REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik prieš 20 metų išgarsėjusi vaikinų grupė „Delfinai“ vos per kelias savaites tapo tikru fenomenu. Debiutinis singlas „Svajonės“ buvo vienas grojamiausių kūrinių radijo stočių eteryje, o albumas – vienas perkamiausių šalyje. Tiesa, kiek vėliau atėjo grupės nuosmukis – antrasis albumas nesulaukė nė pusės tokios sėkmės.

Beveik prieš 20 metų išgarsėjusi vaikinų grupė „Delfinai“ vos per kelias savaites tapo tikru fenomenu. Debiutinis singlas „Svajonės“ buvo vienas grojamiausių kūrinių radijo stočių eteryje, o albumas – vienas perkamiausių šalyje. Tiesa, kiek vėliau atėjo grupės nuosmukis – antrasis albumas nesulaukė nė pusės tokios sėkmės.

REKLAMA

Grupės lyderiu tuo metu tapo vos 16-metis Stanislavas Stavickis-Stano, kurio gyvenimas primena tikrus amerikietiškus kalnelius. Karjeros šuolis ir nuosmukis, asmeninio gyvenimo negandos ir viską pakeitusi diagnozė – kraujo vėžys.

Šiandien Stano – vienas populiariausių muzikos prodiuserių, kompozitorių ir dainų autorių Lietuvoje. Jo duris nors sykį, ieškodami patarimo, yra pravėrę visi Lietuvos atlikėjai. Tiesa, savo muzikinio kelio pradžią jis prisimena su gėdos jausmu.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš klausau to albumo ir man iki šiol už jį gėdą. Man tos dainos banalios. Svarbiausia, kad vos tik supratau, kad tai nėra geras albumas, aš nieko panašaus negalėjau padaryti. To jausmo, kuris yra tame albume, kurį jauti tu, jaučia kiti, aš nebeturiu. Negaliu jo susigrąžinti“, – sakė Stano.

REKLAMA

„Išleidome pirmąjį albumą, išleidome antrąjį. Kai jo nieks nepirko, buvo smūgis, labai stiprus sukrėtimas. Gerai, kad jis atsitiko po metų – sustatė viską į vietas. Žvaigždžių liga ar perdėtas pasitikėjimas savimi išgaravo. Nusileidome ant žemės, dirbome toliau“ , – teigė jis.

Persekiojo gerbėjos

Su žmona Indre jis susipažino būdamas 26-erių. Ir nors jai buvo tik 18 metų, jis suprato, kad tai – jo gyvenimo moteris.

„Tas suvokimas ateina per akimirką. Tiesiog įprasminimas jo užtrunka, kol sudėlioji žodžius, mintis, planą“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmona pamatė mano gyvenimą visomis spalvomis. Ją gaudė ir persekiojo konkurentės. Aš gyvenau centre, gynėjų gatvėje, visos jos žinojo tai. Mano laiptinė buvo išpaišyta, išrašinėta, bet aš tai priimdavau kaip normalų reiškinį“, – juokėsi ji.

Tiesa, Stano atskleidė, kad su žmona buvo ir vis dar pasitaiko įvairių kivirčų, tačiau tai – neišvengiama.

„Ji tikrai visko nepriėmė normaliai. Žmonės gali įsivaizduoti save jos situacijoje. Patikėkite, tikrai visko buvo. Dažnai ir su kočėlu pastovėdavo. Ir tai niekada nesibaigs. Matau daugybę santykių, kur yra kitaip, bet pas mus yra taip“, – rėžė jis.

Gyvenimą pakeitusi diagnozė

Kraujo vėžio diagnozę išgirdęs Stano suprato, kad tai yra pats didžiausias sukrėtimas jo gyvenime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kažkada atrodė, kad skyrybos yra labai baisu ir sunku. Tėčio mirtis atrodė, kad tai yra sunkus dalykas. Kažkokios asmeninės nesėkmės, kaip antras albumas, kurio niekas neperka, atrodė lyg siaubingai nepakeliama našta. Kai supranti, kad tau yra vėžys, tai labai stipriai pribloškia. Neturiu su kuo palyginti ir tikiuosi, kad neturėsiu. Kai supratau, kad man vėžys, ačiū dievui, kad suveikė tas mechanizmas, jog reikia psichologinės pagalbos ir neišsikapstysiu pats“, – pasakojo Stano.

Diagnozė privertė žymų kūrėją labai rimtai susimąstyti apie savo gyvenimą, tačiau didžiausią džiaugsmą jam sunkiomis akimirkomis teikdavo vaikai.

„Kai grįžti namo ir matai savo pusės metų savo dukrą ir suvoki, jog ji gali nepamatyti tėčio... Galvoti apie gailestį sau – beprasmiška. Reikia – valgai, keliesi, eini ir darai. Jei pritrūksta jėgų, atbėga pas tave ar atšliaužia magnetukas“, – šyptelėjo kūrėjas.

REKLAMA

S. Stavickis atviras – kraujo vėžio diagnozė jį privertė pasijusti vienišu ir pakeisti savo mąstymą.

„Esu žinomas už nieką, nes nesu geras dainininkas. Niekad nemelavau, dėl to žmonės manimi tiki. Dabar nutiko liga, supratau, kad būtų nesąžininga apie tai tylėti ir nekalbėti. Kai tu susergi, tu pasijunti be galo vienišas. Gyveni nuostabų gyvenimą, kur nėra ligoninių, nėra jėgų, o vėžys yra portalų baubas. Kai pats susergi, tampi siaubingai vienišas. Vėžys yra kita liga nei prieš 20 metų. Mano atveju tai nėra taip baisu, kaip buvo, tai yra pagydoma, kontroliuojama“, – šyptelėjo jis.

Svarbiausia – atvirumas 

Tiesa, Stano tvirtino ir tai, jog jam sunkiu metu padeda išsikalbėjimas ir atvirumas, todėl savo pavyzdžiu jis nori užkrėsti ir kitus, atsidūrusius panašioje situacijoje.

REKLAMA

„Man svarbu ir pačiam išsikalbėti apie savo baimes ir nerimą. Taip ir jaučiuosi, taip ir dabar yra. Negaliu užsidėti kaukės, kad man linksma ar ne. Aš labai džiaugiuosi, kad pavasaris, kad dukra Joana pradeda šnekėti. Man baisu, nes po dviejų savaičių yra tyrimai. Kas tris mėnesius turiu tyrimus. Kartais užpuola pasimetimas, supranti, kad gali praeiti dvi savaitės ir vėl viskas apsivers. Suprantu, kad tai kartosis penkerius metus, bet susitvarkau. Kai susirgau, kiekviename ligos etape ieškojau atsakymo, ką man su tuo daryti. Maniau, kad reikia pradėti gyventi dėl savęs, bet po to atrodė, kad reikia gyventi dėl kitų, dėl šeimos, vėliau, kad dėl tikėjimo ar dievo. Ir aš vis dar dabar blaškausi. Visi atsakymai yra teisingi. Svarbiausias klausytojas vis tiek aš. Man tai yra svarbu. Man to reikia. Reikia kalbėtis apie savo problemas. Viskas bus gerai“, – ryžtingai sakė atlikėjas.

Vaizdo įrašą rasite čia: 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų