REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
Irena Starošaitė pristato naują vaizdo klipą (nuotr. Organizatorių)

Scenos karalienė ir publikos numylėtinė Irena Starošaitė ateinantį rudenį pradžiugins savo gerbėjus. Jau spalio 26-ąją dainininkė žengs į Kauno Žalgirio arenos sceną ir visus pakerės įspūdingu bei dar niekuomet nematytu šou „Spalvotas gyvenimas“, rašoma pranešime spaudai.

38

Scenos karalienė ir publikos numylėtinė Irena Starošaitė ateinantį rudenį pradžiugins savo gerbėjus. Jau spalio 26-ąją dainininkė žengs į Kauno Žalgirio arenos sceną ir visus pakerės įspūdingu bei dar niekuomet nematytu šou „Spalvotas gyvenimas“, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Pasak pačios dainininkės, toks koncerto pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai. „Mano gyvenimas išties visada buvo ir yra spalvotas, – pasakojo I. Starošaitė. – Gyvenime mėgstu iššūkius, todėl dažnai pasineriu į tokias veiklas, kurios net ne visada būna susijusios su muzika. Būtent tai ir nuspalvina gyvenimą.“

Scenoje viena suknelė keis kitą, hitais tapusios dainos skambės nenutrūkstamai, o vakaro vairas bus patikėtas net keturiems vedėjams!

REKLAMA
REKLAMA

Gerbėjų lauks net du koncertai. Pirmoje dalyje žiūrovus stebins Irena su „Spalvotu gyvenimu“, kuriame atlikėja papasakos savo muzikinę istoriją, o antrojoje į sceną žengs „2 Donatai“, minėdami savo penkerių metų gimtadienį.

REKLAMA

Nenuostabu, kad Žalgirio arenoje vyks tikras vakarėlis – juk Irena Starošaitė šioje scenoje atšvęs savo 50-ąją gimimo dieną. Dainininkė juokiasi vis dar negalinti patikėti artėjančiu jubiliejumi.

„Kai pagalvoju apie visus per gyvenimą nuveiktus darbus, suprantu, koks šis skaičius svarbus ir ypatingas. Nesiruošiu gimtadienio švęsti visus metus, tačiau noriu padaryti vieną didelę šventę Žalgirio arenoje ir tokiu būdu atiduoti duoklę savo klausytojams bei gerbėjams, kurie visus šiuos metus skaičiavo kartu su manimi,“ – šypsodamasi kalbėjo Irena.

REKLAMA
REKLAMA

Praėję metai Irenos Starošaitės ir Žilvino Žvagulio šeimai buvo ypatingi – jau 20 metų jie kūrena šeimos židinį, o 25-erius – dalinasi viena scena.

Irena su šypsena prisimena ir pirmuosius žingsnius muzikos pasaulyje. Vaikystėje norėjusi tapti cirko artiste (tėtis buvo profesionalaus cirko kolektyvo „Lietuva“ direktorius ir režisierius, o mama – cirko artistė) turėjo atsisveikinti su šia svajone dėl rankos lūžio, tačiau būtent šis nutikimas jai atvėrė kitą karjeros kelią.

Jau vaikystėje pastebėję dukros polinkį į muziką tėvai ją nuvedė į „Liepaičių“ chorą. Čia Irena pradėjo lankyti ir fortepijono pamokas. Kaip pati sako, kone „miegodavusi ant tėvų nupirkto fortepijono“ – taip norėjusi išmokti skambinti. Kartą į svečius užsukęs tėvų bičiulis, džiazo saksofonininkas Vladimiras Čekasinas, pamatęs mergaitės meilę muzikai, pakvietė Ireną mokytis estradinio dainavimo į Balio Dvariono muzikos mokyklą. Atradusi estradinę muziką ją įsimylėjo ir mokėsi dainavimo subtilybių pas Algį Frankonį. Po muzikos mokyklos mergina įstojo į J. Tallat-Kelpšos aukštesniąją muzikos mokyklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau studijų metais Irena Starošaitė buvo pučiamųjų orkestro „Trimitas“ solistė, o 1988-aisiais metais dalyvavo tarptautiniame dainavimo konkurse, vykusiame Jaltoje, ir tapo jo laureate. Beje, kartu su Irena konkurse rungėsi ir garsusis rusų dainininkas Filipas Kirkorovas.

Su muzika atsirado ir gyvenimo meilė. Per savo 19-ąjį gimtadienį dainininkė sulaukė Žilvino Žvagulio skambučio. Po dešimties metų jos vyru tapęs Žilvinas tuomet ją pakvietė kartu prisijungti prie jo muzikinių projektų. Meilė neatsirado iš karto, tačiau tai buvo lemtingas skambutis.

Muzikiniame gyvenime netrūko kelionių: Irena dainuodama keliavo po Vokietiją, Lenkiją, Italiją, Islandiją, Kanadą, Jungtines Amerikos Valstijas, Jungtinius Arabų Emyratus, apsilankė netgi Japonijoje ir Pietų Korėjoje. Dainininkė džiaugiasi – kelionių metu išmoko ir anglų kalbą. „Nori nenori, teko pramokti angliškai. Su vietiniu saksofonistu ir pianistu Reikjavike dainavome „The Beatles“ koverius, populiarias džiazo temas,“ – pasakojo I.Starošaitė.

REKLAMA

Na, o lietuviškos estrados scenoje moteris sužibo pradėjusi koncertuoti su legendine grupe „Studija“. Įrašiusi savo vizitine kortele tapusią Ovidijaus Vyšniausko kurtą dainą „Saulė leidžias“ ir nusifilmavusi jos vaizdo klipe ji tapo trokštamiausia dainininke Lietuvoje.

Ir dabar ši daina dainininkę nuolat lydi koncertuose ne tik keliaujant po Lietuvą, bet ir visame pasaulyje. Gerbėjai vis dar dainuoja kartu. Šiandien moteris skaičiuoja jau visą dešimtį savo solinių albumų ir sustoti nežada. Panašu, kad su amžiumi energijos tik daugėja. Irena ne tik aktyviai koncertuoja, kartu su vyru ėmėsi naujo verslo – kepa šakočius, bet ir šoka linijinius šokius.

REKLAMA

2011-asiais moteris dalyvavo ir šokių projekte „Kviečiu šokti“ ir jį laimėjo, tačiau nė nenujautė, kad šokiai taip įtrauks. Dalyvavusi ne viename tarptautiniame konkurse moteris skina pergales ir mėgaujasi atradusi dar vieną gyvenimo aistrą.

Be to, Irena kartu su Žilvinu atrado sportą – jie abu yra padelio gerbėjai. Šiam pomėgiui pora skiria visą savo laisvalaikį ir stengiasi kuo dažniau ištrūkti į Ispaniją, kurioje tobulina savo įgūdžius. Šeima džiaugiasi, kad tai puikus būdas pabūti kartu.

Irena šypsosi, kad muzika jai vis dar kelia ypatingus jausmus ir skatina judėti į priekį. „Kuo daugiau metų gyveni muzikoje, tuo labiau ji jaudina. Su kiekvienu naujo albumo įrašymu, nauju koncertiniu turu ar prieš lipimą į sceną – jaučiuosi taip, lyg tai daryčiau pirmą kartą. Tai ne tik jaudina, bet ir įkvėpia kurti ir toliau,“ – tikina dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien I. Starošaitė pristato dar vieną staigmeną gerbėjams. Kartu su tarptautinėje scenoje išgarsėjusiu tenoru Vaidu Vyšniausku (pasaulyje žinomu kaip Kristian Benedikt) pristato prieš 8 metus išleistą dainą „Išpažintis“, o su ja ir vaizdo klipą.

Tai bendras kūrybinis „Zuzi records“ ir „Gruvi media“ darbas, privertęs atlikėjus išlipti iš komforto zonos ir pasitelkti ne tik dainavimo, bet ir vaidybinius įgūdžius. Irena su Vaidu tikisi, kad didinga aplinka bei skaudi istorija apie nelaimingą meilę klausytojus paliks be žado ir privers atsidurti viduramžiuose.

„Dirbau su tikrų profesionalų komanda ir daug ko išmokau, – apie vaizdo klipą pasakojo Irena Starošaitė. – Manau, kad gavosi puikus rezultatas, kuriuo ir pati labai džiaugiuosi.“

REKLAMA

Pasak tenoro Vaido Vyšniausko, dirbti su Irena – vienas malonumas. Scena dainininkei yra šventa, tad ji atiduoda visą save ir dirba negailėdama jėgų.

„Vaizdo klipo filmavimas buvo labai smagi patirtis. Man tai buvo daugiau pramoga, o ne darbas, – juokdamasis kalbėjo V. Vyšniauskas. – Draugiška atmosfera, puiki komanda, o Irena, kaip partnerė, nuostabi. Esame kartu dainavę ne viename koncerte, tačiau tokioje aplinkoje kartu atsidūrėme pirmą kartą. Buvo įdomu pamatyti ir kitą Irenos pusę. Tai, kaip ji jaučia muziką yra duotybė.“

Vaizdo klipe Irena visiškai kitokia – išgirskite kūrinį „Išpažintis“ ir jūs: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų