REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po tragiškų 2001-ųjų rugsėjo 11-osios įvykių prasidėjo pasaulinė kova su terorizmu. Reaguojant į tai, kino studijos pradėjo kurti teroristines atakas ir kovą su jomis nušviečiančių filmus.

Po tragiškų 2001-ųjų rugsėjo 11-osios įvykių prasidėjo pasaulinė kova su terorizmu. Reaguojant į tai, kino studijos pradėjo kurti teroristines atakas ir kovą su jomis nušviečiančių filmus.

REKLAMA

Šiandien siūlome apžvelgti keletą ryškiausių šiai temai pašvęstų filmų, ekranus pasiekusių po Pasaulio prekybos centro bokštų dvynių griūties Niujorke.

„Operacija „Argo“ – sunkiausia gyvenimo užduotis

1979-aisiais Irane vykusi revoliucija pasiekia apogėjų, kariams įsiveržus į JAV ambasadą Teherane ir įkaitais paėmus 52 amerikiečius. Kilus sąmyšiui, keletui darbuotojų pavyksta pasprukti, prieglobstį radus Kanados konsulo namuose. Gelbėti beviltiškoje situacijoje atsidūrusios šešeriukės kviečiamas CŽV specialistas Tonis (akt. Ben Affleck), kurio specializacija – slaptas žmonių išgabenimas iš šalies. Sugalvojęs rizikingą ir neįgyvendinamu atrodantį planą vyras imasi sunkiausios operacijos savo gyvenime.

Iškovojęs net 3 Oskarus ir 2 Auksinius gaublius, tikrais įvykiais paremtas dramatiškas Beno Afflecko istorinis trileris „Operacija „Argo“ (angl. „Argo“, 2012) nušviečia įvykius, ilgus metus slėptus nuo visuomenės. Didžiausioje vaizdo transliacijų internetu platformoje tvplaypremium.lt rodomas filmas tik patvirtino režisūrinį B. Afflecko talentą, o kuriama įtampa galėtų varžytis su labiausiai pripažintais trileriais.

REKLAMA
REKLAMA

Krauju paženklintos Olimpinės žaidynės

Steveno Spielbergo režisuotas „Miunchenas“ (angl. „Munich“, 2005) – 5 Oskarams nominuota istorinė drama, sukurta remiantis tikrais įvykiais. Juostos scenarijaus pagrindu tapo George Jonas 1984-aisiais išleista knyga „Vengeance: The True Story of an Israeli Counter-Terrorist Team“, aprašanti kruvinus 1972-ųjų Miuncheno Olimpiados įvykius. Žaidynėse vienuolika Izraelio atletų paimami įkaitais, o vėliau žiauriai nužudomi nusikalstamos palestiniečių grupuotės, vadinamos „Juoduoju rugsėju“. Siekdama įvykdyti teisingumą, Izraelio Vyriausybė grupę slaptųjų agentų siunčia nusikaltėlių medžioklėn, keldama tikslą rasti ir sunaikinti žmones, įvykdžiusius kraupų nusikaltimą.

REKLAMA

Įtaigus, dramatiškas ir sukrečiantis filmas, kuriame vaidina Daniel Craig ir Eric Bana buvo pasmerktas sėkmei – už vairo stojus epinių dramų meistrui, režisieriui Steven Spielberg, kiekviena istorija virsta verta milijono!

„Dvylika stipriausių“ atšiauriame Afganistane

Vaizdo transliacijų internetu platformoje tvplaypremium.lt ir kanale „TV1000 Premium“ rodomo filmo „Dvylika stipriausių“ (angl. „12 Strong“, 2018) epicentre atsiduria elitinis karių būrys, po rugsėjo 11-osios įvykių siunčiamas į Afganistaną. Čia Talibano ir Al Qaeda kovotojams vyrai ketina suduoti pirmąjį smūgį kovoje su terorizmu. Atskirti nuo šeimų, atsidūrę nepažįstamoje šalyje, alinami pragariško karščio, 12 jaunų vyrų privalo stoti į kovą su nepažįstamu priešu, siekdami apsaugoti savo šalies piliečių gyvybes.

REKLAMA
REKLAMA

Patriotiškas ir herojiškas filmas žiūrovams pristato ne tik intriguojančią istoriją ir charizmatiškus veikėjus, tačiau džiugina akį įspūdingomis kovų ir veiksmo scenomis. Tikrais įvykiais paremtas karinis veiksmo filmas, palaikomas Pentagono, buvo aprūpintas visa filmavimams reikalinga karine technika, o dalis Afganistane vykstančių filmo scenų filmuota Teksaso valstijoje esančioje mokymo bazėje, naudojamoje karių apmokymui vykstant į misijas karo zonose. Vaidmenis filme atlieka ne tik tarnybą JAV kariuomenėje atliekantys vyrai, tačiau ir pagrindinėms rolėms kviesti Chris Hemsworth, Michael Pena ir Michael Shannon.

Mirtis vyksta į Paryžių traukiniu

Biografinės dramos „15:17 traukinys į Paryžių“ (angl. „The 15:17 to Paris“) epicentre – tikra trijų amerikiečių istorija, įvykusi 2015-aisiais. Išvykę atostogų Europoje, trys kariai traukinyje į Paryžių sulaiko automatu ir granatomis ginkluotą teroristą, ketinusį nužudyti ir įkaitais paimti daugiau kaip 500 traukinio keleivių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grįžę namo kariai tapo nacionaliniais didvyriais, savo prisiminimus aprašę knygoje, įkvėpusioje filmo scenarijų. Režisuoti įkvepiančią įstoriją nusprendė amerikiečių kino grandas ir užkietėjęs patriotas Clint Eastwood, pagrindinius vaidmenis pasiūlęs pragariškus įvykius išgyvenusiems kariškiams Spencer Stone, Alek Skarlatos ir Anthony Sadler, filme įkūnijantiems save.

Apgavysčių ir „Melo pinklės“

Šnipų trileris „Melo pinklės“ (angl. „Body of Lies“, 2008) sukurtas rašytojo David Ignatius to paties pavadinimo romano motyvais. Įtempto siužeto Ridley Scott filmas pristato po sėkmingos operacijos Irake kylančią CŽV žvaigždę Rodžerį Ferisą (akt. Leonardo di Caprio). Gavęs naują užduotį, vaikinas keliauja į Jordaniją, kur privalo susekti teroristą Al- Salem (akt. Alon Aboutboul). Vadovaujamas vyresniojo CŽV agento Edo Hofmano (akt. Russell Crowe), Rodžeris ima bendradarbiauti su Jordanijos saugumo tarnybos vadovu Haniu (akt. Mark Strong), tačiau netrukus suvokia atsidūręs apgavysčių ir melo pinklėse...

Puikų aktorių kolektyvą subūręs įtempto siužeto veiksmo trileris „Melo pinklės“ buvo palankiai įvertintas kritikų ir žiūrovų, neretai įtraukiančių jį į geriausių filmų apie šnipus ir teroro išpuolius topą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų