REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Tomas Gabrielius Kuzas (nuotr. asm. archyvo)

Tomas Gabrielius Kuzas grožio industrijoje sukasi jau penkerius metus, tačiau jo žiniomis vis dar yra vienintelis nagų meistras vyras visame Vilniuje.

19

Tomas Gabrielius Kuzas grožio industrijoje sukasi jau penkerius metus, tačiau jo žiniomis vis dar yra vienintelis nagų meistras vyras visame Vilniuje.

REKLAMA

Dėl šio populiaraus tarp moterų amato, Tomas prieš kelerius metus ryžosi nutraukti apskaitininko karjerą. Jaunas vyras prisipažįsta, kad laimę atrado tik išdrįsęs kardinaliai pakeisti profesiją, o dabar ne tik rūpinasi dailiomis klientų rankomis, tačiau šios srities paslapčių moko ir kitus šalies specialistus.

Renkasi rankomis atliekamą manikiūrą

Kristinos Ivanovos įkurtoje grožio studijoje „Kristina“ dirbantis meistras atkreipia dėmesį, jog nagų grožiui ir sveikatai itin svarbu, kaip atliekamas manikiūras.

„Aparatais šlifuojami nagai nepatyrusių specialistų gali būti lengvai pažeidžiami. Blogiausia tai, kad atliekant manikiūrą tokiu būdu labai lengva pažeisti pačią nago šaknį, o tuomet tikrai ilgai užtrunka, kol atauga sveikas nagas. Tiesa, sveikas nagas pažeidus šaknį gali ir išvis nebeataugti, augti iškiliais ruožais vertikaliai, nuaugus iki laisvo nago krašto skėstis arba augti horizontaliomis bangomis“, – aiškina Tomas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak specialisto, manikiūrą atlikus aparatu pažeidimų iš karto gali ir nesimatyti, tačiau nago dalis prie šaknies dažnai suploninama per daug. Dėl to auga silpnesni nagai, kurie gali skilti ir dažniau sluoksniuotis.

REKLAMA

„Jokia mašina nepakeis rankų darbo. Tai reikalauja kruopštumo ir įgūdžių, praktikos. Jei meistras nemoka odelių pašalinti kosmetinėmis žirklutėmis, sunku patikėti, kad jam užteks kruopštumo manikiūrą atlikti aparatu“, – mano T. G. Kuzas.

„Shellac’o“ ir gelinio lakavimo skirtumai

Pasak Tomo Gabrieliaus, trumpalaikis, iki šiol visiems buvęs įprastas nagų lakas absoliučiai praranda savo aktualumą: „Visame pasaulyje, o tuo pačiu ir Lietuvoje, trumpalaikis nagų lakas jau seniai prarado savo pozicijas. Vis daugiau grožio salonų tokio nagų lako net nebenaudoja.

REKLAMA
REKLAMA

Dirbtiniai priauginami nagai taip pat nebėra tokie populiarūs, kaip anksčiau. Juos siūlau toms klientėms, kurios turi tikrai silpnus nagus, nepavyksta užsiauginti savo, o ilgų vis tiek labai norisi. Bet kokiu atveju, šiuo metu madingas natūralumas“, – pastebi manikiūro meistras.

Ilgalaikis nagų lakas arba kitaip – gelinis lakavimas, visiškai išstūmė trumpalaikius nagų lakus. Tačiau kuo skiriasi gelinis lakavimas ir šiuo metu itin populiarus „Shellac’as“?

Kaip aiškino manikiūro specialistas Tomas Gabrielius Kuzas, gelinis lakavimas yra bendrinis ilgalaikio, po LED šviesos lempomis stingstančio nagų lako pavadinimas. Tuo tarpu minėtas lakas – tai nagus tausojančio „Creative Nails Design (CND)“ kompanijos patentuoto lako pavadinimas, kuris dėl savo savybių taip išpopuliarėjo, jog net tapo ilgalaiko nagų lakavimo sinonimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nerašytas nagų meistro protokolas

Klausiate savęs, kaip atpažinti prastą nagų meistrą? Šis klausimas domina bene kiekvieną. Pasak Tomo Gabrieliaus, profesionalus ir atsakingas nagų specialistas privalo laikytis nerašyto darbo protokolo: naudoti acetone tirpius nagų lakus, nemaišyti tarpusavyje skirtingų firmų produktų (ypač lakuojant ilgalaikiu nagų laku), stengtis nagus išlaikyti kuo sveikesnius.

„Nagus išlaikyti sveikus yra pirmojo nagų grožio specialisto užduotis. Ilgai ieškojau ilgalaikio nagų lako, kuris nepažeistų nago. Taip pradėjau naudoti „Shellac’ą“, kurio sudėtis skiriasi nuo kitų gelinių lakų. Vienas iš išskirtinių jo savybių – labai lengvai nusiima, jo nereikia šlifuoti nuo nago, kas gali itin pakenkti.“, – aiškino Tomas Gabrielius.

REKLAMA

Nedaugelis žino, kad džiūstant susidaro mikro tuneliai, kurie ir po nulakavimo į nagą praleidžia deguonį, nagus galima tepti specialiais aliejukais, kurie net ir per laką maitina nagą. Beje, aliejukai naudingi ir pačiam lakui, kuris darosi elastingesnis ir ilgiau išsilaiko nepažeistas.

Tomas pabrėžė, kad naudojant šį ilgalaikį nagų laką turi sutapti visa linija: bazė, spalva ir viršutinis sluoksnis. Šie lakai sukurti kaip dėlionės žaidimas – sistema sugriūna, jei vienas iš etapų būna atliktas nekokybiškai.

Sezono tencencijos

Pasak nagų meistro, sveiki ir prižiūrėti nagai visais laikais išliks madingi. „Todėl labai svarbu nešlifuoti, nešiaušti nago plokštelės, sveikai maitintis ir gerti daug vandens. Pilnavertė mityba tikrai yra natūralaus grožio priežastis“, – primena Tomas Gabrielius.

REKLAMA

Šiais metais nagų dailinimo srityje vyrauja kūrybiškas minimalizmas, holografiniai motyvai, avangardiniai ir pop meno piešiniai.

„Kaip ir kiekvienais metais, pavasarį pasitiksime ilgėdamiesi pastelinių atspalvių, tačiau ir visus likusius metus madingos išliks natūralios, blankios spalvos, abstraktūs ir pop meno piešiniai, šiais metais vienareikšmiškai karaliauja koraliniai atspalviai: nuo lengvos rožinės iki drąsios oranžinės“, – atskleidė vienintelis Lietuvoje manikiūro meistras Tomas Gabrielius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų