REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
72
Ariana Grande (nuotr. SCANPIX)

Los Andželas, vasario 10 d. Muzikos pasaulis ruošiasi sekmadienį vyksiantiems „Grammy“ apdovanojimams, kuriems nominuoti įvairiausių muzikos stilių atlikėjai.

72

Los Andželas, vasario 10 d. Muzikos pasaulis ruošiasi sekmadienį vyksiantiems „Grammy“ apdovanojimams, kuriems nominuoti įvairiausių muzikos stilių atlikėjai.

REKLAMA

Apdovanojimai Los Andžele prasidės 17 val. vietos (pirmadienį 3 val. ryto Lietuvos) laiku ir vyks arenoje „The Staples Center“. Šiųmečiai apdovanojimai neapsiėjo be prieštaringų situacijų, apdovanojimus teikiančiai Įrašų akademijai ieškant būdų užtikrinti apdovanojamų atlikėjų įvairovę.

Jau antrus metus iš eilės į apdovanojimus daugiausia pretenduoja juodaodžiai hiphopo atlikėjai. Reperis Kendrickas Lamaras, laimėjęs Pulicerio premiją už savo albumą „DAMN“, yra nominuotas aštuoniose kategorijose, o kanadietis reperis Drake'as – septyniose.

Šiemet moterys nominuotos visose pagrindinėse kategorijose po to, kai pernai iš esmės buvo ignoruojamos. Šiemet tarp nominančių yra reperė Cardi B, popmuzikos diva Lady Gaga, „pop futuristė“ Janelle Monae ir rokerė Brandi Carlile .

REKLAMA
REKLAMA

Geriausio naujo atlikėjo kategorijoje šešios iš aštuonių nominuotųjų yra moterys.

Ariana Grande nedalyvaus

Skandalas dėl „Grammy“ apdovanojimų kilo dar jiems net neprasidėjus, nes kai kurios superžvaigždės atsisakė juose dalyvauti.

REKLAMA

Popmuzikos žvaigždė Ariana Grande, prieš pat apdovanojimus išleidusi savo ilgai lauktą naują albumą „Thank U, Next“, nepagailėjo kritikos apdovanojimų prodiuseriui Kenui Ehrlichui, pareiškusi, kad jis „meluoja“ dėl priežasčių, kodėl ji nedalyvaus renginyje.

Pasirodyti per apdovanojimus atsisakė ir Drake'as, K. Lamaras ir atlikėjas „Childish Gambino“, ir nebuvo aišku, ar jie apskritai atvyks į apdovanojimus.

Šiemet iki šiol pagrindinėse kategorijose karaliavusios žvaigždės buvo nominuotos mažesnės svarbos kategorijose, nors Taylor Swift (Teilor Svift) visgi nominuota Metų albumo, Metų įrašo ir Metų dainos kategorijose.

REKLAMA
REKLAMA

Su pagyromis moterims „pavėluota“

Moterys taip pat tikisi šiemet būti tinkamai įvertintos po to, kai daugiau nei 13 tūkst. muzikos srities profesionalų vienijančios Įrašų akademijos vadovas joms pernai pareiškė, jog joms reikia „pasistengti“, kad jos gerai pasirodytų per „Grammy“ apdovanojimus.

Tačiau toks Neilo Portnow pareiškimas sukėlė tokį didžiulį pasipiktinimą, kad jis pareiškė pasitrauksiąs iš savo posto, kai šią vasarį baigs galioti jo sutartis.

Šiemet penkios iš aštuonių nominuotojų Metų albumo apdovanojimui yra moterys: Cardi B, B. Carlile, J. Monae, kylanti ritmenbliuzo žvaigždė H.E.R. ir kantri muzikos atlikėja Kacey Musgraves.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lady Gaga yra nominuota penkiose kategorijose, įskaitant Metų įrašo ir Metų dainos kategorijose už savo dainą „Shallow“ iš filmo „Taip gimė žvaigždė“, kuriame nusifilmavo su Bradley Cooperiu.

Apdovanojimų ceremoniją ves dainininkė Alicia Keys, tapsianti pirmąja per pastaruosius 14 metų šių apdovanojimų vedėja moterimi. Ji sakė, kad šiųmečiai apdovanojimai bus tikrai „nesveiki“, nes juose pasirodys tokios žvaigždės, kaip Lady Gaga ir Cardi B, o taip pat kantri muzikos legenda Dolly Parton ir disko stiliaus ikona Diana Ross.

Per apdovanojimus taip pat numatoma pagerbti ir „soulo karalienės“ Arethos Franklin atminimą.

A. Keys anksčiau CBS kanalo žinių laidai sakė mananti, kad šiais metais „gerokai pavėluota“ su gausesniu moterų nominavimu apdovanojimams. Ji pabrėžė, kaip svarbu „moterims turėti savo vietą prie stalo, atstovauti tam faktui, kad esame čia ir esame tokios nuostabios ir kad esame savo muzikos kūrėjos“.

„Moterys nusipelno didžiulės pagarbos, kurią pamatysite įkūnytą sekmadienį“, – pareiškė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų