REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Dovilė Filmanavičiūtė (nuotr. Organizatorių)

Nuo Lietuvos istorijos ir pasaulio išnykimo scenarijaus iki uždraustos meilės paslapčių Paryžiaus skersgatviuose – meile skaitymu garsėjantys žinomi Lietuvos žmonės šiemet rekomenduoja rinktis iš plataus knygų spektro.

22

Nuo Lietuvos istorijos ir pasaulio išnykimo scenarijaus iki uždraustos meilės paslapčių Paryžiaus skersgatviuose – meile skaitymu garsėjantys žinomi Lietuvos žmonės šiemet rekomenduoja rinktis iš plataus knygų spektro.

REKLAMA

„Baltų lankų“ leidykla pakvietė dešimtis kūrinių kasmet perskaitančius Paulių Ambrazevičių, Dovilę Filmanavičiūtę ir Dominyką Vaitiekūną peržvelgti namuose sukauptas knygų stirtas ir vaizdo įrašų serijoje rekomenduoti tris šiemet didžiausią įspūdį palikusias knygas.

Tobulas priminimas, kaip būti tokia moterimi, kokia nori

„Tikiu, kad ši knyga mano lentynoje praleis ne metus, ne dvejus ir net ne dešimt. Tai – ateities kartų klasika, šedevras“, – taip vaizdingą britų rašytojos Sarah Perry romaną apie uždraustą meilę apibūdino atlikėja.

Dovilei ši knyga yra priminimas, kaip būti tokia, kokia nori, ir gyventi, mylėti, auklėti vaikus taip, kaip nori pati – nesilaikyti visuomenės primestų normų.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai gražus Londonas, graži gamta, graži ir ta uždrausta meilė, ir pasiryžimas savo jausmų egoistiškai neprimesti kitiems“, – sakė D. Filmanavičiūtė.

REKLAMA

„New York Times“ akiplėšiškai ambicingu, sodriu ir egzotišku apibūdintas romanas pasakoja apie britų mokslininkę, persikėlusią gyventi į Eseksą, kurio gyventojai tiesiog apsėsti minties apie mitinę pabaisą – slibiną, besislapstantį apylinkėse. Knygos herojė Kora leidžiasi į slibino paieškas ir sutinka kaimo gyventojų įsitikinimus smerkiantį ir pražūtingais vadinantį vikarą Vilą Ransomą.

Knygoje keliamus klausimus užduoda ir sau

Antroji D. Filmanavičiūtės pasirinkta knyga – Roberto Seethalerio romanas „Tabakininkas“.

„Tai jau antroji man didelį įspūdį palikusi šio autoriaus knyga. Ji – apie nacių Vieną, apie žydų situaciją, gražią meilę ir Sigmundą Freudą“, – sakė Dovilė ir pridūrė, kad, kaip ir būdinga R. Seethalerio kūrybai, knygoje daug vienatvės, daug gelmės, gilinimosi ir pagrindinio herojaus sau keliamų klausimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tuos pačius knygoje skambančius klausimus aš nejučia imu užduoti ir sau“, – skaitymo patirtimis dalinosi žinoma moteris.

Kitas Lietuvoje didelio populiarumo sulaukęs R. Seethalerio romanas „Visas gyvenimas“ 2016 metais buvo nominuotas prestižinei „Man Booker International“ premijai.

Klasiką derina su „zefyriukais“

„Labai mėgstu rimtus, klasikinius, ateityje dar ilgai išliksiančius kūrinius derinti su savo „zefyriukais“. Toks šįsyk – Christinos Feret-Fleury kūrinys „Nepaprastas Paryžiaus skersgatvio knygynas“. Labai mergaitiškas, labai gražus, labai – gerąja prasme – keistas“, – apie trečiąją savo rekomenduojamą knygą pasakojo D. Filmanavičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši knyga – apie merginą, atradusią ypatingą knygyną, kuriame ne skaitytojai renkasi knygas, bet knygos laukia savo skaitytojo – to, kurio gyvenimą jos gali pakeisti.

Romane knygos keliauja po pasaulį, tad D. Filmanavičiūtė viliasi, kad ir jos šiuo metu paskolintas romanas „Nepaprastas Paryžiaus skersgatvio knygynas“ apkeliaus Vilnių, ir ne tik.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų