiau, kad Cardi B. Tai būsimo gimtadienio proga tą siurprizą ir gavau – viskas buvo suplanuota man už nugaros“, – juokėsi Marija.

REKLAMA
REKLAMA

M. Grabštaitė pasakojo, kad viskas, ką jai reikėjo pasakyti, tik laiką, kada gali keliauti, nes nuo šeimos gavo bilietą į Cardi B koncertą, o draugė Greta padovanojo bilietus į Niujorką, – merginos beliko likusią kelionės dalį susiplanuoti pačioms.

REKLAMA

„Pagrindinis kelionės tikslas buvo praplėsti akiratį, sąmonę, toleranciją, ribas, ir dar kartą įvertinti, ko nenoriu, ir ko trūksta mano, kaip atlikėjos, kūrybiniame kelyje“, – pasakojo dainininkė.

Merginos spėjo apsilankyti visur, kur svajojo, o taip pat aplankė ir vietą, kuri Marijai – ypatinga: „Lankėmės Niujorke, tuomet skridome į Majamį. Tai miestas, į kurį norisi sugrįžti. Toliau skridome i Naująjį Orleaną – mano sena svajonė pabuvoti džiazo sostinėje, kuris yra mano genuose… Paskutinė lokacija buvo South Padre sala, Teksaso valstijoje, visiškai prie Meksikos sienos.“

REKLAMA
REKLAMA

Šilti amerikiečiai ir amžinas klausimas: „Kur yra Lietuva?“

Festivalyje Mariją ir jos draugę Gretą nustebino ne tik žvaigždės, kurių čia buvo gausu (pasirodė Wiz Khalifa, Cardi B, Lil skies, Rich the kid ir kiti), bet ir jo dalyviai.

„Festivalio dalyvių „atsipūtimas“ pradžioje tikrai stebino. Atrodė, jog jiems neegzistuoja kažkokios ribos ar nuostatos aprangai, makiažui. Ir apskritai, visi jautėsi be galo laisvai! Tai leido pamiršti pačioms savo kažkokius susigalvotus kompleksus, bet kokius rūpesčius. Šokti, lyg niekas nežiūrėtų, dar labiau praplėsti savo mąstysena ir gerai pagalvoti, ar verta save statyti i griežtus rėmus“, – pasvarstymais dalijosi Marija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atlikėja džiaugėsi prisiminusi, kad su visais lengvai rasdavo bendrą kalbą, o taip pat nepavargo atsakinėti ir į klausimą, kur gi yra Lietuva.

„Žmones labai stebino, jog mes iš Europos – tai jiems buvo egzotika. Jie nevertina ir nekritikuoja kito, šalia esančio gražesnio ar pilnesnio, ar kažkuo įdomesnio... Jie linksminasi, ir ta nuotaika tiesiog sklando ore! Tai, ką patyrėme, pamatėme, vyksta tik filmuose“, – kalbėjo ji.

Paklausta, kas pačiai jai iš kelionės paliko didžiausią įspūdį, Marija atviravo: „Dydis ir plotis plačiąja prasme. Nuo spalvų, pakuočių įvairumo, parduotuvių kiekio ir įvairovės, mašinų, iki pastatų gigantiškumo ir kiekio. Žmonių laisvumas ir noras bendrauti. Daug vaizdų atrodė lyg regėti filmuose… Tai dar kartą priminė, kad dabar turime galimybę gyventi kažkada regėtoje svajonėje, ar sapne.“

REKLAMA

Pateko į filmo vertą situaciją

Nors daugelis į JAV vyksta ir siekdamas apsipirkti ar paragauti neeilinių patiekalų, merginos pasakojo, kad tai – tikrai nebuvo jų pagrindinis kelionės tikslas.

„Niujorke išbandėme geriausiomis vadinamas picas, pusryčiams ne kartą pasirinkome mums labai patinkančius amerikietiškus blynus su klevu sirupu, kurio tikrojo skonio kartais pasigestu Lietuvoje. Tačiau negaliu pasakyti, kad kažkas paliko labai gilų įspūdį. Nes jau trečią dieną Niujorke ieškojome šaltibarščių, bet neradome. Sakė, ne sezonas“, – juokėsi M. Grabštaitė.

Tiesa, viešėdama piečiausiame Amerikos taške, Key West saloje, ji paragavo ir vietinių darytos gvakamolės, kurios receptą sakė išbandysianti ir grįžusi į Lietuvą.

REKLAMA

M. Grabštaitė prisiminė ir linksmą istoriją – visai netikėtai su keliais nepažįstamaisiais pateko į filmo vertą istoriją.

„Vieną dieną Greta prikalbino 3 nepažįstamus vaikinus buvusius parduotuvėje, kad visi drauge privalome nusipirktume vienodus marškinėlius ir išeitume iš parduotuvės lyg grupuotė. Nors tai tiesiog paprasti marškinėliai, mums tuo metu buvo labai juokinga“, – šypsojosi Marija.

Prieš kelionę namo vos pavyko išvengti tragedijos

Ir nors visa kelionė merginoms suteikė tik gerų emocijų, prieš pat skrydį jos išgyveno tikrą košmarą – per plauką liko sveikos.

„Į oro uostą turėjome išvykti 4 ryto. Saloje, kurioje tuo metu gyvenome, daug taksi nebuvo, o oro uostas buvo už 3 valandų kelio. Užsakymą priėmusi vairuotoja sužinojo, kad važiuosime taip toli tik tada, kai mus paėmė, tad kelio atgal nebebuvo“, – istoriją pradėjo Marija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Su drauge buvome pavargusios ir tik įlipusios į automobilį užsnūdome, tad tyloje ir naktyje važiuojanti vairuotoja turbūt taip pat užmigo... Prabudau nuo Gretos klyksmo – ji pakėlė miegančią vairuotoją!“ – sakė dainininkė.

Pasirodo, kad automobilio vienas ratas užvažiavo ant kelio linijos, o nuo jos sukelto garso abi merginos atsibudo ir pamatė, kad skrieja tiesiai į kelio susiaurėjimą ir nuo jo.

„Mano draugė Greta sugriebė vairuotoją ir susuko, šitaip ją pažadindama. Jei nebūtume sureagavusios ir atsibudusios, būtume nuvažiavusios į griovį. Sustojome degalinėje įkvėpti oro, nes visos buvome panikoje. Likusią kelio dalį į oro uostą nuvairavo mano draugė, nes net labai norėdamos miego, nebenorėjome šiai vairuotojai patikėti savo kelionės“, – kraupią istoriją papasakojo M. Grabštaitė.

Negana to, už patirtą siaubą taksi programėlė „Lyft“ joms už tai pasiūlė tik 5 dolerių kompensaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų