REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Donatas Šimkus-Dūmas (nuotr. Paulius Stravinskas)

Daininkas ir renginių organizatorius Donatas Šimkus-Dūmas drauge su „Pop ladies“ daininke Auguste Žičkute ir kitais komandos „Nuotaikos kalviai“ nariais pristato naują kūrinį „Karma“, rašoma pranešime spaudai.

16

Daininkas ir renginių organizatorius Donatas Šimkus-Dūmas drauge su „Pop ladies“ daininke Auguste Žičkute ir kitais komandos „Nuotaikos kalviai“ nariais pristato naują kūrinį „Karma“, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

„Pavasaris – tai metas, kai pasaulis pražysta, atgimsta. Aš taip pat nusprendžiau atgimti dar kartą“, - šypsosi Dūmas, po pertraukos pristatydamas naują kūrinį.

Atlikėjas sako, kad kai už lango apsiniaukę, šalta, muzikos kūrėjai kuria daugiau melancholiškas dainas, o kai orai ima keistis, lauke pasirodo vis daugiau saulės – sukuriama daugiau pozityvių, šviesių, šiluma pripildytų dainų.

„Esu jausmų žmogus, aplinka man daro didelę įtaką“, – pasakoja D. Šimkus-Dūmas.

Paprašytas papasakoti apie naujos dainos „Karma“ atsiradimą, dainininkas ir renginių organizatorius atskleidė, kad prie kūrinio padirbėjo nemaža komanda. Kūrinio prodiuseris Arvydas Martinėnas-Vudis, teksto kūrėja – Rūta Vyžintaitė, atlikėja Augustė Žičkutė.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu dirbu su renginiais, esu subūręs profesionalių renginių vedėjų ir atlikejų komandą „Nuotaikos kalviai“. Komandoje yra šių metų „X Faktoriaus“ finalininkė Kristina Jurevičiūtė, „Pop ladies“ narė ir „X faktoriaus“ finalininkė Augustė Žičkutė, „Lietuvos balso“ dalyvė Agnė Radvilaitė, puikus didžėjus ir garso aparatūros specialistas Edvinas Matulaitis. Kartą su komanda važiavome po renginio namo ir sumąstėme, kad būtų smagu įrašyti dainą kartu, kuri galėtų tapti mūsų atributu renginiuose – tuo pačiu praplėstume savo repertuarą. Pradžioje žinojome tik tai, kad daina turi būti geros nuotaikos užtaisas“, – pasakoja Dūmas.

REKLAMA

D. Šimkaus nuomone, A. Žičkutė yra viena geriausių vokalisčių Lietuvoje. Šioje dainoje, anot Dūmo, galbūt ji ir nepademonstravo visų savo galimybių, tačiau atlikėjas įsitikinęs: apie šią dainininkę gerbėjai išgirs dar ne kartą.

„Jei Dievas duos, su ja ir kitais „Nuotaikos kalvių“ nariais norėčiau išleisti dar ne vieną kūrinį“, – atvirauja Dūmas.

Paklaustas, kokią žinutę siunčia gerbėjams pristatydamas naują dainą, kokia yra jo pagrindinė idėja, Donatas tikino, kad drauge su kolegomis jie skatina žmones sakyti kuo daugiau gerų žodžių vieni kitiems, daryti daugiau gerų darbų,

REKLAMA
REKLAMA

„Visi žinome, kad lietuviai mėgsta pakritikuoti, o mes kaip tik šiuo kūriniu sakome, kad kur kas geriau yra mažiau kriitikos. Dažniau sakykime vienas kitam gerų žodžių, daugiau bendraukime ir mažiau būkime įlindę į savo telefonus“, –kalba Dūmas.

Atlikėjas įsitikinęs: viskas prasideda nuo mūsų. Anot jo, jei norime, kad mums šypsotųsi, pirmiausia turime patys šypsotis. Jei norime, kad mus kas pagirtų, pirmiausia mes patys turime kažką pagirti.

„Čia kaip tas karmos dėsnis. Ką duodi, tą ir gauni atgal. Skatiname šypsotis, dažniau vienas kito paklausti, kaip sekasi, negailėti vienas kitam gerų žodžių“, - pasakoja jis.

Paprašytas atskleisti, kiek laiko skiria idėją ir galutinį rezultatą, daininikas patikino, kad kūrybos procesas užtruko apie keturis mėnesius.

„Viskas gal būtų ir greičiau buvę, jei nebūčiau toks perfekcionistas. Galiu pasakyti visiems idealistams, kad nieko tobulo šiame pasaulyje nėra. Svarbiau tiesiog padaryti ir mokytis iš savo klaidų nei pusę metų mąstyti ir sedėti be rezultatų“, – įsitikinęs D. Šimkus.

  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų