REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
53
Indrė Trusovė (tv3.lt fotomontažas)

Tinklaraštininkė bei sveikos mitybos specialistė Indrė Trusovė neslepia – mados jai patinka, o ypatingai tokios, kurios žmones skatina gyventi ir maitintis sveikiau. Visai neseniai vieną jos įprotį pasigavo daugybė Lietuvos moterų, ir nors tai – tikrai ne pats gardžiausias iššūkis, jo nauda spėjo įsitikinti jau šimtai.

53

Tinklaraštininkė bei sveikos mitybos specialistė Indrė Trusovė neslepia – mados jai patinka, o ypatingai tokios, kurios žmones skatina gyventi ir maitintis sveikiau. Visai neseniai vieną jos įprotį pasigavo daugybė Lietuvos moterų, ir nors tai – tikrai ne pats gardžiausias iššūkis, jo nauda spėjo įsitikinti jau šimtai.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt Indrė papasakojo apie sveikas madas, bei kokiu atveju jums nepakenks nė traškučiai.

Jau kurį laiką sveika mityba besidominčios moterys eina iš proto dėl salierų sulčių. Jas pirmoji paragavo ir jų nauda pasidalijo I. Trusovė – moteris nė nesitikėjo, kad savo pavyzdžiu užkrės ir kitas lietuvaites.

„Dabar dėl to išprotėjo visas pasaulis – net tokie aktoriai, kaip Sylvesteris Stalone, žinomi modeliai. Tai pavadinčiau tam tikra mada, bet tokios mados, kurios skatina daryti kažką sveiko, man labai patinka. Juk tai nėra saldainių valgymo iššūkis… Salierų nauda jau nieko nestebina – visai tai žino seniai. Jis turi labai daug vitaminų, naudingų medžiagų, detoksijuoja organizmą, valo šlakus, suteikia energijos. Manau, kad tai – labai geras įprotis sveikai pradėti dieną“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA

Pati Indrė neslepia, kad apie tai taip pat sužinojo iš socialinių tinklų – praleidusi metus JAV, moteris ėmė sekti daugybę sveikos gyvensenos guru. Pamačiusi, kad vis daugiau jos sekamų žmonių ima bandyti salierų sultis, netrukus tai išbandė ir pati.

REKLAMA

„Aš mėgstu daryti iššūkius, įkvėpti kažkokį sveiką įprotį savo sekėjams – tai darau jau 8 metus. Tiesiog įdomu išbandyti kažką naujo. Aš galvoju, kad net jei tai ir labai nepadės, tai bent jau tikrai nepakenks. Gausime daugiau vitaminų, to pačio vandens – juk tai didžioji saliero sudedamoji dalis“, – apie šio iššūkio naudą kalbėjo I. Trusovė.

Sveikos mitybos specialistė prabilo ir apie dažnos moters norą papildomo svorio atsikratyti staigiai. Ji neslepia, kad dažnu atveju tai – labai laikina.

„Pasakysiu labai liūdnai ir daugelį nuvilsiu – tai tikrai neveikia. Galbūt tam kartui padės, gal ir sulieknėsite tais 5 kilogramais. Bet nebūsite laimingos, jausitės nuolat alkanos. O ir kūnas neatrodys gražiai – jis nebus tvirtas. Greitas svorio numetimas vienareikšmiškai niekuomet neduoda gero rezultato – sveikos mitybos reikia laikytis nuolat. Tai turi tapti gyvenimo būdu. Be abejo, kartais kažkur suvalgyti spurgą ar išgerti kapučino yra gerai. Tačiau viskas turi būti subalansuota, savo ribose“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju laikotarpiu itin išpopuliarėjo vadinamosios „cheat days“. Tai viena diena per savaitę, kurios metu žmonės pamiršta sveiką mitybą ir leidžia sau valgyti viską, apie ką tik svajoja.

Vis dėlto Indrė to nepalaiko – dažniausiai sau kažką „nuodėmingo“ leidžia suvalgyti tik kartą per savaitę ir tai daro ne visą dieną – leidžia sau tik vieną patiekalą. Tačiau kaip ir visur, taip ir čia gali būti taikomos išimtys.

„Visaip būna. Nėra taip, kad tas „cheat meal“ būna griežtai tik kartą savaitėje, o ypatingai, kai atsirado dukra. Jai tokie mano sugalvojimai nėra svarbūs, o taip pat ir mano vyras sau „nusižengti“ leidžia dažniau. Aš, pavyzdžiui, išsirenku tai, ko labai noriu, suvalgau ir kažkaip žinau, kad kai norėsiu vėl – ir vėl galėsiu sau tai leisti“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma moteris pridėjo ir tai, kad svarbu suprasti, jog skaniai ir sveikai maitintis galima dažnai – tada ne taip norėsis ir nusižengti.

„Mano mityba visąlaik yra skani, kepu daug pyragų, apkepų. Tada ne taip ir norisi. Mano geriausia draugė yra labai geras pavyzdys – ji niekuomet savęs neriboja. Jei ji nori traškučių, ji juos valgo nors ir kiekvieną dieną. Tačiau suvalgiusi du supranta, kad sūru ir nebenori daugiau“, – pavyzdžiu dalijosi I. Trusovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų