REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Kelionių Panorama (nuotr. Organizatorių)

Planuodami poilsiauti šiltuose kraštuose lietuviai dažniausiai mėgsta įsigyti keliones iš anksto, o rinkdamiesi konkrečią atostogų vietą peržvelgia viešbučių nuotraukas kataloguose ar internete.

7

Planuodami poilsiauti šiltuose kraštuose lietuviai dažniausiai mėgsta įsigyti keliones iš anksto, o rinkdamiesi konkrečią atostogų vietą peržvelgia viešbučių nuotraukas kataloguose ar internete.

REKLAMA

Kad gautumėte tokį poilsį, kurio ir tikitės, kelionių ekspertai pataria būtinai išsakyti savo lūkesčius organizatoriams, kurie pasirūpins visomis svarbiomis detalėmis.

Viešbučius ir poilsio idėjas lietuviai renkasi pagal nuotraukas

Kelionių ekspertė Kristina Graužinienė sako, jog neretai žmonės pasirenka viešbučius peržvelgę vos kelias jų nuotraukas, tikėdamiesi, kad gaus būtent tą kambarį, kuris buvo nufotografuotas reklamai. Vis dėlto, viešbučiai neretai turi 500-600 numerių, todėl negali garantuoti, kad atvykusius svečius apgyvendins būtent jūsų matytoje nuotraukoje atvaizduotame kambaryje. Daliai nepatyrusių keliautojų tai tampa nelauktu siurprizu. Kaip pastebi kelionių organizatoriai, užsisakant pageidaujamą viešbučio numerį išties galima tikėtis tik panašaus kambario. O norėdami būtinai ilsėtis numeryje su vaizdu į jūrą, apie šį pageidavimą kelionių agentą reikia įspėti iš anksto ir pasiruošti susimokėti papildomai.

Standartinis kambarys. Kiekvienas viešbutis turi savo standartinius kambarius, suteikiančius svarbiausius patogumus ir komfortą. Dažniausiai tai yra vienas kambarys su vonia bei dvigule lova. Tokio tipo kambariai gali būti su vaizdu į jūrą, gatvę ar vidinį kiemą. Pasitarkite su kelionių agentu, kokią įrangą standartiniuose numeriuose siūlo Jūsų pasirinktas viešbutis. Dažniausiai standartiniuose numeriuose rasite plaukų džiovintuvą, televizorių, netgi virdulį kavai ar arbatai užsiplikyti. Tačiau paslaugų apimtis gali skirtis, todėl pasitikslinti būtina.

REKLAMA
REKLAMA

Šeimyninis numeris pritaikytas poilsiui su šeima. Dažniausiai tai – dviejų miegamųjų kambarių ir dviejų vonių derinys. Pasirinkę tokio tipo numerius, turėsite daugiau privatumo ir galėsite patogiau atostogauti, net jei atvykote ilsėtis su savo atžalomis.

REKLAMA

„Suite“ tipo numerius verta rinktis ieškantiems didesnio komforto ir prabangos. Tokio tipo numeriai jau gali būti su svetaine ar sūkurine vonia. Vaizdas pro langus paprastai irgi būna daug geresnis nei standartinio tipo kambariuose.

Vilos tipo numeriai suteikia ypatingų patogumų, tačiau tokius numerius rasite ne visuose viešbučiuose. Kartais galima užsisakyti atskirus namukus, vilas, skirtas vienai šeimai. Juose gyvenimo sąlygos būna itin prabangios, o svečiai turi atskirą išėjimą prie baseino. Didesnėse vilose, kur telpa penkios – šešios šeimos, taip pat rasite standartinius ir šeimyninius kambarius. Pagrindinis privalumas – daugiau privatumo nei pagrindiniame viešbučio pastate.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia privatumo ir komforto suteiks „lake house“ tipo kambariai. Tokie numeriai turi savo atskirą baseinėlį, kuriuo galės naudotis visa jūsų šeima, o atskirais atvejais ir netoliese poilsiaujančios trys – keturios šeimos.

Kelionių ekspertė Kristina Graužinienė pataria iš anksto užsisakyti tokio tipo kambarį, apie kurį svajojate. „Aptarkite savo poreikius su kelionių agentu – jis padės atlikti visas reikiamas rezervacijas ir būsite tikri, kad atvykę poilsiauti gausite būtent tai, ką įsivaizdavote“.

Daugiau patarimų apie tai, kaip pasirinkti tinkamo tipo kambarius šiltuose kurortuose, galėsite išvysti jau šį šeštadienį 11 val. TV3 laidoje „Kelionių panorama“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų