Italo pasiūlymas sužavės visus (nuotr. TV3)

Italo pasiūlymas sužavės visus (nuotr. TV3)

Energingai ir linksmai nusiteikę laidos vedėjai šį šeštadienį televizijos žiūrovams tradiciškai paskleis ne tik daug užkrečiančio juoko, bet ir daug viliojančių kvapų.

Šį kartą profesionalus virtuvės šefas Gian Luca Demarco pasirinks visiškai jam nebūdingą patiekalą, visame pasaulyje gerai žinomą ir keliantį bene daugiausiai ginčų dėl savo kilmės. Galąsdamas peilį jis pažadės, kad šiandien bus viskas aštru: ir peilis ir maistas.

Taigi, charizmatiškasis italas pagamins aštrųjį troškinį „Chilli con Carne“ (čili kon karne) ir patieks jį su kukurūzų traškučiais „Nachos“ (načios).

Tuo tarpu Ali prasitars, kad jam visuomet po aštraus norisi kažko saldaus ir perėmęs laidos vairą į savo rankas pademonstruos, kaip iškepti šventinį lazdyno riešutų keksą su citrinų konfit.

Jo kolegai Gian Lucai šis desertinis keksas primins Kalėdas, bet Ali įsitikinęs, kad jis puikiai gali tikti ir bet kokiems šventiniams pietums ar net artėjančiai didžiąjai pavasario šventei – Šv. Velykoms.

REKLAMA

Kokiu „karštu“ patiekalu geriausia pradžiuginti užsukusius draugus ir kaip namų sąlygomis išvirti citrusinių vaisių konfit – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“ per TV3!

„Chili con Carne“ pagal Gian Lucą

Reikės:

• 1 pakelio kukurūzų traškučių „Nachos“ • 500 g maišyto jautienos ir kiaulienos faršo • 1 raudonos paprikos • 1 skardinės (400 g) konservuotų raudonų pupelių • 1 skardinės (400 g) konservuotos pamidorų tyrės arba smulkintų pomidorų be odelės • 100 g tarkuoto čederio sūrio • 1 mėlyno svogūno • 2 nuluptų česnako skiltelių • „Tabasco“ padažo • Juodojo balzaminio acto • Ypač tyro alyvuogių aliejaus • 0,5 valg. š. rūkytos paprikos • Žiupsnelio druskos • Žiupsnelio džiovintų čili pipirų • Žiupsnelio persilado prieskonių

 

 

Svogūną ir česnaką supjaustyti labai smulkiai, papriką – vidutinio dydžio kubeliais.

Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti svogūną ir česnaką bei apkepinti juos ant aukštos kaitros. Įberti džiovintų čili pipirų, persilado, išmaišyti. Tada sudėti papriką, pamaišyti ir pakepti porą minučių.

Sudėti faršą ir viską apkepinti nuolat maišant medine mentele ir smulkinant faršą. Kai mėsa apkepa ir pradeda kibti prie keptuvės, įpilti gerą šlakelį juodojo balzaminio acto ir išmaišyti. Tada supilti pomidorų tyrę, įpilti „Tabasco“ padažo pagal skonį ir įberti druskos bei rūkytos paprikos. Gerai išmaišyti ir paragauti.

REKLAMA

Jei trūksta kažkokių prieskonių, dar kartą jų įdėti. Suberti pupeles, gerai išmaišyti, sumažinti kaitrą ir palikti troškintis 8-10 minučių. Jei padažui pritrūksta drėgmės, įpilti vandens arba sultinio ir vėl išmaišyti.

Patiekti dubenėliuose, gausiai apiberti tarkuotu čederio sūriu ir valgyti kartu su kukurūzų traškučiais.

Lazdyno riešutų keksas su citrinų konfit

Keksui reikės:

• 200 g kambario temperatūros sviesto • 200 g cukraus • 50 g natūralios (be cukraus) lazdyno riešutų pastos • 4 kiaušinių • 50 g lazdyno riešutų • 200 g miltų • 2 arb. š. be kaupo kepimo miltelių • 0,5 citrinos žievelės

Konfit reikės:

• 2 citrinų • 300 g cukraus • 200 ml vandens • 0,5 vanilės ankšties

Dekoravimui reikės:

• Netirpios cukraus pudros

Elektriniame kombaine išsukti kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės. Įdėti natūralios lazdyno riešutų pastos ir gerai išmaišyti. Tada įmušti kiaušinius ir dar kartą išmaišyti iki vientisos masės.

Riešutus susmulkinti iki trupinių ir suberti į sviesto masę. Tada suberti miltus, kepimo miltelius ir įtarkuoti citrinos žievelės. Vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.

Gautą masę sudėti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Iškepusį keksą atvėsinti ir išimti iš kepimo formos.

Citrinas supjaustyti vienodo storio (maždaug 0,5 cm) griežinėliais.

Prikaistuvyje užvirti vandenį su cukrumi, sudėti citrinos griežinėlius, įdėti pusės vanilės ankšties sėklytes ir pačią ankštį. Išmaišyti, sumažinti kaitrą ir virti 40 minučių. Retkarčiais pamaišyti, kad neprisviltų.

Atvėsusį pyragą dekoruoti iš sirupo išimtais citrinos griežinėliais ir pašlakstyti pačiu sirupu. Apibarstyti netirpia cukraus pudra.

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Paskutiniai keturi „Žalgirio“ kirčiai Tel Avive – tai nuskandino „Maccabi“
DABAR RODOMA
Paskutiniai keturi „Žalgirio“ kirčiai Tel Avive – tai nuskandino „Maccabi“
DABAR RODOMA
Stebėjo paukščius, sugavo šiukšlintoją: vyras į mišką vežė atliekas
DABAR RODOMA
Kuriamas naujas planas šeimoms: žada rojų, bet, kaip bus išties?
DABAR RODOMA
Radžis sukritikavo sparčiai populiarėjantį Džeilandą
DABAR RODOMA
Tragiškas gaisras Šilutėje – ugniagesiai vos privažiavo
DABAR RODOMA
Stano siunčia žinutę apie vėžį: įsiklausyti verta visiems
DABAR RODOMA
Kaunietis sėda į teisiamųjų suolą: kūdikį spardė ir mušė
DABAR RODOMA
Naujas ginklas kovoje su šešėliu: konfiskuoti turtą bus paprasčiau
DABAR RODOMA
Dobrovolskio nužudymo byloje – blogos žinios nuteistiesiems
DABAR RODOMA
Atnaujino 20 metų neremontuotą kambarį: palaukite, kol pamatysite, kaip
REKLAMA
Vitalijus Cololo ir Agnės Širinskienės šaržas (tv3.lt fotomontažas)
Kovo 28-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje griaudės legendinė, iškilminga humoro ceremonija „Auksiniai svogūnai“. Tradiciškai šalies aktualijas linksmai nušviečianti šventė žengs ...
Cololo atskleidė 23-ejų metų meilės žmonai receptą: „Išsišaukti reikia“
Laidos „Prieš srovę“ žurnalistę Viliją Pilibaitytę-Mią į savo namus įsileidęs žinomas humoristas Vitalijus Cololo atskleis sėkmingą savo santuokos receptą. Žinomas vyras ...
Džeilandas
„Pasaulis pagal moteris“ laidoje apsilankęs žinomas atlikėjas Radžis Aleksandrovičius įvertino visoje Lietuvoje spėjusį išgarsėti projekto „Lietuvos talentai“ dalyvį Džeilandą ...
„Kino pavasario“ naujiena – Europos debiutų konkursas (nuotr. Gediminas Gražys)
Kovo 21-ąją startuoja Kino pavasaris 2019. Ko tikėtis ir laukti, šiandien studijoje kalbamės su festivalio vykdančiuoju direktoriumi Algirdu Ramaška.  Vilniaus ...
Lietuvos talentai (tv3.lt fotomontažas)
Sekmadienio vakarais TV3 žiūrovai stebi ryškiausią sezono projektą „Lietuvos talentai“. Scenoje pasirodė keturiolika dalyvių. Vieniems iš jų kova buvo baigta, kiti tęs kovą ...
REKLAMA

Top Video

Paskutiniai keturi „Žalgirio“ kirčiai Tel Avive – tai nuskandino „Maccabi“
DABAR RODOMA
Paskutiniai keturi „Žalgirio“ kirčiai Tel Avive – tai nuskandino „Maccabi“
DABAR RODOMA
Stebėjo paukščius, sugavo šiukšlintoją: vyras į mišką vežė atliekas
DABAR RODOMA
Kuriamas naujas planas šeimoms: žada rojų, bet, kaip bus išties?
DABAR RODOMA
Radžis sukritikavo sparčiai populiarėjantį Džeilandą
DABAR RODOMA
Tragiškas gaisras Šilutėje – ugniagesiai vos privažiavo
DABAR RODOMA
Stano siunčia žinutę apie vėžį: įsiklausyti verta visiems
DABAR RODOMA
Kaunietis sėda į teisiamųjų suolą: kūdikį spardė ir mušė
DABAR RODOMA
Naujas ginklas kovoje su šešėliu: konfiskuoti turtą bus paprasčiau
DABAR RODOMA
Dobrovolskio nužudymo byloje – blogos žinios nuteistiesiems
DABAR RODOMA
Atnaujino 20 metų neremontuotą kambarį: palaukite, kol pamatysite, kaip

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų