REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Karl Lagerfeld (nuotr. SCANPIX)

Trečiadienio popietę viso pasaulio mados mylėtojai buvo sukrėsti – paaiškėjo, kad Paryžiuje mirė pasaulinę šlovę pelnęs dizaineris Karlas Lagerfeldas.

46

Trečiadienio popietę viso pasaulio mados mylėtojai buvo sukrėsti – paaiškėjo, kad Paryžiuje mirė pasaulinę šlovę pelnęs dizaineris Karlas Lagerfeldas.

REKLAMA

Dizaineris vadovavo „Chanel“ mados namams nuo 1983 metų.

Tiesa, iki savo mirties K. Lagerfeldas buvo trijų prekės ženklų meno direktorius: Prancūzijos „Chanel“, Italijos „Fendi“ ir savo „Karl Lagerfeld“.

Po jo mirties vienas svarbiausių klausimų buvo šis – kas perims jo darbus?

Neseniai paaiškėjo, kad „Chanel“ mados namams ims vadovauti Virginie Vinard, kuri buvo vadinama dešiniąja Karlo ranka. Moteris iki tol buvo „Chanel“ mados studijos vadovė.

Vis dėlto kas perims jo darbus ir ims vadovauti „Fendi“ ir jo paties vardo prekės ženklui, kol kas dar nepranešta.

Vokietijoje gimęs K. Lagerfeldas vadovavo vieniems garsiausių mados namų tarsi XVII amžiaus absoliutiniai monarchai, iš kurių jis sėmėsi įkvėpimo savo įvaizdžiui.

REKLAMA
REKLAMA

Nupudruotus baltus plaukus susirišęs į kaselę, nesiskiriantis su juodais saulės akiniais ir iškrakmolytais baltais marškiniais, jis buvo ne mažiau atpažįstamas nei jo klientai iš garsenybių pasaulio.

REKLAMA

Jo draugai visuomet sakydavo, kad šis darbštus kūrėjas mirs laikydamas rankoje pieštuką. Praeitą savaitę jo paties mados prekės ženklas „Karl Lagerfeld“ tebeskelbė apie naujus bendradarbiavimo dizaino srityje projektus.

Prabangos prekių milžinės LVMH savininkas Bernard'as Arnault, įtakingiausias mados industrijos veikėjas, sakė esąs „be galo nuliūdintas“ netekęs „labai brangaus draugo“ ir „kūrybos genijaus“.

„Mada ir kultūra prarado didžiulį įkvėpimo šaltinį. Jis prisidėjo, kad padarytų Paryžių pasaulio mados sostine, o „Fendi“ – viena inovatyviausių itališkų prekės ženklų“, – sakė milijardierius.

Žinia apie dizainerio mirtį sukrėtė mados pasaulį; politikai ir K. Lagerfeldo gerbėjai socialiniuose tinkluose skelbia pagarbos pareiškimus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų