REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
39
Tojama, Hokuriku, Japonija (nuotr. Vida Press)

Sniegas – įprastas mums reiškinys, tiesa, kartais skundžiamės, kad jo mums per mažai. Na, o šių šalių žmonės galėtų skųstis, kad jo per daug.

39

Sniegas – įprastas mums reiškinys, tiesa, kartais skundžiamės, kad jo mums per mažai. Na, o šių šalių žmonės galėtų skųstis, kad jo per daug.

REKLAMA

Štai miestai, kuriuose kelininkams reikia nemenkai pavargti:

Bafalas, Niujorkas, Jungtinėse Amerikos Valstijose

Bafalo miestas, esantis rytinėje Erio ežero pakrantėje, prie Niagaros upės, dažnai nustebina savo lankytojus. Kasmet čia iškrenta vidutiniškai 241 cm sniego.

Šiame mieste gyvena apie 259 tūkst. žmonių. Be didžiulio, kasmet iškrentančio, sniego kiekio, šis miestas įžymus ir tuo, kad čia 1901 metais į krūtinę buvo pašautas JAV prezidentas Viljamas Makinlis. Pasikėsinimą įvykdė Bafalo gyventojas Leonas Czolgoszas, po kelių dienų prezidentas žuvo ir jo vietą užėmė Teodoras Ruzveltas.

Ročesteris, Niujorkas, JAV 

Ročesteris atsiduria sniegingiausių miestų sąraše, nes kasmet čia žemę užkloja 251 cm sniego danga.

REKLAMA
REKLAMA

Miestas įsikūręs pietinėje Ontario upės pusėje. Šiame mieste gyvena 260 tūkst. žmonių. Čia įsikūrusios ir garsios „Kodak“ bei „Xerox“ įmonės.

REKLAMA

Akita, Japonija 

Akitos nieste gyvena 320 tūkstančių gyventojų. Vidutiniškai šį miestą užkloja 271 cm. storio sniego danga. Šis regionas žinomas ir dėl Akitos pilies, kuri čia išlikusi dar nuo 733 metų.

Saguenay, Kanada 

Šiame Kanados regione kiekvieną žiemą per didžiules pusnis klampoja apie 145 tūkst. gyventojų. Sniego dangos storis čia vidutiniškai siekia 312 cm.

Sirakūzai Niujorke ir Kuebeko miestas Kanadoje

Sirakūzuose Niujorke ir Kuabeko mieste Kanadoje sniego danga išlieka panaši, ji siekia 314 cm.

Sirakūzuose gyvena 145 tūkst. žmonių. Čia yra ir Universitetas.

Kuebeko mieste gyvena 491 tūkst. žmonių. Tai vienas iš seniausių miestų Šiaurės Amerikoje, čia gausu muziejų ir paveldo centrų. Miestas gali didžiuotis turtingu Europiniu palikimu. 

REKLAMA
REKLAMA

St. John's, Niufaundlandas Kanada

Niufaundlando saloje esantis St. John's, miestas yra vienas iš seniausių ir istoriškai svarbiausių miestų Šiaurės Amerikoje. Anksčiau šis miestas buvo anglų kolonija. Kasmet sniego danga čia siekia apie 332 cm. Mieste gyvena apie 100 tūkst. žmonių. 

Sniegingiausių miestų trejetukas

Tojama, Hokuriku, Japonija

Įsikūręs centrinėje Honšu saloje, kuri yra didžiausia Japonijoje, puikuojasi trečią vietą užimantis Tojamos miestas. Čia gyvena 417 tūkst. žmonių. Tojamoje iškrenta daugiau kaip 363 cm sniego kasmet, todėl ši vieta tampa viena sniegingiausių Japonijoje.

Saporo, Hokaidas, Japonija

Hokaidas yra antra pagal dydi Japonijos sala, kurioje yra ketvirtas pagal dydį miestas Japonijoje. Sapore gyvena daugiau nei 1,9 milijonų gyventojų. Šis miestas populiarus dėl kasmet vykstančio Saporo Sniego Festivalio. Festivalyje galima pasimėgauti maistu, sniego skulptūromis ir žiemiška veikla. Kasmet sniego danga čia siekia vidutiniškai 485 cm. 1972 metais, Sapore vyko XI Olympinės žiemos žaidynės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aomori, Japonija

Aomori miestas yra įsikūręs šiaurės rytiniame Honšu regione. Mieste gyvena daugiau nei 299 tūkst. žmonių. Jiems yra ko pavydėti, nes šio kampelio žmonės puikiai susitvarko su kasmet kertančiomis stipriausiomis pasaulyje pūgomis. Sniego storis čia – 792 cm. Dėl tokio sniego dažnumo kalta geografinė Japonijos vieta. Šį regioną supa vandenynas, aukšti kalnai, nuolat aplanko šalto oras srautas atkeliaujantis iš šiaurės rytų Azijos, taip paversdamas miestą – sniegingiausia vieta Žemėje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų