REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį popietę mados ir pramogų pasaulį sukrėtė tragiška žinia – nuo kasos vėžio mirė 85-erių dizaineris Karlas Lagerfeldas.

Antradienį popietę mados ir pramogų pasaulį sukrėtė tragiška žinia – nuo kasos vėžio mirė 85-erių dizaineris Karlas Lagerfeldas.

REKLAMA

Tiesa, daugelis žymų dizainerį žinojo ne tik dėl paslaptingos išvaizdos ir nuolat nešiojamų akinių, tačiau taip pat ir dėl išskirtinio dėmesio savo katei Choupette. Kiek anksčiau jo augintinė į Niujorką buvo atskraidinta privačiu lėktuvu tam, kad viešbutyje palaikytų draugiją savo šeimininkui.

Šią katę K. Lagerfeldas įsigijo iš draugo. Ją prižiūrėjęs dvi savaites dizaineris gyvūną tiesiog pamilo ir panoro jį auginti.

Choupette turi dvi savo asmenines tarnaites (vieną dienai ir vieną nakčiai), kompiuterį „iPad“. Tąkart viešbutyje savo katę palikęs K. Lagerfeldas atkirto ir žiniasklaidai: „Choupette nėra vakarėlių mergaitė. Ji į juos nevaikšto“, – kartą sakė dizaineris.

REKLAMA
REKLAMA

Per 184 tūkst. sekėjų socialiniame tinkle „Instagram“ turinti katė taip pat pasidalijo ir žinia apie Anapilin iškeliavusį šeimininką.

„Labai skaudu pranešti, kad mano tėtis Karlas iškeliavo vasario 19-ąją. Jis buvo tikra legenda, kuri palietė kiekvieną, o ypač – mane. Jis visuomet gyvens mano sudaužytoje širdyje ir kitų širdyse. Aš esu dėkinga už gyvenimą, kurį jis man suteikė. Niekuomet nepamiršiu su juo praleisto laiko. Su meile, didžiausia tėčio gerbėja“, – skelbiama jos paskyroje.

REKLAMA

Milijonai augintiniams

Be to, dizainerio katei taip pat numatyta ir dalis palikimo. Manoma, kad šis turtas turėtų siekti maždaug 3 mln. eurų – tiek Choupette uždirbo su šeimininku filmuodamasi Vokietijos automobilių gamintojos ir japonų kosmetikos kompanijos reklamose. „Jeigu kas nors atsitiks, ją prižiūrintis žmogus neliks be nieko“, – anksčiau sakė F.Lagerfeldas, kūręs Prancūzijos „Chanel“, Italijos „Fendi“ ir savo „Karl Lagerfeld“ mados namams.

Tiesa, tokių atvejų, kai garsenybės savo testamentuose numato turtus augintiniams, tikrai yra. Viena tokių – laidų vedėja Oprah Winfrey. Žymi moteris šunims testamente numačiusi, kad jei kas nors jai nutiktų, jos keturkojai gautų 30 mln. JAV dolerių palikimą. Ir jei kam nors atrodo, kad ši suma – kosminė, tai pačiai Oprah 30 mln. yra lašas jūroje. 2017-ųjų duomenimis, jos turto vertė – net 3,1 mlrd. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų