REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
64
Vaidas Baumila, Jurijus Veklenko, Ieva Zasimauskaitė (tv3.lt fotomontažas)

Visą savaitę Lietuvos pramogų pasaulyje virė aistros dėl to, kuris atlikėjas laimės nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos nugalėtojo titulą ir gegužės mėnesį keliaus į Tel Avivą.

64

Visą savaitę Lietuvos pramogų pasaulyje virė aistros dėl to, kuris atlikėjas laimės nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos nugalėtojo titulą ir gegužės mėnesį keliaus į Tel Avivą.

REKLAMA

Kol vieni atlikėjai dainavo nuogi duše, kitus garsiai reklamavo jų vadybininkai. Tiesa, bene ramiausiu dalyviu viso konkurso metu išlikęs Jurijus Veklenko (28) susižėrė maksimalius komisijos ir žiūrovų balsus ir užsitikrino vietą didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje.

Pasiteiravome kitų šalies atlikėjų, kuriems bent kartą buvo suteikta galimybė vykti į didžiąją „Euroviziją“ ir atstovauti Lietuvai, ką jie mano apie J. Veklenko dainą „Run With the Lions“ ir jo pasirodymą.

Vaidas Baumila: „Jis to vertas“

2015-aisiais Vienoje su atlikėja Monika Linkyte pasirodęs dainininkas Vaidas Baumila tąkart užėmė 18-ąją vietą. Kartu su juo scenoje stovėjo ir pats Jurijus – jis buvo vienas iš keturių pritariančiųjų vokalistų.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikėjas tvirtino, kad „Eurovizijos“ atrankų intensyviai nestebėjo ir nesekė, tačiau dainos jam atrodė itin stiprios šiais metais.

„Nesidomėjau, nes neturėjau laiko, bet, kai vyko pusfinaliai, pradėjau žiūrėti. Favoritų neturėjau, visi atrodė stiprūs, daug dainų labai patiko. Viena iš jų – Jurijaus daina. Man jo daina labai patiko, superinė, graži, ir, kiek žinau, ši daina patiko tikrai ne man vienam... Ne vienas atlikėjas į ją kėsinosi ir pats būčiau net ją dainavęs“, – juokėsi Vaidas.

REKLAMA

V. Baumila, paklaustas, ar dar kartą ryžtųsi dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje, sakė, kad kol kas tokių minčių neturi.

Atlikėjas patarimų J. Veklenko dalinti nenorėjo – pasak Vaido, jis geriausiai gali patarti tik pats sau.

„Nežinau, koks atlikėjas norėtų, kad jam patarimus dalintų. Aš pats to nemėgstu, žinau pats geriausiai, kaip pasidaryti per tiek metų, bet jei Jurijus manęs paklaustų – aš mielai jam pasakyčiau. Mano nuomone, pasirodymas geras, jis puikiai apsirengęs, dainuoja savo stiliumi ir taip turi dainuoti ir ne kitaip“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Patardamas aš galiu kalbėti tik apie save, o ne apie jį. Aš nesu žinovas, vieną kartą ten buvau, aš gerai patūsinau. Mano patarimas – tegul toliau bėgioja maratonus, kaip tai darė Vienoje. Jis kiekvieną rytą tai darė, sportavo. Jis turi labai gerą režimą, discipliną, man tai labai patiko. Jis nei per daug švenčia, yra susitelkęs, žino savo vertę ir išlaukė savo momento ir štai, jis jį turi. Jis yra vertas“, – skėlė dainininkas.

Ieva Zasimauskaitė: „Jam reikia mūsų palaikymo“

Pasiteiravus, ką apie J. Veklenko dainą mano praėjusiais metais Lietuvai garbingai „Eurovizijoje“ su daina „When We're Old“ atstovavusi Ieva Zasimauskaitė, ši tvirtino, kad kūrinys jai paliko didelį įspūdį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Girdėjau jo dainą, man labai patiko. Esu tikra, kad jam labai pasiseks „Eurovizijoje“. Stiprus kūrinys, tikrai pateks į finalą“, – sakė Ieva.

Mergina tvirtino, kad tokiame dideliame konkurse atlikėjui svarbu išlikti ramiam ir susikaupti. Būtent to ji ir palinkėjo Jurijui.

„Palinkėčiau jam vidinės ramybės, komentarų visuomet buvo ir bus, nepatariu jų skaityti. O jei jau ir skaito, tegul geriau tą daro „YouTube“ po savo vaizdo įrašu, kur užsieniečiai jį giria ir sako, kad jo daina tikrai labai gera“, – tvirtino ji.

Kadangi viešojoje erdvėje paplito įvairūs komentarai, kad J. Veklenko yra nevertas keliauti į Tel Avivą, Ieva tvirtino, kad lietuviai turėtų kaip tik susivienyti, o ne menkinti atlikėją. 

„Mums visiems reikėtų supratimo, kad dabar Jurijui reikia didelio mūsų visų palaikymo. Nereikia galvoti apie tai, koks pasirodymas, ar kas, svarbiausia palaikyti jį ir rodyti mūsų vienybę“, – šyptelėjo atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų