REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Naglis Bierancas (M. Siruso nuotr.)

Nauja valstybinio ansamblio „Lietuva“ programa – folkroko fiesta „Švęskime laisvę“ Vilniaus koncertų salėje „Compensa“ pritraukė daug jaunų veidų. Tarp jų – ir socialinių tinklų žvaigždę, buvusį šio ansamblio šokėją, Naglį Bierancą.

12

Nauja valstybinio ansamblio „Lietuva“ programa – folkroko fiesta „Švęskime laisvę“ Vilniaus koncertų salėje „Compensa“ pritraukė daug jaunų veidų. Tarp jų – ir socialinių tinklų žvaigždę, buvusį šio ansamblio šokėją, Naglį Bierancą.

REKLAMA

Minėdami Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmetį čia pajėgas sujungė du veržlūs kolektyvai – savo veidą atnaujinusi „Lietuva“ ir gerai žinoma folkroko grupė „Žalvarinis“. Bendras profesionalų projektas Nagliui buvo itin netikėtas, rašoma pranešime spaudai.

Žinomas vaikinas sako, kad programa jam pasirodė esanti gyva, įdomi ir labai pradžiugino, mat prieš koncertą neskaitė programos aprašymo ir nebuvo susikūręs jokių lūkesčių.

„Daugiau nei pusė jų, buvusių scenoje – mano buvę bendradarbiai. Žiūrėti į juos scenoje man buvo gera. Apie „Žalvarinį“ žinojau nedaug, tačiau jų ir „Lietuvos“ bendras projektas man paliko labai gerą įspūdį“, – kalbėjo Naglis.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kas, jo akimis, buvo labiausiai netikėta, N. Bierancas patikino, kad pats dainų ir šokių ansamblio bei folkroko grupės bendradarbiavimas iš tiesų vertas dėmesio, mat čia nematyti stereotipinių dalykų, kuriuos išvysti daugelis tikėtųsi atvykdami į liaudies dainų ir šokių ansamblio koncertą.

REKLAMA

„Man labai patiko „Žalvarinio“ solistė Sigita Jonynaitė. Pirmą kartą išgirdau ją dainuojant. Pasirodyme taip pat daug dėmesio skirta „Lietuvos“ choristams – jų scenoje labai daug pasirodymo metu, neatrodo statiškai, jiems pastatyta atskira choreografija“, - pasakojo N. Bierancas.

Naglis valstybiniame dainų ir šokių ansamblyje „Lietuva“ nebešoka jau apie trejus metus. Jis tikino, kad pasirodymą pažiūrėti buvo gera dar ir dėl to, kad tai buvo viena tų retų progų, kai jis galėjo tiesiog žiūrėti į gražų reginį iš šalies.

„Kai pats šokau, negalėdavau pasirodymų matyti, todėl šįkart man tai buvo kaip galimybė ramiai pažiūrėti ir įvertinti buvusių kolegų darbus. Viskas atrodė puikiai!“ – pasakoja N. Bierancas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodymą Vilniaus publikai stebėjo ir programos režisierius bei choreografas Donatas Bakėjus. Jo teigimu, dažniausiai premjera laikomas pirmasis pasirodymas, tačiau profesionalaus choreografo ir aktoriaus manymu, kokybiškiausias pasirodymas dažniausiai būna ne pirmasis.

„Pirmas pasirodymas būna oficiali premjera, man asmeniškai dažniausiai 10 pasirodymas būna tikroji premjera. Tuomet atrandi daugiau spalvų, nuotaikų ir emocijų. Jeigu lyginčiau premjerą ir pastarąjį pasirodymą, šis atrodo užtikrintesnis, pilnesnis, spinduliuoja tikrai gerą energiją“, - kalbėjo D. Bakėjus ir pridūrė, kad bendras vaizdas yra gerokai patobulėjęs lyginant su premjera.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiam sezonui sukurta koncertų programa „Švęskime laisvę“ – vis įdomesnių išraiškos formų ieškančio ansamblio ir garsios grupės bendras projektas. Bendroje 1,5 valandos trukmės „Lietuvos“ ir „Žalvarinio“ programoje supinti autentiški lietuvių liaudies dainų tekstai, tautinių šokių elementai ir liaudies instrumentų skambesys.

Daugeliui pažįstamas tradicines spalvas paryškina šiuolaikinės muzikos ir elektrinių gitarų skambesys. Muzikos kompozitorius ir aranžuotojas - Robertas Semeniukas.

Programa sukurta siekiant tautinį žanrą kuo patraukliau pristatyti jaunesnei kartai, pristatoma ir kituose Lietuvos miestuose, o koncertinis turas tęsis iki pavasario.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų