REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
Bagažinių turgus (nuotr. Organizatorių)

Kartais baigiantis sezonui ištinka tikras kiaulystės dėsnis – suplyšta, išsitepa ar kitaip nepataisomai susigadina reikalingiausias drabužis ar mėgiamiausi batai.

57

Kartais baigiantis sezonui ištinka tikras kiaulystės dėsnis – suplyšta, išsitepa ar kitaip nepataisomai susigadina reikalingiausias drabužis ar mėgiamiausi batai.

REKLAMA

Pirkti naują dažniausiai nėra noro ar galimybių, todėl, jei prarastam drabužiui nėra lygiavertės pamainos, gelbėja nebenauja produkcija, rašoma pranešime spaudai.

Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“ kiekvieną savaitgalį vykstančiame Bagažinių turguje žmonės parduoda savo nebereikalingus daiktus, tarp kurių nemažą dalį sudaro ir dėvėti drabužiai. Kalbinti prekiautojai sakė dabar dažnai sulaukiantys pirkėjų, kurių tikslas – rasti šiltų drabužių, su kuriais būtų galima „ištempti“ iki žiemos pabaigos.

„Ypač tai aktualu auginantiems vaikus. Jei vaikas nepataisomai sugadino ar ištepliojo, tarkime, šiltą kombinezoną, naujo ar labai gero pirkti tiesiog neapsimoka, nes žiema tuoj baigsis, o kitais metais jau jis nebetiks, nes bus išaugtas. Suaugusiems irgi panašiai – jei, sakykim, susigadino šilta striukė, dabar pirkti naują nelabai yra pinigų, o ir neaišku, ar kitais metais tebebus madinga. Tai ateina, išsirenka kokį nors neblogą variantą už gerą kainą ir išgyvena tas kelias savaites“, – pasakojo su savo ir vaikų drabužiais į turgų atvykusi Rūta.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi daugelio čia prekiaujančių žmonių tikslas – išsivalyti spintas nuo pertekliaus, drabužių ir batų kainos šiame turguje dažniausiai išties simbolinės.

REKLAMA

„Batų poros – po 1 eurą, striukės, kelnės ir megztiniai – taip pat. Už žiemines striukes prašau nuo 1 iki 4 eurų. Pats jų jau nebenešioju, o likę drabužiai – artimųjų. Jie drabužius ir batus norėjo išmest, o aš nusprendžiau parduoti, nes tikrai dar neblogai atrodo“, - sakė įvairius asmeninius daiktus pardavinėjantis Vincas.

Tai, kad čia galima įsigyti drabužių žemomis kainomis pastebėjo ne tik kauniečiai, tačiau ir netoliese besidarbuojantys kazachai ir ukrainiečiai. Turguje jie perka avalynę darbui, striukes.

„Kai kurie kazachai išsirenka 5–7 jiems tinkančias batų poras ir eina ieškoti kitų drabužių. Populiaresni – vyriški batai. Pastebiu, kad dauguma jau pradeda dairytis ir pavasarinės avalynės, auga susidomėjimas sportiniais bateliai.

REKLAMA
REKLAMA

O daugiausia pirkėjų – prispausti reikalo. Buvo net taip, kad žmogui staiga praplyšo batas, atvažiavo čia, išsirinko tinkančius ir iškart apsimovė. O senuosius – konteinerin“, – pasakojo Bagažinių turgaus prekeivis Vytautas, čia drabužių parduoti atvežęs kartu su žmona.

Kaunietė Ilona į Bagažinių turgų atvežė ne tik jos emigravusios dukros drabužių, tačiau ir išaugtų anūkės rūbų.

„Dukra grįžta iš Norvegijos ir vis parveža jau netinkančių anūkei drabužių. Kai kurie apynaujai. O aš turėdama laiko atvažiuoju čia, išparduodu. Ne paslaptis, kad vaikiški drabužiai dažnai parduotuvėse kainuoja tiek pat kiek ir suaugusių, tad čia galima įsigyti vaikiškų marškinėlių, kombinezonų pigiau. Ir man smagiau namo grįžti tuštesne bagažine, o pirkėjams su maišu gražių vaikiškų drabužių, įsigytų nebrangiai“, – pasakoja moteris.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų