REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Dizainerė ėmėsi atnaujinti seną virtuvę (nuotr. asm. archyvo)
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Dažnų namų širdis – virtuvė, kur ne tik gaminamas valgis, bet verda visos šeimos gyvenimas. Tad norisi, kad ši vieta būtų ne tik graži, bet ir jauki, patogi bei funkcionali. Kaip susikurti šiuolaikišką, modernią virtuvę sename name, ypač, jei negalima keisti elektros lizdų ir santechnikos vietos? Su tokiu iššūkiu susidūrė laidos „Namų idėja su IKEA“ dalyvė Mintarė.

4

Dažnų namų širdis – virtuvė, kur ne tik gaminamas valgis, bet verda visos šeimos gyvenimas. Tad norisi, kad ši vieta būtų ne tik graži, bet ir jauki, patogi bei funkcionali. Kaip susikurti šiuolaikišką, modernią virtuvę sename name, ypač, jei negalima keisti elektros lizdų ir santechnikos vietos? Su tokiu iššūkiu susidūrė laidos „Namų idėja su IKEA“ dalyvė Mintarė.

REKLAMA

Vieniša trijų vaikų mama Mintarė gyvena nedideliame kotedže Vilniuje. Ji ilgai svajojo apie naują virtuvę. Kiek leido galimybės, prieš pasibeldžiant dvynukams į pasaulį, namuose pasidarė kosmetinį remontą, bet virtuvei, deja, nebeužteko nei jėgų, nei finansų.

Didžiule staigmena ir puikia išeitimi Mintarės šeimai tapo TV3ir IKEA projektas „Namų idėja su IKEA“, kuriame galima laimėti namų atnaujinimą IKEA baldais ir aksesuarais. Pateikusi paraišką, moteris iki paskutinės akimirkos negalėjo patikėti, kad jai nusišypsojo laimė – jos virtuvė buvo atrinkta pokyčių projektui.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano svajonė visad buvo nauja graži virtuvė, nes čia ir verda visas mūsų gyvenimas. Mano virtuvei jau 23 metai, ryški melsvai žalsva spalva jau seniai įgriso, o ir verkiant reikia keisti pasenusią orkaitę, gartraukį ir kitą buitinę techniką. Taip pat norisi patogaus priėjimo, pasidėjimo“, – sakė Mintarė. Be to, moters vaikai yra alergiški, todėl kiekvienam jų maistą tenka ruošti atskirai, tad patogi virtuvė tampa dar svarbesnė.

REKLAMA

Pasak moters, virtuvės situacija tokia prasta, kad jau net jos draugių vyrai pavargo važinėti ir vis kažką taisyti, remontuoti, keisti jos virtuvėje.

Mintarei į pagalbą atskubėjo IKEA dizainerė Ilona Mozgo. Ji ėmėsi iš pagrindų pertvarkyti ir atnaujinti šeimos virtuvę. Pirmas žingsnis – išsiaiškinti namų šeimininkės lūkesčius ir poreikius.

„Norisi atsinaujinti. Norėčiau šviesios spalvos ir Provanso stiliaus, nes jis man labai patinka. Svajoju apie gražią indaują mieliems daiktams laikyti. Turiu mamos man paliktą indų servizą, jis man labai brangus, norėčiau jį kažkur gražiai laikyti, o ne, kad dulkėtų užkištas spintelėje“, – savo svajones atskleidė Mintarė.

REKLAMA
REKLAMA

„Lyginant su kitomis namų erdvėmis, virtuvės atnaujinimas – gerokai didesnis iššūkis, veiksmų laisvę riboja esami elektros, santechnikos įvadai. Čia likti privalėjusi skalbimo mašina tapo viena iš pagrindinių problemų, kurią teko išspręsti“, – sakė dizainerė Ilona.

 

Pasak dizainerės, virtuvė turi būti ne tik graži, bet patogi, todėl itin svarbu apgalvoti teisingą funkcinių zonų ir baldų išdėstymą.

„Virtuvėje indaplovė turėtų atsidurti šalia plautuvės, kaitlentę ir plautuvę turi skirti bent 80 cm tarpas, o visi daiktai turėtų rasti savo vietas stalčiuose ir spintelėse“, – pataria ji.

Kad funkcinės zonos būtų kuo patogesnės, interjero dizainerė ragina atsisakyti daiktų laikymo ant baldų ar kitų paviršių ir ieškoti sprendimų ant sienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Prieš imantis virtuvės atnaujinimo darbų, siūlau sąmoningai imituoti maisto gamybos ir tvarkymosi eigą – kada ir kaip, kokia seka atliekamas kiekvienas veiksmas. Pastebėsite, ką galima pakeisti ir padaryti patogiau“, – patarimus dalijo I. Mozgo.

Anot IKEA interjero dizainerės, estetinį kambario vaizdą nesunku papildyti ar pakeisti atnaujinus aksesuarus ir nedideles detales – pavyzdžiui, tekstilę ar smulkius baldus. Tačiau iš to nebus jokios naudos, jei erdvės planas bus nepatogus.

Ar pavyks IKEA dizainerei sukurti tokią virtuvę, kuri būtų ir jauki, ir funkcionali, ir atitiktų Mintarės lūkesčius, pamatysite jau šį šeštadienį 17.30 val. laidoje „Namų idėja su IKEA“ per TV3.

REKLAMA

Kiekviena „Namų idėja su IKEA“ laida skirta vis kitai projektų dalyvių namų erdvei atnaujinti – žiūrovai galės stebėti gyvenamojo kambario, miegamojo, vaikų kambario, virtuvės ir kt. transformaciją. Laidos dalyviai varžysis tarpusavyje dėl žiūrovų simpatijų ir galės laimėti pagrindinį prizą – viso būsto atnaujinimą su IKEA baldais ir aksesuarais.

Susumavus dalyvių ir žiūrovų balsus, paskutinėje projekto laidoje bus paskelbtas nugalėtojas. Žiūrėkite, rinkite labiausiai patikusius pokyčius ir atraskite idėjų pokyčiams savo namuose.

„Namų idėja su IKEA“ – kiekvieną šeštadienį 17.30 val. per TV3.

Daugiau apie projektą: www.IKEA.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų