Italas atskleidė, kaip tobulai paruošti vištieną (nuotr. TV3)

Italas atskleidė, kaip tobulai paruošti vištieną (nuotr. TV3)

Kaip ir kiekvieną šeštadienio rytą linksmieji laidos vedėjai kviečia praleisti kartu bei pasidalinti ne tik šmaikščiomis istorijomis, bet ir naudingais kasdieniais virtuvės patarimais.

Profesionalus virtuvės šefas Gian Luca pademonstruos, kaip išsikepti visų pamėgtus ir populiarius vištienos sparnelius netradiciškai. Jis iškeps juos gausiai pagardinęs citrina ir patieks kartu su ryžiais alaus padaže. Ko gero, šis patiekalas nepaliks nei vieno abejingo stipriosios lyties žiūrovo.

Laidos vedėjų „pakrikštytoje“ linksmiausioje laidos dalyje profesionalus konditeris Ali iškeps lazdyno riešutais ir cinamonu kvepiantį morenginį biskvitą, kurį perteps lazdyno riešutų sviestiniu kremu. Šis pyragas daugeliui sukels nostalgiškus prisiminimus apie senąją konditeriją, bet tuo pačiu ir padvelks moderniomis interpretacijomis.

REKLAMA

Kaip teisingai iškepti vištienos sparnelius, kad jie orkaitėje nesudžiūtų, kaip geriausia patiekalams pjaustyti česnaką, kad jis neerzintų mažųjų valgytojų ir daug kitų naudingų įžvalgų iš patyrusių virtuvės virtuozų – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“ per TV3!

Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais

Reikės:

• 600-800 g vištienos sparnelių • 250 g trumpagrūdžių ryžių • 1 stiklinė alaus • 2 citrinų • 2 šakelių šviežio rozmarino • 2 nuluptų česnako skiltelių • Ypač tyro alyvuogių aliejaus • Žiupsnelio druskos • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų • Žiupsnelio vištienos prieskonių

 

 

 

 

Kepimo popieriumi išklotoje skardoje išdėlioti nuplautus ir nusausintus vištienos sparnelius, apibarstyti vištienos prieskoniais, pipirais ir druska, pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Tada apibarstyti vienos rozmarino šakelės lapeliais, riekelėmis pjaustyta česnako skiltele ir apšlakstyti vienos išspaustos citrinos sultimis. Kitą citriną supjaustyti plonais pusžiedžiais ir išdėlioti tarp sparnelių.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Jei turite garinę orkaitę, nustatyti 75% karšto oro ir 25% garų rėžimą, arba paprastoje orkaitėje apačioje ant dugno pastatyti keramikinį indelį su vandeniu.

Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius.

Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti riekelėmis pjaustytą antrą česnako skiltelę ir antros rozmarino šakelės lapelius. Pamaišyti ir pakepti 1 minutę. Tada supilti alų ir virti, kol skystis išgaruos ir pasidarys tirštas padažas. Suversti ryžius į keptuvę su padažu ir gerai išmaišyti.

REKLAMA

Patiekti ryžius kartu su iškepusiais vištienos sparneliais.

Skanaus!

Lazdyno riešutų cinamoninis biskvitas su sviestiniu lazdyno riešutų kremu

Biskvitui reikės:

• 5 kiaušinių baltymų • 140 g cukraus • 110 g lazdyno riešutų • 70 g cukraus pudros • 40 g miltų • Žiupsnelio cinamono

Kremui reikės:

• 3 kiaušinių trynių • 60 g cukraus • 180 g kambario temperatūros sviesto • 80 g lazdyno riešutų praline pastos • 0,5 vanilės ankšties

 

Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų.

Į elektrinį smulkintuvą suberti riešutus, cukraus pudrą ir miltus. Viską sumalti iki vienodų smulkių trupinių. Iš lėto sukamaisiais judesiais gumine mentele įmaišyti juos į išplaktus baltymus. Per ilgai nemaišyti, kad baltymai nesukristų. Gautą masę tolygiai paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paviršių gausiai pabarstyti cinamonu. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Iškepusį biskvitą atvėsinti ir supjaustyti norimo dydžio bei formos vienodais lakštais (geriausia, kad gautųsi 3 dalys).

Kiaušinių trynius sudėti į virtuvinį kombainą, suberti cukrų ir įdėti pusės vanilės ankšties sėklytes. Išpurenti iki kreminės masės. Tada po truputį sudėti mažais gabaliukais supjaustytą sviestą ir nuolat maišyti iki iki vientisos, blizgios sviestinės masės. Įdėti riešutų pastą ir dar kartą gerai permaišyti.

Supjaustytus lakštus sluoksniuoti su sviestiniu kremu. Galima į vieną sluoksnį įdėti karamelizuotų lazdyno riešutų.

Prieš patiekiant, keletą valandų (geriausia per naktį) palaikyti vėsioje vietoje.

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Paskutiniai keturi „Žalgirio“ kirčiai Tel Avive – tai nuskandino „Maccabi“
DABAR RODOMA
Paskutiniai keturi „Žalgirio“ kirčiai Tel Avive – tai nuskandino „Maccabi“
DABAR RODOMA
Stebėjo paukščius, sugavo šiukšlintoją: vyras į mišką vežė atliekas
DABAR RODOMA
Kuriamas naujas planas šeimoms: žada rojų, bet, kaip bus išties?
DABAR RODOMA
Radžis sukritikavo sparčiai populiarėjantį Džeilandą
DABAR RODOMA
Tragiškas gaisras Šilutėje – ugniagesiai vos privažiavo
DABAR RODOMA
Stano siunčia žinutę apie vėžį: įsiklausyti verta visiems
DABAR RODOMA
Kaunietis sėda į teisiamųjų suolą: kūdikį spardė ir mušė
DABAR RODOMA
Naujas ginklas kovoje su šešėliu: konfiskuoti turtą bus paprasčiau
DABAR RODOMA
Dobrovolskio nužudymo byloje – blogos žinios nuteistiesiems
DABAR RODOMA
Atnaujino 20 metų neremontuotą kambarį: palaukite, kol pamatysite, kaip
REKLAMA
Šokoladiniai keksiukai su aviečių džemu
Šį šeštadienį šmaikštieji laidos vedėjai ir vėl pradžiugins linksmu patiekalų gamybos procesu bei net išpildys vieną iš vis plūstančių televizijos žiūrovų pageidavimų. ...
Vitalijus Cololo ir Agnės Širinskienės šaržas (tv3.lt fotomontažas)
Kovo 28-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje griaudės legendinė, iškilminga humoro ceremonija „Auksiniai svogūnai“. Tradiciškai šalies aktualijas linksmai nušviečianti šventė žengs ...
Cololo atskleidė 23-ejų metų meilės žmonai receptą: „Išsišaukti reikia“
Laidos „Prieš srovę“ žurnalistę Viliją Pilibaitytę-Mią į savo namus įsileidęs žinomas humoristas Vitalijus Cololo atskleis sėkmingą savo santuokos receptą. Žinomas vyras ...
Džeilandas
„Pasaulis pagal moteris“ laidoje apsilankęs žinomas atlikėjas Radžis Aleksandrovičius įvertino visoje Lietuvoje spėjusį išgarsėti projekto „Lietuvos talentai“ dalyvį Džeilandą ...
„Kino pavasario“ naujiena – Europos debiutų konkursas (nuotr. Gediminas Gražys)
Kovo 21-ąją startuoja Kino pavasaris 2019. Ko tikėtis ir laukti, šiandien studijoje kalbamės su festivalio vykdančiuoju direktoriumi Algirdu Ramaška.  Vilniaus ...
REKLAMA

Top Video

Paskutiniai keturi „Žalgirio“ kirčiai Tel Avive – tai nuskandino „Maccabi“
DABAR RODOMA
Paskutiniai keturi „Žalgirio“ kirčiai Tel Avive – tai nuskandino „Maccabi“
DABAR RODOMA
Stebėjo paukščius, sugavo šiukšlintoją: vyras į mišką vežė atliekas
DABAR RODOMA
Kuriamas naujas planas šeimoms: žada rojų, bet, kaip bus išties?
DABAR RODOMA
Radžis sukritikavo sparčiai populiarėjantį Džeilandą
DABAR RODOMA
Tragiškas gaisras Šilutėje – ugniagesiai vos privažiavo
DABAR RODOMA
Stano siunčia žinutę apie vėžį: įsiklausyti verta visiems
DABAR RODOMA
Kaunietis sėda į teisiamųjų suolą: kūdikį spardė ir mušė
DABAR RODOMA
Naujas ginklas kovoje su šešėliu: konfiskuoti turtą bus paprasčiau
DABAR RODOMA
Dobrovolskio nužudymo byloje – blogos žinios nuteistiesiems
DABAR RODOMA
Atnaujino 20 metų neremontuotą kambarį: palaukite, kol pamatysite, kaip

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų